Κατέσχεσαν από άνεργη μητέρα επίδομα 300 ευρώ

ΓΙΑ μια ξεχασμένη απλήρωτη κλήση η πολιτεία έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπό της, αφού στέρησε από μια χρόνια άνεργη μητέρα και το παιδί της…

ΓΙΑ μια ξεχασμένη απλήρωτη κλήση η πολιτεία έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπό της, αφού στέρησε από μια χρόνια άνεργη μητέρα και το παιδί της τις ευχάριστες γιορτές, κατάσχοντας από τον λογαριασμό της το χριστουγεννιάτικο επίδομα των 300 ευρώ, το οποίο περίμενε πώς και πώς!

Η γυναίκα από την Πάτρα, που είναι πολλά χρόνια άνεργη, δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 294 ευρώ που της είχε επιβληθεί παλαιότερα για μια τροχονομική παράβαση. Η ίδια το είχε ξεχάσει πλέον, όχι όμως και το κράτος, με αποτέλεσμα το ποσό να παρακρατηθεί αμέσως μόλις μπήκε στον λογαριασμό της το επίδομα Χριστουγέννων, για να «κλείσει» η οφειλή!

Δεν το πίστευε

Η άτυχη μητέρα δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της όταν πήγε να πάρει τα χρήματα προκειμένου να καλύψει βασικές ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειας που έχει και αντί να δει 300 ευρώ, είδε ότι υπήρχαν μέσα μόλις… 6 ευρώ! Μόλις ξεπέρασε το πρώτο σοκ, πήγε γεμάτη οργή και αγανάκτηση στο τοπικό γραφείο της Ενωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) προκειμένου να μετατρέψει τον λογαριασμό σε ακατάσχετο.

Ομως, το μόνο που πέτυχε ήταν απλώς να επαληθεύσει πως τα 300 ευρώ δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα εισπράξει! Δυστυχώς, το ποσό που παρακρατήθηκε δεν μπήκε ποτέ στον λογαριασμό της, αφού η κατάσχεση έγινε απευθείας, με τη μορφή συμψηφισμού. Η απελπισμένη Πατρινή ένιωσε τον κόσμο να γκρεμίζεται γύρω της, αφού ένιωσε ότι δεν θα μπορέσει να προσφέρει στο μοναχοπαίδι της αξιοπρεπή Χριστούγεννα.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η μητέρα και το παιδί δεν έχουν συγγενείς που να μπορέσουν να τους βοηθήσουν να πάρουν μια οικονομική ανάσα, τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ