Χάρισαν 112 κουτάβια ελληνικών ποιμενικών στους κτηνοτρόφους

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φέτος η δωρεά κουταβιών από τον Αρκτούρο σε κτηνοτρόφους, για την προστασία των κοπαδιών τους…

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φέτος η δωρεά κουταβιών από τον Αρκτούρο σε κτηνοτρόφους, για την προστασία των κοπαδιών τους. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης χάρισαν όχι ένα ή δύο, αλλά 112 κουτάβια, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Τα όμορφα κουταβάκια προήλθαν από γέννες στο κέντρο αναπαραγωγής του Αρκτούρου αλλά και από διασταυρώσεις ελληνικών ποιμενικών που ανήκουν σε κτηνοτρόφους, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα και βοηθούν έτσι στη μεγέθυνσή του κάθε χρόνο.

Φέτος προστέθηκαν στο δυναμικό του κέντρου αναπαραγωγής του Αρκτούρου δύο θηλυκά σκυλιά, η Ρέα και η Ρίτα, ενώ ολοκληρώθηκαν και κάποιες εργασίες για την επέκταση των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρκτούρου, το πρόγραμμα αναπαραγωγής και επαναδιάδοσης ελληνικού ποιμενικού υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της Royal Canin. Το 2014 μάλιστα έγινε χορηγία 3.200 κιλών τροφής για τους γεννήτορες και τα κουτάβια του κέντρου.

Μέσα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής ελληνικού ποιμενικού η περιβαλλοντική οργάνωση στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κτηνοτροφίας. Τα κουταβάκια χαρίζονται για την υποστήριξη των κτηνοτρόφων, με σκοπό τον περιορισμό των ζημιών που υφίστανται από αρκούδες. Απώτερος σκοπός είναι να μειωθεί και ο αριθμός των αρκούδων που θανατώνονται από δυσαρεστημένους παραγωγούς για να περιορίσουν τις καταστροφές τους από τα άγρια αυτά ζώα.

Στο πλαίσιο προγράμματος που παρακολουθεί την επανεμφάνιση αρκούδας στην Οίτη, ο Αρκτούρος παραχώρησε σε κτηνοτρόφους της περιοχής έξι κουτάβια, επιπλέον από τα 12 που είχε ήδη διαθέσει το 2013.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ