Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Θρήνος για έναν «άγγελο»

Τα παιχνίδια της μοίρας για την 28χρονη Ιωάννα Γιαννακοπούλου και ο γολγοθάς της οικογένειάς της

Αίμα στην άσφαλτο!
Σύγκρουση 35 οχημάτων στο Σχηματάρι βύθισε μια οικογένεια στο πένθος και στην αγωνία άλλες έξι
f3w4t3etqwetwerfg 3
Δύο πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί από την Τροχαία προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις για την τραγωδία που βύθισε στο πένθος μια οικογένεια και στην αγωνία άλλες έξι, το βράδυ της Παρασκευής στο Σχηματάρι. Ενας τραγικός συνδυασμός παραγόντων φαίνεται πως ήταν η αιτία να κοπεί το νήμα της ζωής μιας 28χρονης κοπέλας, που είχε όλο το μέλλον μπροστά της, σε μια ευθεία της εθνικής οδού, για την οποία οι πολίτες «χρυσοπληρώνουν» την ανάδοχο εταιρία με τα διόδια και της οποίας η κατάσταση του οδοστρώματος δεν θα έπρεπε να δικαιολογεί δυστυχήματα, πόσο μάλλον αιματηρές καραμπόλες μεταξύ 35 οχημάτων!

Στο δυστύχημα -στο ύψος των παλαιών διοδίων- ενεπλάκησαν πολλά Ι.Χ., δύο νταλίκες και ένα πούλμαν με μαθητές από λύκειο της Καισαριανής, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Τα αίτια της καραμπόλας παραμένουν ασαφή, ωστόσο οδηγοί που έζησαν τις τραγικές στιγμές κατήγγειλαν πως ο δρόμος γλιστρούσε σαν παγοδρόμιο και ότι στο οδόστρωμα, στο οποίο -εν μέσω της κακοκαιρίας- εκτελούνταν έργα ασφαλτόστρωσης από την ανάδοχο εταιρία της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, πρέπει να υπήρχε πετρέλαιο ή πίσσα!
f3w4t3etqwetwerfg 5Το χειρότερο είναι ότι η αιματηρή καραμπόλα έγινε σε ευθεία και μάλιστα σε μια εθνική οδό με διόδια, που μόνο για την απόσταση από τη Λάρισα έως την Αθήνα καταβάλλονται στην ανάδοχο εταιρία έως και 11 ευρώ. Οι πραγματογνώμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συνέβη πραγματικά και αν πράγματι έχει ευθύνη -έστω σε κάποιο βαθμό- η ανάδοχος εταιρία ή η αιτία ήταν οι λάθος χειρισμοί των οδηγών των πρώτων πέντε αυτοκινήτων που ενεπλάκησαν στην αρχική σύγκρουση. Οι άνδρες της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τούς συνέλαβαν και αφού οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Θηβών, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Η κατασκευάστρια κοινοπραξία Νέα Οδός, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι υπήρχε σήμανση μήκους δύο χιλιομέτρων από το σημείο όπου γίνονται τα έργα στο Σχηματάρι. Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, για τα έργα ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, έκδοση εγκρίσεων και έκδοση σχετικής αστυνομικής απόφασης.
f3w4t3etqwetwerfg 7«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δημιουργηθεί ζώνη προειδοποίησης 2 χλμ. πριν από την έναρξη της ζώνης των εργασιών. Στη ζώνη προειδοποίησης δεν εκτελούνται εργασίες, αλλά τοποθετείται η απαραίτητη σήμανση για την προειδοποίηση των οδηγών. Συγκεκριμένα, 2 χλμ. πριν από το σημείο έναρξης των εργασιών έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες Κ 20 (κίνδυνος λόγω εκτελούμενων εργασιών στην οδό) και ρυθμιστικές πινακίδες P 32 για τον σταδιακό και ασφαλή περιορισμό του ορίου ταχύτητας σε 50 χλμ./ώρα. Στα 50 μέτρα πριν του σημείου έναρξης των εργασιών λειτουργούν προειδοποιητικές πινακίδες με αναλάμπον βέλος (FLR), ενώ υπάρχει και επιπλέον ειδική σήμανση (πινακίδες απαγόρευσης προσπέρασης, πινακίδες υποχρεωτικής πορείας, κώνοι). Πέρα των παραπάνω φωτεινών σημάνσεων, στο σημείο όπου διενεργούνται οι εργασίες βρίσκονται ακόμη τοποθετημένοι και λειτουργούν δύο μεγάλοι πυλώνες (μανιτάρια) που χρησιμοποιούνταν για τον φωτισμό του σταθμού διοδίων όσο αυτός βρισκόταν σε λειτουργία. Αναφορικά με την κατάσταση του οδοστρώματος, στο συγκεκριμένο τμήμα έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα. Η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα αυξάνει την αντιολισθηρότητα του οδοστρώματος και προσφέρει αυξημένη δυνατότητα πρόσφυσης στα οχήματα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Θρήνος για έναν «άγγελο» που «έσβησε» στην καραμπόλα 

Η μοίρα γύρισε την πλάτη σε έναν άγγελο… Λες και κάποια δαιμονική οντότητα είχε βάλει σκοπό να μην την αφήσει να ζήσει όλα εκείνα που ονειρευόταν, και έκανε τα πάντα για να ρίξει την αυλαία της ζωής της. Η πανέμορφη Ιωάννα Γιαννακοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή στα 28 χρόνια της μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την παρέλαβε από το τραγικό δυστύχημα στο Σχηματάρι και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των διασωστών. Το λαμπερό κορίτσι δεν έφτασε ποτέ στο φιλανθρωπικό έργο για παιδιά, το οποίο είχε αναλάβει η αδελφή της, και η ίδια κατέβαινε από τη Λάρισα στην Αθήνα για να τη βοηθήσει!
f3w4t3etqwetwerfg 6Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το τελευταίο ταξίδι της κανονίστηκε τελευταία στιγμή, καθώς είχε πάρει άδεια από τη δουλειά της προκειμένου να προλάβει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αλλά τελικά αποφάσισε να ταξιδέψει με το αυτοκίνητο του φίλου διαιτητή Βασίλη Πιτσίλκα! 

Στην πίσω θέση

Η 28χρονη γυμνάστρια καθόταν στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα ήταν το τελευταίο στη φονική καραμπόλα και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών μετά τη σύγκρουση. Μαζί τους στο αυτοκίνητο ήταν ακόμη μία 28χρονη, στη θέση του συνοδηγού, η οποία τραυματίστηκε από τη σύγκρουση.

Ο χαροκαμένος πατέρας της Ιωάννας, πρώην διαιτητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κοσμάς Γιαννακόπουλος, ζήτησε να βρεθεί ο ένοχος και να πληρώσει, ενώ έκανε λόγο για δολοφονία και επέρριψε ευθύνες στην ανάδοχο εταιρία: «Πρόκειται για δολοφονία. Κάποιος εγκληματίας την Παρασκευή ασφαλτόστρωσε το 61ο χιλιόμετρο Αθηνών – Λάρισας με υλικά περίεργης προέλευσης. Τα λάδια που έβγαιναν από κάτω με τη βροχή που υπήρχε, γίνονταν γράσο. Δεν μπορεί 35 αυτοκίνητα να είχαν όλα χαλασμένα τα φρένα! Κάποιος εγκληματίας, έχει γίνει και άλλες φορές στην Ελλάδα, σκότωσε το παιδί μου. Θέλω να πληρώσει. Να τον βάλουν μέσα ισόβια! Να εξαφανιστεί από τον κόσμο. Σκότωσε το κορίτσι μου».

Η 28χρονη καλλονή κατέβαινε από τη Λάρισα στην Αθήνα προκειμένου να στηρίξει την αδερφή της, τη δημοσιογράφο της εκπομπής «JoinUs» Θάλεια Γιαννακοπούλου, και να παρευρεθεί σε φιλανθρωπικό bazaar για παιδάκια που γίνεται στην Ομόνοια για την «Κιβωτό του Κόσμου». Η Θάλεια Γιαννακοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο (διακρίθηκε μάλιστα στον διαγωνισμό ομορφιάς Playmate το 2007), αλλά αργότερα στράφηκε στη δημοσιογραφία. Επειτα από παρέμβαση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκου Καρακούκη έγινε χθες το πρωί η νεκροτομή της Ιωάννας Γιαννακοπούλου.

Αδιανόητο

Σαν μην έφταναν όμως όσα έζησε η οικογένεια, έπρεπε να περιμένει να περάσει και το Σαββατοκύριακο ώστε να γίνει η όλη διαδικασία, γεγονός που ήταν αδιανόητη ταλαιπωρία για την τραγική οικογένεια.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακούκη, ο θάνατός της προήλθε από πολλαπλά εσωτερικά τραύματα και ρήξη πνεύμονα. Ο ιατροδικαστής παρενέβη μετά την έκκληση που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή νωρίς το πρωί της Κυριακής ο πατέρας της άτυχης κοπέλας Κοσμάς Γιαννακόπουλος, ζητώντας να γίνει άμεσα η νεκροτομή, ώστε να γίνει η κηδεία του παιδιού του που ήταν ήδη δύο ήμερες στο ψυγείο.
f3w4t3etqwetwerfg 1Ο κ. Καρακούκης διαβεβαίωσε την «Espresso» ότι από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε ενημερώθηκε για το τραγικό δυστύχημα, κινητοποίησε τον μηχανισμό της υπηρεσίας, καθώς λόγω ελλείψεως προσωπικού το Σαββατοκύριακο δεν γίνονται νεκροτομές. Ετσι, βρέθηκε ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή την Κυριακή, γύρω στις 10.30 το πρωί. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρισα.

Χαροπαλεύει ο 29χρονος γιος του Νίκου Πιτσίλκα
f3w4t3etqwetwerfg 9Το τελευταίο όχημα που έπεσε στη φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι ήταν και το μοιραίο για την 28χρονη παιδική φίλη του οδηγού, τη γυμνάστρια Ιωάννα Γιαννακοπούλου που ανασύρθηκε νεκρή από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μαζί της ανασύρθηκαν τραυματισμένοι ο 29χρονος οδηγός Βασίλης Πιτσίλκας και η συνεπιβάτισσά τους Αλεξία Φεγγίτη, 30 ετών, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο Βασίλης Πιτσίλκας, διαιτητής του μπάσκετ ο ίδιος και γιος του επίσης παλαίμαχου διαιτητή και νυν διεθνούς παρατηρητή διαιτησίας και κομισάριου της FIBA Νίκου Πιτσίλκα, τραυματίστηκε σοβαρά στον θώρακα και έχει αιμάτωμα στους πνεύμονες. Διακομίστηκε αρχικά και εκείνος στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, και από εκεί στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η τελευταία μεταφορά του σοβαρά τραυματισμένου διαιτητή έγινε λόγω της έλλειψης διαθέσιμης κλίνης στη ΜΕΘ του «Ερυθρού Σταυρού».

Η συνεπιβάτισσά του του Ιωάννα Γιαννακοπούλου, κόρη του παλαίμαχου διαιτητή ποδοσφαίρου Κοσμά Γιαννακόπουλου, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε στο ασθενοφόρο πριν φτάσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σε ανακοίνωσή του ο «ΓΑΣ Αετός» εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Λαρισαίο ρέφερι: «Περαστικά, Βασίλη… Η διοίκηση, το προπονητικό τιμκαι οι αθλητές του ΓΑΣ Αετός εκφράζουν τις ολόθερμες ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στον διαιτητή Βασίλη Πιτσίλκα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη φονική καραμπόλα του Σχηματαρίου».

«Πατούσα φρένο και το αμάξι έφευγε, γλιστρούσε πάρα πολύ»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ είναι οι μαρτυρίες και οι περιγραφές οδηγών και αυτοπτών μαρτύρων που βίωσαν την αιματηρή καραμπόλα στα παλαιά διόδια Σχηματαρίου, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, από νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έβρεχε, ενώ γίνονταν και έργα. Ενας οδηγός που βρέθηκε στο σημείο δήλωσε πως ο δρόμος γλιστρούσε σαν παγοδρόμιο. «Εριξαν πίσσα και λόγω της βροχής το οδόστρωμα γλιστρούσε πάρα πολύ, πατούσα φρένο και το αμάξι έφευγε, κατέβαζα ταχύτητες και δεν αντιδρούσε καθόλου. Ενας Σέρβος φορτηγατζής που κράτησε το φορτηγό του μας έσωσε» ανέφερε ο οδηγός, που τόνισε πως αν το φορτηγό δεν γινόταν «ανάχωμα» για τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν, ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Κάποιοι από τους οδηγούς που βγήκαν σώοι από την καραμπόλα δήλωσαν πως είδαν αυτοκίνητα να στριφογυρίζουν στον δρόμο λίγο προτού γίνει η πρώτη σύγκρουση και ακολουθήσει το χάος. Για εικόνες που παραπέμπουν στο πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία οδό, τον περασμένο Οκτώβριο, έκανε λόγο ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα.

«Καλούσε σε βοήθεια»

Η σύζυγος και ο φίλος ενός εκ των τραυματιών, ο οποίος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ανέφεραν: «Είχε εγκλωβιστεί μέσα στο φορτηγό του. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και καλούσε σε βοήθεια. Είναι καλά αυτή τη στιγμή. Πήγα και είδα πού έγινε η καραμπόλα και έχω σοκαριστεί που είδα έτσι τα αυτοκίνητα. Ηταν τυχερός που κατάφερε και βγήκε από το φορτηγό» τονίζει η σύζυγός του, ενώ ο φίλος του άφησε αιχμές για τον εργολάβο του έργου στο ύψος των παλαιών διοδίων του Σχηματαρίου.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...