Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Η γιορτή των σινεφίλ με Χόμπιτ και ερωτικές περιπέτειες

Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους στις κινηματογραφικές αίθουσες με διάσημους πρωταγωνιστές

Η τελευταία ταινία της μαγικής τριλογίας φτάνει για ένα επικό φινάλε με μια μεγαλειώδη μάχη που θα αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Γη και… στο σινεμά! Οι πιστοί φίλοι των Χόμπιτ έλαβαν το χριστουγεννιάτικο δωράκι τους και ετοιμάζονται για τις κινηματογραφικές αίθουσες που έχουν προγραμματίσει για την εβδομάδα των Χριστουγέννων πλούσια σινε-σοδειά. Και επειδή οι μικροί λατρεύουν τα παραμύθια και ποια η καλύτερη εποχή γι’ αυτά, έρχεται στη μεγάλη οθόνη ο πιο διάσημος Ελληνας «παραμυθάς», ο Νίκος Πιλάβιος για να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στις ιστορίες του.

*Χόμπιτ: Η μάχη των πέντε στρατών

ΥΠΟΘΕΣΗ: Με την ανάκτηση του βασιλείου των νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο μεγάλος εχθρός τους Σάουρον έχει στείλει λεγεώνες από Ορκ να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των νάνων, τα ξωτικά και οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους είτε να καταστραφούν.

Του Πίτερ Τζάκσον. Με τους Ιαν ΜακΚέλεν, Μάρτιν Φρίμαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερ Λι, Ορλάντο Μπλουμ κ.ά. Παρασκήνιο: Η ταινία αποτελεί το φινάλε της επικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον, βασισμένης στο δημοφιλές αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Τα γυρίσματα είχαν τελειώσει στις 6 Ιουλίου του 2012, αλλά έπειτα ήρθε η απόφαση να σπάσει η σειρά σε τριλογία. Έτσι, το καλοκαίρι του 2013 μαζεύτηκαν και πάλι όλοι οι συντελεστές για επιπρόσθετα γυρίσματα. «Πρόκειται για την πιο δυνατή ταινία της θρυλικής Μέσης Γης! Αυτήν τη φορά υπάρχει πολλή αγωνία, ένταση, σύγκρουση μεταξύ των χαρακτήρων και τραγωδία. Ολα οδηγούν στη σκηνή της Μάχης των Πέντε Στρατών, η οποία θεωρώ ότι είναι η πιο έντονη και συναισθηματική από την τριλογία του Χόμπιτ και τιμάει κάθε χαρακτήρα με τον οποίο έχουμε ταξιδέψει έως εδώ. Ελπίζουμε πως και οι έξι ταινίες των δύο τριλογιών θα γίνουν αντιληπτές ως ένα συνεχές, επικό κινηματογραφικό saga» εξηγεί ο Πίτερ Τζάκσον.

*Serena
2serena
ΥΠΟΘΕΣΗ: Δύο νιόπαντροι ταξιδεύουν στη Βόρεια Καρολίνα, όπου θα δημιουργήσουν μια ολόκληρη αυτοκρατορία ξυλείας το 1929. Οταν η Σερένα μάθει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί, θα τα αφήσει όλα στην άκρη για να βρει την προηγούμενη σύντροφο του Τζορτζ, με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί εκτός γάμου. Στην πορεία θα διαπιστώσει ότι ο σύζυγός της προστατεύει την παράνομη οικογένειά του και η έντονη σχέση τους θα περάσει σε άλλο στάδιο.

Της Σούζαν Μπίερ. Με τους Τζένιφερ Λόρενς, Μπράντλεϊ Κούπερ κ.ά. Παρασκήνιο: Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι μια ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι με την Αντζελίνα Τζολί στον πρώτο ρόλο.

*Η πρώτη αγάπη
7 i proti agapi
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ντόουσον και η Αμάντα ήταν πολύ ερωτευμένοι στο σχολείο, αλλά χώρισαν με δραματικό τρόπο. Θα περάσουν είκοσι χρόνια για να ξαναβρεθούν με αφορμή τον θάνατο ενός αγαπημένου τους φίλου και για να συνειδητοποιήσουν ότι η αγάπη τους δεν έχει σβήσει.

Του Μάικλ Χόφμαν. Με τους Μισέλ Μόναγκαν, Τζέιμς Μάρσντεν, Λιάνα Λιμπεράτο. Παρασκήνιο: Ο ρόλος του Ντόουσον είχε αρχικά δοθεί στον Πολ Γουόκερ, αλλά τον πρόλαβε το τραγικό γεγονός του θανάτου του.

*10.000 χιλιόμετρα / Η απόσταση μεταξύ μας
6 10000km
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αλεξάντρα και ο Σέρτζιο είναι ένα ζευγάρι που αγαπιέται. Το πρόβλημα είναι πως ο ένας βρίσκεται στο Λος Αντζελες και ο άλλος στη Βαρκελόνη. Για τον επόμενο χρόνο η αγάπη είναι το μόνο όπλο τους και το κομπιούτερ το μόνο εργαλείο τους για να πολεμήσουν τα 10.000 χιλιόμετρα που στέκονται ανάμεσά τους.

Του Κάρλος Μαρκές Μαρσέ. Με τους Νατάλια Τένα, Ντέιβιντ Βερνταγκέρ. Παρασκήνιο: Η ταινία πήρε πέντε διακρίσεις στα Ισπανικά Κινηματογραφικά Βραβεία της Μάλαγα (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθέτη, Σεναρίου, Ηθοποιού και Ειδικό Βραβείο των Κριτικών)

*Magical Girl

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αλίσια είναι ένα άρρωστο κορίτσι που ονειρεύεται να φορέσει το φόρεμα της αγαπημένης της ηρωίδας από τη γιαπωνέζικη σειρά «Magical Girl Yukiko». Ο πατέρας της Λουίς θα κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει την επιθυμία της κόρης του. Αλλά η μοίρα του διασταυρώνεται με την Μπάρμπαρα, μια ελκυστική νέα κοπέλα με ψυχολογικά προβλήματα, και τον Ντάμιαν, έναν δάσκαλο που έχει παραιτηθεί απ’ όλα, εκτός από το ταραγμένο παρελθόν του. Ο Λουίς, η Μπάρμπαρα και ο Ντάμιαν θα παγιδευτούν σ’ έναν κόσμο εκβιασμών, όπου τα ένστικτα και η λογική θα συγκρουστούν σε μια τραγική μάχη που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Του Κάρλος Βερμούτ. Με τους Χοσέ Σακριστάν, Μπάρμπαρα Λένι, Λουίς Μπερμέχο, Χούλιο Αρόχο, Ξαβιέ Μποτέ, Αλμπέρτο Τσάβες

*Η αγάπη είναι παράξενη
ΥΠΟΘΕΣΗ: Επειτα από 39 χρόνια δεσμό, ο Μπεν και ο Τζορτζ παντρεύονται στο Μανχάταν. Οταν η είδηση φτάσει στο καθολικό σχολείο όπου εργάζεται ο Τζορτζ, τον απολύουν και το ζευγάρι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κρατήσει το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Ως προσωρινή λύση, ο Τζορτζ μένει με δύο γκέι αστυνομικούς, ενώ ο Μπεν μετακομίζει στο Μπρούκλιν για να ζήσει με την οικογένεια του ανιψιού του.

Του Αϊρα Σακς. Με τους Τζον Λίθγκοου, Αλφρεντ Μολίνα, Μαρίσα Τομέι

*Οι αισθηματίες

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ενας μεσήλικος αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο «Δάσκαλος», ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλή του μαζί με την έφηβη κόρη του. Μόνο που στην πραγματικότητα είναι ένας αρχαιοκάπηλος τοκογλύφος που διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις βρομοδουλειές του έχουν αναλάβει δύο νεαροί, ο Eρμής και ο Γιάννης. Ο καθένας θα κάνει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Δασκάλου, ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη.

Του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Με τους Τάκη Μόσχο, Δημήτρη Λάλο, Αθηνά Παππά, Ρένο Χαραλαμπίδη.

*Το αγόρι και ο κόσμος
4to agori
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ιστορία ενός αγοριού που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητεί εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό το αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας. Η ταινία συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».

*Ψυχρά κι ανάποδα τραγουδιστά
frozen
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Αννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Ελσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο.

Των Αλε Αμπρέουτων Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι. Με τις φωνές των Κρίστεν Μπελ, Τζος Γκαντ, Ιντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ.

Πρόκειται για διασκευή της ιστορίας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα των Πάγων».

O Παραμυθάς και οι ιστορίες του
5paramythas
Ο Παραμυθάς επιλέγει τη μεγάλη οθόνη για να επιστρέψει με τις περιπέτειές του, χρησιμοποιώντας και νέα τεχνικά μέσα, όπως το computer animation. Μέσα από τις ιστορίες του μεταδίδει απλά μηνύματα ανθρώπινων και ηθικών αξιών, οικολογίας και σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς, με ήρωα τον ήδη αγαπημένο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της κρατικής τηλεόρασης (1978-1987) Παραμυθά, οι περιπέτειες του οποίου δεν περιέχουν ίχνος βίας.

Του Κωνσταντίνου Πιλάβιου. Με τον Νίκο Πιλάβιο

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...