Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τούφες… αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο

Η μεγάλη εκστρατεία ελπίδας στη Θράκη, με εκατοντάδες κόσμου (από… ροκάδες μέχρι και μαθητές) να δωρίζουν τα μαλλιά τους

Αυτό το δώρο λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα δεν ήταν όπως τα συνηθισμένα, που εν όψει εορτών συγκεντρώνουν σύλλογοι και απλοί πολίτες για να δώσουν λίγη χαρά σε όσους έχουν ανάγκη. Εκατοντάδες άτομα από τη Θράκη δεν μάζεψαν παιχνίδια, ρούχα ή τρόφιμα, αλλά χάρισαν τα μαλλιά τους για τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο, συμμετέχοντας στην πρώτη πανελλήνια εκδήλωση δωρεάς μαλλιών! Επρόκειτο για πρωτότυπη και συγκινητική εκδήλωση της ομάδας Donate Hair – Donate Love σε συνεργασία με τον σύλλογο καρκινοπαθών και φίλων νομού Εβρου, ΣυνεχίΖΩ. Ψυχή της προσπάθειας είναι η Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη, που μένει στη Θεσσαλονίκη. Οπως είχε γράψει η «Espresso», στις 22 Οκτωβρίου, η 24χρονη ήταν η πρώτη που έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε ομάδα στο facebook για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις μιας τέτοιας δωρεάς.

Χθες το πρωί μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης επικρατούσε το αδιαχώρητο, αφού παιδιά με τους γονείς τους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση με σύνθημα «Δεν λυπάμαι… Βοηθάω». Η Αναστασία Σπυρίδου, πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων νομού Εβρου ΣυνεχίΖΩ, περιέγραψε χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Δεν ήταν μόνο οι μεγάλοι που ήρθαν να κόψουν τα μαλλιά τους. Ηταν και μαθητές Δημοτικού, οι οποίοι έδειξαν ότι είναι ευαισθητοποιημένοι και πολύ ενημερωμένοι. Ηρθαν παιδιά που δεν είχαν κόψει από μωρά τα μαλλιά τους και τα πρόσφεραν. Μια κοπέλα που είχε κρατήσει τα μαλλιά της από μωρό μάς τα έφερε. Μια άλλη έδωσε την κοτσίδα της γιαγιάς της. Ηρθαν ροκάδες με μακριά μαλλιά και είπαν χωρίς σκέψη: “Kόψτε τα!” Ζήσαμε φοβερές στιγμές. Δεν είναι εύκολο για κάποιον να δωρίσει 40 πόντους μαλλιά».

Τελικά οι διοργανωτές συγκέντρωσαν περισσότερες από 110 κοτσίδες, από άτομα που είτε κουρεύτηκαν επιτόπου είτε είχαν φέρει μαζί τους τις κομμένες αλογοουρές τους! Τις επόμενες μέρες θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη και άλλες δωρεές από τον υπόλοιπο Εβρο, οι οποίες θα σταλούν σε εταιρία στο εξωτερικό που αναλαμβάνει να κάνει περούκες.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κόσμου γι’ αυτή τη διαφορετική εκστρατεία δωρεάς μαλλιών. Με τις τρίχες που συγκεντρώνονται θα κατασκευαστούν περούκες, οι οποίες θα δοθούν δωρεάν σε μικρούς αγωνιστές της ζωής που δίνουν μάχη με τον καρκίνο είτε πάσχουν από αλωπεκία.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πανελλαδικά πριν από λίγους μήνες και η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια. Σχεδόν κάθε μέρα προστίθεται κι ένας νέος δωρητής μαλλιών, ενώ αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των συνεργαζόμενων κομμωτηρίων που κουρεύουν δωρεάν τους δωρητές της καμπάνιας.

nhngh

Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...