Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Τελευταία παράσταση» για τον Τόνυ Αντονυ

Ο γνωστός ηθοποιός «έφυγε» στα 66 του έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο

Βαρύ πένθος για τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο κωμικός ηθοποιός Τόνυ Αντονυ, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, άφησε την τελευταία του πνοή στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 66 ετών, στο σπίτι του στα δυτικά προάστια, βυθίζοντας στο πένθος και στη θλίψη την οικογένειά του και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου του 1948 και με μεγάλη πορεία στο σανίδι, στην επιθεώρηση, στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση, ο Αντώνης Κόνιαρης, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της ελληνικής κωμωδίας. Η φυσιογνωμία του και το έμφυτο ταλέντο του ήταν τα στοιχεία εκείνα που τον ανακάτεψαν με τα καλλιτεχνικά από μία… σύμπτωση.

Ηταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 όταν ο Τόνυ, ένας απλός υπάλληλος στο αναψυκτήριο Ερμής, ανέβηκε στη σκηνή παρακινημένος από τον πάντα απρόβλεπτο Χάρρυ Κλυνν. Και οι δύο απόλαυσαν εξίσου το γεγονός, με αποτέλεσμα ο Τόνυ να καθιερωθεί στο πρόγραμμα, καθώς ως δίδυμο έκαναν αμίμητες πλάκες σκορπώντας το γέλιο. Το 1978, όπως μας περιγράφει ο αδελφός του Δημήτρης Κόνιαρης, στα Δειλινά, πάλι με τον Χάρρυ Κλυνν να ηγείται σχήματος, όταν αρρώστησε ένας ηθοποιός τον αντικατέστησε ο Τόνυ που εργαζόταν στο μαγαζί ως βοηθός ηλεκτρολόγου. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του στον χώρο του θεάματος.

f2 6

Το 1988 μαζί με τους Σπύρο Ορνεράκη, Στέλλα Παπαδοπούλου και Χάρη Ρώμα παρουσίαζε την εκπομπή «Πρωινά», το καθημερινό μαγκαζίνο της ΕΡΤ2. Το 1994, στην κωμική σειρά «Τα 7 κακά της μοίρας μου» υποδύθηκε τον Τζάκσον Φουντούκη, τον άσωτο αδελφό του Γιώργου Κωνσταντίνου, ρόλο που άφησε εποχή. Ακολούθησαν τα «Ελλάς το μεγαλείο σου», «Είσαι το ταίρι μου», «7 θανάσιμες πεθερές», «Τζένη και Ευανθία», «Το κόκκινο δωμάτιο». Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες και η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε (2011) ήταν το «Πόντιοι new generation» του Ομηρου Ευστρατιάδη. Μοναδικές στιγμές υποκριτικής και ταλέντου χάριζε στο κοινό μέσα από παραστάσεις stand up comedy αλλά και θεατρικές όπως το «Σεσουάρ για δολοφόνους» (1999-2005), η «Αυλή των φευγάτων» με την Ελντα Πανοπούλου και το «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα… πάμε να φύγουμε» στο πλευρό του Χάρρυ Κλυνν.

f7 3

Η επένδυση που δεν έπιασε

Το 2010 ο ηθοποιός επένδυσε οικονομικά στη δημιουργία φωτοβολταϊκής μονάδας σε ένα κτήμα τεσσάρων στρεμμάτων στα Φιλιατρά Μεσσηνίας «για να έχω καλά γεράματα», όπως είχε αποκαλύψει τότε στην «Espresso». Ομως, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο αδελφός του Δημήτρης Κόνιαρης, λόγω της ασθένειάς του δεν μπορούσε να είναι παρών σε ό,τι χρειαζόταν, ούτε να κατεβαίνει στην Πελοπόννησο. «Μπήκε μέσα και αναγκάστηκε να πουλήσει ένα τροχόσπιτο που είχε για να ξεχρεώσει. Και θέλω να το ξεκαθαρίσω πως ουδέποτε πούλησε το σπίτι του για να πληρώσει τα νοσήλια, όπως ανέφεραν κάποια μέσα ενημέρωσης. Σε αυτό ζουν τα παιδιά του. Ο Αντώνης είχε ιδιωτική ασφάλεια που τον κάλυπτε σε όλα, και στα νοσοκομεία και στη φαρμακευτική αγωγή που χρειάστηκε».

Το 2011 επρόκειτο να συνεργαστεί θεατρικά με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο θεατρικό έργο «Οι σαλταρισμένοι». Τελευταία στιγμή όμως κι ενώ είχαν προχωρήσει οι πρόβες, ο Τόνυ Αντονυ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί για λόγους υγείας. Νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, όπου υποβλήθηκε σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση μετά τη διάγνωση πως είχε χτυπηθεί από την επάρατη νόσο. Χειρουργήθηκε ακόμη μία φορά, έναν χρόνο αργότερα, στις 23 Απριλίου του 2012, σε ιδιωτική κλινική στους Αμπελοκήπους, αλλά ποτέ δεν ανάρρωσε πλήρως.
«Ο Αντώνης ταλαιπωρούταν 3,5 χρόνια. Το πάλεψε δυνατά, όμως ο καρκίνος έκανε συνεχώς μεταστάσεις. Την τελευταία εβδομάδα τον είχαμε μεταφέρει από την κλινική στο σπίτι του. Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και το μοιραίο κοντά. Ολη την ημέρα ήμασταν κοντά του και τα βράδια είχαμε μια νοσοκόμα στο πλευρό του για να τον προσέχει» λέει στην «Espresso» ο Δημήτρης Κόνιαρης, ο μοναδικός εν ζωή πλέον αδελφός του κωμικού ηθοποιού. «Τρία αδέλφια, τρία αγόρια ήμασταν. Πριν από 2,5 χρόνια χάσαμε τον μικρό μας αδελφό από την ίδια αρρώστια. Μετά χτυπήθηκα εγώ και κατόπιν ο Αντώνης. Δίναμε τη μάχη μας παράλληλα και πίστευα τουλάχιστον πως εκείνος θα τα καταφέρει» λέει με πικρία.

Ο ηθοποιός είχε παντρευτεί μία φορά, πριν από αρκετά χρόνια. Μπορεί με τη σύζυγό του να χώρισαν, αλλά με τα παιδιά του, τον 40χρονο σήμερα Νίκο και τον 37χρονο Βασίλη είχε σχέση λατρείας. «Για τα παιδιά του γινόταν θυσία. Εκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να έχουν μια καλή ζωή. Οταν η οικονομική κρίση ξέσπασε και τα παιδιά έχασαν τις δουλειές τους, εκείνος τους συντηρούσε. Μέχρι τελευταία στιγμή έλεγε “τα παιδιά μου”…» αποκαλύπτει ο Δημήτρης Κόνιαρης.

f6 2

Η επιθυμία του να ταφεί στη Σκόπελο

Η ΚΗΔΕΙΑ του Τόνυ Αντονυ θα γίνει σήμερα στις 15.30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω. Κατόπιν ο αδελφός του θα μεταφέρει τη σορό του αγαπημένου ηθοποιού στη Σκόπελο όπου και θα ταφεί. «Στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί και οι στάχτες του να σκορπιστούν στο Αιγαίο, επειδή αγαπούσε πολύ τη θάλασσα» λέει στην «Espresso» ο αδελφός του Δημήτρης Κόνιαρης. «Ομως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και κακώς αναπαράχθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Ακολουθώντας πιστά τις τελευταίες επιθυμίες του θα ταφεί στο νεκροταφείο της Σκοπέλου, το νησί που λάτρευε και σήμερα είναι ο τόπος μόνιμης διαμονής μου με τη σύζυγό μου, αφότου βγήκα στη σύνταξη. Εκεί θα τον έχω κοντά μου και θα μπορώ να φροντίζω το μνήμα του. Οσο αντέξω. Είμαι ο επόμενος…» εξομολογείται λυγίζοντας από τον πόνο. Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού. «Ηταν επίσης ακόμη μία επιθυμία του. Ο,τι μου ζήτησε, έτσι ακριβώς θα γίνουν όλα» τονίζει ο αδελφός του.

Δήμητρα Δάρδα

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...