Η ζωή της αρκουδίτσας έγινε μάθημα

Παιδιά θα γράψουν για την περιπέτεια της αρκούδας και την επιστροφή στη φύση

Μάθημα γίνεται η γλυκιά Ζωή, η αρκούδα που εντοπίστηκε στο χωριό Αυγή Καστοριάς τον περασμένο Απρίλιο χωρίς τη μητέρα της, με στόχο στη συνέχεια η ιστορία της ζωής της να γίνει βιβλίο! Συγγραφείς του ηλεκτρονικού βιβλίου θα είναι μαθητές δημοτικού της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πρώτα θα μάθουν την περιπέτεια του ορφανού ζώου και θα ενημερωθούν για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει όταν επιστρέψει στη φύση. Στη συνέχεια σε tablets και φορητούς υπολογιστές θα δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, στο οποίο θα περιγράψουν την εκδοχή τους για το τι θα συμβεί όταν η αρκουδίτσα επανενταχθεί στη φύση.
3e234r3q4r 2Η περιπέτειά της έχει προκαλέσει συγκίνηση. Η Ζωή έχασε τη μητέρα της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και η ίδια, αφού ήταν καταδικασμένη να πεθάνει χωρίς την πολύτιμη μητρική φροντίδα. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε ο Αρκτούρος καταφέρνοντας να τη σώσει εφαρμόζοντας πρόγραμμα επανένταξης ώστε το ζώο να μπορέσει να ζήσει μόνο του στη φύση και να βρίσκει την τροφή του χωρίς την ανθρώπινη φροντίδα.

Σε βιβλιοθήκη

Η Ζωή δεν είναι πλέον μικρή. Μεγάλωσε και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη φύση και την ίδια στιγμή η ιστορία της μπαίνει σε όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης! Το ηλεκτρονικό βιβλίο θα γίνει πράξη με τη βοήθεια του ινστιτούτου «ΝΟUS», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υλοποιεί προγράμματα γνωριμίας των παιδιών με τους υπολογιστές με στόχο τη σωστή χρήση τους για τη μάθηση και την επικοινωνία. Ενας από τους στόχους του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και η γνωριμία τους με τα είδη της πανίδας και χλωρίδας. Ετσι, μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα διδαχτούν μέσω παρουσίασης με πολυμέσα για τη Ζωή και για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει μελλοντικά, ενώ μετά θα γράψουν το δικό τους βιβλίο περιγράφοντας τη δική τους εκδοχή για το τι θα συμβεί όταν επανενταχθεί στη φύση.
3e234r3q4r 1Το βιβλίο της Ζωής θα γραφτεί το επόμενο διάστημα στις παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης και από τις αρχές Μαρτίου και στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης.

Την ίδια ώρα, στον Αρκτούρο ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την αρκουδίτσα, αφού μόλις πέσει σε χειμερία νάρκη θα μεταφερθεί σε φωλιά που της έχουν φτιάξει στη φύση. Εκεί θα είναι το νέο σπίτι της.

Νίκος Πιτσιακίδης 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ