Η Ελληνίδα της Τζιχάντ

Η ομογενής κομμώτρια από το Σίδνεϊ που ασπάστηκε το Κοράνι για χάρη του Ιρανού που συγκλόνισε την Αυστραλία

Ηταν ένα πρόσχαρο κορίτσι που δεν έχανε πάρτι της ομογένειας του Σίδνεϊ και ακολουθούσε τις παραδόσεις της ελληνικής καταγωγής της. Η ζωή όμως της Αναστασίας Δρούδη πήρε μια ανεξήγητη τροπή που την οδήγησε σε εξτρεμιστικά μονοπάτια, σε δικαστικά μπλεξίματα και στην αγκαλιά του ανθρώπου που σκόρπισε τον τρόμο στην αυστραλιανή μεγαλούπολη με τη 17ωρη αιματηρή ομηρία αθώων.
Η Αναστασία, που στα 35 της είναι πλέον βαφτισμένη μουσουλμάνα και φέρει το όνομα Αμίρα, γεννήθηκε από Ελληνορθόδοξους γονείς, μετανάστες που ζουν στο Μπέλμορ του νοτιοδυτικού Σίδνεϊ. Στην εφηβεία της ήταν ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα και δούλευε ως κομμώτρια στο Κινγκ Κρος του Σίδνεϊ. Οταν ενηλικιώθηκε ήταν πολύ ενεργή σε επίπεδο κοινωνικής ζωής και σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντός της, την οποία επικαλείται η αυστραλιανή έκδοση της «Daily Mail», συχνά τη συναντούσε κανείς σε μπαρ και σε πάρτι με φίλους.

Μεταλλάχθηκε

Μετά τη γνωριμία της όμως με τον Ιρανό φανατικό Μαν Χάρον Μονίς μεταλλάχθηκε σε μια σκοτεινή προσωπικότητα. Αλλαξε το όνομά της και την πίστη της. «Ηταν Αναστασία για 30 χρόνια. Δεν μπορείς απλά να αλλάξεις και να πεις “Τώρα γίνομαι ό,τι να ‘ναι”» λέει ο πληροφοριοδότης της αυστραλιανής εφημερίδας. Οπως ο Μονίς έτσι και η Δρούδη είχε επανειλημμένα μπλεξίματα με τον νόμο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και συμμετοχή σε φόνο. Η ομογενής φέρεται ότι επηρεάστηκε από τον Ιρανό «γκουρού» από τη στιγμή που έκανε σχέση μαζί του.

Ο άνθρωπος του περιβάλλοντός της υπονοεί ότι αφέθηκε ολοκληρωτικά στον έλεγχό του, επειδή τον συνάντησε «μετά την κατάρρευση της προηγούμενης σχέσης της που είχε διαρκέσει οκτώ χρόνια». Η Αναστασία έβαλε τον Ιρανό στη ζωή της αλλά και στο σπίτι της, όπως αποκαλύπτει ο αδερφός της, Τζον Ασπρος, που δήλωσε ότι ο Μονίς επισκεπτόταν συχνά το πατρικό τους, στο οποίο η αστυνομία έκανε έφοδο μετά το τέλος της ομηρίας την περασμένη Τρίτη.

Ελεύθερη

Μετά τον θάνατο του συντρόφου της η «Αμίρα» παραμένει ελεύθερη, ωστόσο συνεχίζει να επισκέπτεται καθημερινά το αστυνομικό τμήμα Κάμπσι, όπως ορίζει η εγγύηση με την οποία αφέθηκε ελεύθερη, αφού της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του Μονίς, Νολίν Χέισον Παλ.

Η Δρούδη φέρεται ότι μαχαίρωσε την Παλ δεκαοκτώ φορές στο διαμέρισμά της και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο πτώμα της. Παρά τη μετάλλαξή της ωστόσο φαίνεται ότι διατήρησε κάτι από τον παλιό εαυτό της, αυτόν της Αναστασίας. Ο Μάνι Κοντίτσης, συνήγορος του Μονίς αλλά και δικός της, δήλωσε ότι η Δρούδη είναι ένας άνθρωπος πολύ ευχάριστος σε επίπεδο συνεργασίας. «Είναι πάντα εξαιρετικά ευγενής και ευχάριστη» δήλωσε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας να τονίσει ότι ήταν το ακριβώς αντίθετο του συντρόφου της, ο οποίος ωστόσο, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, της ασκούσε πλήρη έλεγχο.

«Λυπάμαι, αλλά είμαι τρομοκράτισσα»
ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια πριν από τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του Μονίς, μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η Δρούδη δημοσίευσε σειρά από ανατριχιαστικά βίντεο στο YouΤube, στα οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- περιγράφει τις τρομοκρατικές ενέργειες ως θέλημα Θεού. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά είμαι τρομοκράτισσα. Παραδέχομαι και εξομολογούμαι επισήμως ότι για πολλά χρόνια υπήρξα τρομοκράτισσα, αλλά θα προσπαθήσω να μην είμαι πια» δηλώνει η γυναίκα που συστήνεται ως «Αμίρα» σε ένα από τα βίντεο στα οποία είναι καλυμμένη με νικάμπ. Σε άλλο βίντεο λέει ότι «είμαστε χαρούμενοι για την τιμωρία της 11ης Σεπτεμβρίου» αλλά και για την «τιμωρία του Μπαλί», εννοώντας μερικές από τις πιο αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων χρόνων. 

Κατερίνα Νικολοπούλου 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...

Αποκάλυψη για υπόθεση θανάτου Μυρτώς: «Πήγαν στο ξενοδοχείο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του 66χρονου»

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όλη η αλήθεια για τον 66χρονο που συνομιλούσε η Μυρτώ – Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν με την εμπλοκή του 66χρονου στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

«Πάγωσε» στον αέρα η Μαρία Ηλιάκη: «Πέθανε; Πότε;»

Απρόσμενη στιγμή στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς Νωρίς» το πρωί της Δευτέρας όταν μια πληροφορία άφησε τη Μαρία Ηλιάκη κυριολεκτικά άφωνη.

Δικηγόρος οικογένειας Μυρτώς: Η αποκάλυψη για τα νέα στοιχεία που θα έρθουν στο φως

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Μυρτώς στην Κεφαλονιά...

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...

«Βόμβα από GIO» – Οι δύο λόγοι που αποχώρησε ο αγαπητός παίκτης από το «J2US»

Ενα «J2US» που τίναξε την μπάνκα του τηλεοπτικού παρασκηνίου στον αέρα. Ενα live με ένταση, ίντριγκα και διπλό σοκ, που άλλαξε τις ισορροπίες μέσα σε λίγα λεπτά.