Τρίποντα από ιερείς στο πλευρό των ΑμεΑ

Σε έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ, που είχε στόχο να στείλει μήνυμα ελπίδας, συμμετείχαν οι ομάδες της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και του συλλόγου ΑμΕΑ «Μ. Αλέξανδρος 1994»!

Σε έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ, που είχε στόχο να στείλει μήνυμα ελπίδας, συμμετείχαν οι ομάδες της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και του συλλόγου ΑμΕΑ «Μ. Αλέξανδρος 1994»! «Καθίσαμε σε αναπηρικά αμαξίδια θέλοντας να βρεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, επιθυμώντας να προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν να βιώσουμε ό,τι βιώνουν, να νιώσουμε ό,τι νιώθουν» λέει ο πατέρας Γρηγόριος Σταμκόπουλος, πρόεδρος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου φοιτητών της ακαδημίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, πατέρα Θεολόγο Τσαμπάζη: «Και πριν από λίγο καιρό παίξαμε μπάσκετ, με κρατουμένους στις φυλακές Κασσάνδρας! Τώρα καθίσαμε σε αναπηρικά αμαξίδια και αγωνιστήκαμε μαζί με άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, αύριο θα παίξουμε σε αγώνα με τυφλούς. Οφείλουμε να είμαστε ενεργοί στην κοινωνία, να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο».

Στον αγώνα, που βέβαια δεν είχε νικητές και ηττημένους, δεν έπαιξαν μόνο καθηγητές και φοιτητές, αλλά και κληρικοί της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας! «Ο αγώνας με τα αμαξίδια αποδεικνύει ότι τα καλύτερα καλάθια μπορούν να μπουν, αρκεί να το θέλουμε. Δεν μας εμποδίζει τίποτα. Είναι καλάθια στη ζωή» είπε πριν από την έναρξη του αγώνα ο π. Θεολόγος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ