Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Γεωργιανοί… Spider-Man

Αριστοι ακροβάτες ήταν οι διαρρήκτες που εισέβαλαν στο σπίτι υπουργού, ενώ ερευνώνται για κλοπές σε σπίτια καλλιτεχνών

Φως στην πλήρη δράση της σπείρας των Γεωργιανών ληστών… Spider-Man με τις ακροβατικές ικανότητες, που φέρεται ότι χτυπούσαν σε διαμερίσματα γνωστών καλλιτεχνών (Νόνικα Γαληνέα, Μαρία Αλιφέρη, Ελένη Δήμου) αλλά και υπουργού, ακόμη και στις καλύτερα φυλασσόμενα συνοικίες της Αθήνας, προσπαθεί να ρίξει η Ασφάλεια Αττικής, εκτιμώντας ότι έχουν διαρρήξει περισσότερα από πενήντα σπίτια. Επιβεβαιωμένος στόχος τους ήταν η κατοικία του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, στην οποία αναρριχήθηκαν (!) και μάλιστα ενόσω αστυνομικοί επιτηρούσαν την περιοχή.

Η πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο υπουργός φυλάσσεται από την Αστυνομία 24 ώρες το 24ωρο, κυρίως επειδή βρίσκεται πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, και τα μέτρα προστασίας είναι δρακόντεια. Οι συνολικά τέσσερις Γεωργιανοί διαρρήκτες που είχαν βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι φρουρείται συνεχώς. Πριν από περίπου τρεις μήνες οι… ακροβάτες διαρρήκτες κατάφεραν να φτάσουν στην πίσω πλευρά του κτιρίου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και από εκεί αναρριχήθηκαν αθέατοι σαν «αράχνες» έως το διαμέρισμα του υπουργού Υγείας! Η μπαλκονόπορτα που είχε μείνει ανασφάλιστη τους διευκόλυνε να τρυπώσουν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου έκαναν άνω κάτω όλα τα δωμάτια στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα και κοσμήματα, τα οποία άρπαξαν και έφυγαν αφήνοντας πίσω «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Οι «αναρριχητές» Γεωργιανοί απέφυγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να πατήσουν σε σημεία του φωταγωγού του κτιρίου, σκεπτόμενοι προφανώς πως επειδή εκείνες τις ημέρες είχε βρέξει, στη λάσπη που είχε συγκεντρωθεί θα άφηναν αποτυπώματα από τα παπούτσια τους! Παρ’ όλα αυτά, έκαναν ένα μοιραίο γι’ αυτούς λάθος. Ο 38χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου στο Πεδίον του Αρεως άφησε ένα και μοναδικό αποτύπωμα στο διαμέρισμα του πολιτικού και από αυτό έφτασαν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό του. Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη και ο 30χρονος συνεργός του, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, επίσης Γεωργιανοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι ίδιοι άνθρωποι να έχουν πραγματοποιήσει τη μεγάλη κλοπή στο σπίτι της γνωστής ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα, η οποία επίσης κατοικεί σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας, πίσω από το Μέγαρο Μαξίμου. Και σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες είχαν μπει κινηματογραφικά στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, χωρίς να αφήσουν ίχνη διάρρηξης, ούτε αποτυπώματα. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει τις έρευνες, καθώς οι δύο συλληφθέντες είναι ιδιαιτέρως αρνητικοί κατά την προανάκριση και δεν έχουν παραδεχτεί το παραμικρό για τη δράση τους ή για τους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται.

Κατά συνέπεια, από την εργαστηριακή έρευνα έχουν πιστοποιηθεί δακτυλοσκοπικά μόνο η διάρρηξη στο σπίτι του κ. Βορίδη και δύο κλοπές πορτοφολιών σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν δικαιολογούν μόνο αυτή τη δραστηριότητα, καθώς κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, πορτοφόλια, μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, μία φωτογραφική μηχανή, μία ζυγαριά ακριβείας, παλαιά χαρτονομίσματα, ασημένια μαχαιροπίρουνα και πέντε ζευγάρια γυαλιά ηλίου.

Ψάχνουν για διασυνδέσεισ με τη συμμορία με το σίδερο

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας που συνέλαβαν τους δύο Γεωργιανούς διαρρήκτες πίστεψαν ότι ίσως θα έβρισκαν την άκρη και για την εξάρθρωση της διαβόητης σπείρας των ληστών με το ατμοσίδερο, που έχουν ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις σε μονοκατοικίες στα βόρεια και στα νότια προάστια της Αττικής. Αλλωστε, όσον αφορά τη συγκεκριμένη σπείρα των αδίστακτων κακοποιών που προκαλούν με σαδισμό εγκαύματα στα θύματά τους για να τα αναγκάσουν να αποκαλύψουν πού έχουν χρήματα και κοσμήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, θεωρούν σίγουρο ότι αποτελείται από Γεωργιανούς. Ωστόσο οι δύο Γεωργιανοί «αναρριχητές» κράτησαν τα στόματά τους σφραγισμένα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία μόνο για τις διαρρήξεις και τις κλοπές πορτοφολιών.

jkljklj

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...