Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Η ζωή της αρκουδίτσας έγινε μάθημα

Παιδιά θα γράψουν για την περιπέτεια της αρκούδας και την επιστροφή στη φύση

Μάθημα γίνεται η γλυκιά Ζωή, η αρκούδα που εντοπίστηκε στο χωριό Αυγή Καστοριάς τον περασμένο Απρίλιο χωρίς τη μητέρα της, με στόχο στη συνέχεια η ιστορία της ζωής της να γίνει βιβλίο! Συγγραφείς του ηλεκτρονικού βιβλίου θα είναι μαθητές δημοτικού της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πρώτα θα μάθουν την περιπέτεια του ορφανού ζώου και θα ενημερωθούν για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει όταν επιστρέψει στη φύση. Στη συνέχεια σε tablets και φορητούς υπολογιστές θα δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, στο οποίο θα περιγράψουν την εκδοχή τους για το τι θα συμβεί όταν η αρκουδίτσα επανενταχθεί στη φύση.
3e234r3q4r 2Η περιπέτειά της έχει προκαλέσει συγκίνηση. Η Ζωή έχασε τη μητέρα της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και η ίδια, αφού ήταν καταδικασμένη να πεθάνει χωρίς την πολύτιμη μητρική φροντίδα. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε ο Αρκτούρος καταφέρνοντας να τη σώσει εφαρμόζοντας πρόγραμμα επανένταξης ώστε το ζώο να μπορέσει να ζήσει μόνο του στη φύση και να βρίσκει την τροφή του χωρίς την ανθρώπινη φροντίδα.

Σε βιβλιοθήκη

Η Ζωή δεν είναι πλέον μικρή. Μεγάλωσε και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη φύση και την ίδια στιγμή η ιστορία της μπαίνει σε όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης! Το ηλεκτρονικό βιβλίο θα γίνει πράξη με τη βοήθεια του ινστιτούτου «ΝΟUS», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υλοποιεί προγράμματα γνωριμίας των παιδιών με τους υπολογιστές με στόχο τη σωστή χρήση τους για τη μάθηση και την επικοινωνία. Ενας από τους στόχους του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και η γνωριμία τους με τα είδη της πανίδας και χλωρίδας. Ετσι, μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα διδαχτούν μέσω παρουσίασης με πολυμέσα για τη Ζωή και για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει μελλοντικά, ενώ μετά θα γράψουν το δικό τους βιβλίο περιγράφοντας τη δική τους εκδοχή για το τι θα συμβεί όταν επανενταχθεί στη φύση.
3e234r3q4r 1Το βιβλίο της Ζωής θα γραφτεί το επόμενο διάστημα στις παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης και από τις αρχές Μαρτίου και στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης.

Την ίδια ώρα, στον Αρκτούρο ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την αρκουδίτσα, αφού μόλις πέσει σε χειμερία νάρκη θα μεταφερθεί σε φωλιά που της έχουν φτιάξει στη φύση. Εκεί θα είναι το νέο σπίτι της.

Νίκος Πιτσιακίδης 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...