Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Οι πρωτεύουσες του κόσμου «περιμένουν» τον Αγιο Βασίλη

Γιορτινά κλικ λίγες μόλις μέρες πριν το 2014 γίνει παρελθόν

Με το ημερολόγιο να δείχνει μόλις τέσσερις και σήμερα για τη γιορτή των Χριστουγέννων, οι προετοιμασίες των μεγάλων πόλεων ανά τον κόσμο κορυφώνονται. Στις κεντρικές πλατείες επικρατεί το αδιαχώρητο από μικρούς και μεγάλους που συρρέουν για να θαυμάσουν από κοντά τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, αλλά και για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που διοργανώνονται σε αυτές. Στην κεντρική Ευρώπη, οι πάγκοι των χριστουγεννιάτικων αγορών που έχουν στηθεί εδώ και εβδομάδες συνεχίζουν να υποδέχονται τον κόσμο που σπεύδει να πάρει στολίδια και δώρα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δοκιμάζοντας παράλληλα τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και πίνοντας ζεστό κρασί για να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα παγοδρόμια, αναπόσπαστο κομμάτι της χριστουγεννιάτικης «διακόσμησης» των πόλεων, αποτελούν χώρους διασκέδασης και εκτόνωσης για μικρούς και μεγάλους, ντυμένους με αγιοβασιλιάτικες στολές. 

Ηλιος και θάλασσα

Στην άλλη πλευρά του ημισφαιρίου, το σκηνικό αλλάζει δραματικά, με τους αγιοβασίληδες να φοράνε μαγιό και τον κόσμο να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα στις παραλίες. Εκεί τα πατίνια δίνουν τη θέση τους στις σανίδες του σερφ και τα χοντρά κασκόλ στα αντηλιακά, με το θερμόμετρο να υπερβαίνει αυτήν την εποχή τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα οι πρωτεύουσες όλου του κόσμου προετοιμάζονται για το event της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στήνοντας εξέδρες και κάνοντας πρόβες στον ήχο και τον φωτισμό προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 
r34r34r34rt 2
Υπάλληλοι του δήμου της Νέας Υόρκης τοποθετούν το γιγάντιο νούμερο «15» στο κέντρο της εξέδρας που έχει στηθεί στη θρυλική Times Square για την υποδοχή του νέου έτους. Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες δίνουν κάθε χρόνο το «παρών» στο Ball Drop πάρτι και να δουν την γιγάντια μπάλα να «προσγειώνεται» στην οροφή του κτηρίου «One» ένα λεπτό πριν τις 12 και να φωτίζει το νούμερο του νέου έτους.

ΜΠΑΛΙ
r34r34r34rt 3
Δάσκαλος του σερφ στο Μπαλί ντυμένος Αγιος Βασίλης, όπως προστάζει το πνεύμα των ημερών, μαθαίνει σε ορφανά τα μυστικά του αθλήματος στην παραλία Κιούτα. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες μια σχολή σερφ επιλέγεται για να παραδώσει δωρεάν μαθήματα στα λιγότερο προνομιούχα παιδιά της πόλης, στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικης παράδοσης.

ΜΑΔΡΙΤΗ
r34r34r34rt 4
Μία από τις τεράστιες κληρωτίδες που θα αναδείξουν τους τυχερούς αριθμούς της χριστουγεννιάτικης λοταρίας στην Ισπανία παίρνει τη θέση της στη σκηνή του Royal Theater της Μαδρίτης. Η κλήρωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου και μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της χώρας.

ΒΑΓΔΑΤΗ
r34r34r34rt 5
Την πραμάτεια του προσπαθεί να πουλήσει ιδιοκτήτης καταστήματος εποχικών ειδών στο κέντρο της Βαγδάτης. Οι χριστιανοί του Ιράκ ετοιμάζονται για τον εορτασμό των Χριστουγέννων υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ύστερα από τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις. Το κλίμα τρόμου που επικρατεί στην περιοχή έχει αναγκάσει πολλούς χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα από το 2003 και μετά.

ΛΟΝΔΙΝΟ
r34r34r34rt 6
Τάρανδοι και ξωτικά συνθέτουν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Η επίσημη κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον φωτίστηκε και φόρεσε τα καλά της για να υποδεχτεί τους καλεσμένους της στο ετήσιο φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο γκαλά που διοργανώνεται εκεί για την ενίσχυση διαφόρων οργανώσεων. Χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν στηθεί σχεδόν σε κάθε πλατεία της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ highlight αποτελεί ο στολισμός της Όξφορντ Στριτ.

ΜΟΝΑΧΟ
r34r34r34rt 7
Ενα από τα εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα περίπτερα που έχουν στηθεί απ’ άκρη σ’ άκρη του Μονάχου στέκει αδειανό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ελάχιστοι ήταν οι φετινοί επισκέπτες των χριστουγεννιάτικων αγορών της πόλης, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή, που δεν επέτρεπαν τις εξορμήσεις στα μαγαζιά. Ο φετινός γερμανικός χειμώνας είναι μέχρι στιγμής ο πιο ήπιος των τελευταίων ετών, γεγονός που έχει «στεναχωρήσει» μικρούς και μεγάλους που ήλπιζαν σε «λευκά» Χριστούγεννα.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
r34r34r34rt 1
Ο Αγιος Βασίλης κάνει scuba diving στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Ο Scuba Santa, όπως αποκαλούν τον δύτη του ενυδρείου Aquaria KLCC της πόλης, αποτελεί τη μεγαλύτερη ατραξιόν, καθώς ταΐζει τις θαλάσσιες χελώνες και τα άλλα είδη του θαλάσσιου βασιλείου αυτοπροσώπως, προς μεγάλη έκπληξη των μικρών επισκεπτών.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...