Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

Εννέα χρόνια φυλακή στο σατανικό ζευγάρι

Πρώτη καταδίκη για το δίδυμο των απατεώνων Κ. Κάλφα και Ηλ. Ξημεράκη, που «έγδυσαν» δεκάδες θύματα με δόλωμα χρυσή κληρονομιά

Σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε το σατανικό ζευγάρι απατεώνων Κυριακή Κάλφα και Ηλίας Ξημεράκης, οι οποίοι «έγδυσαν» δεκάδες ανυποψίαστα θύματα εμφανιζόμενοι δήθεν ως οι μοναδικοί κληρονόμοι της πάμπλουτης Μοντ Χατζηλαζάρου! Οι ισχυρισμοί τους στην εκδίκαση της μήνυσης που είχε υποβάλει εναντίον των «εντιμότατων» απατεώνων ένα από τα θύματά τους, ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πρασσάς, δεν έπεισαν τους δικαστές, με αποτέλεσμα την πρώτη καταδίκη του ζευγαριού. Την περασμένη Δευτέρα είχε προσδιοριστεί και η εκδίκαση της μήνυσης που έχει υποβάλει εναντίον τους το Δημόσιο σχετικά με την πλαστή διαθήκη της Μοντ Χατζηλαζάρου, που προσπάθησε να παρουσιάσει η «γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα» το 2004 και η οποία αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του 2015.

Εκανε την ανιψιά

Στην περίπτωση του Αθανάσιου Πρασσά, που διαθέτει επιχείρηση με αλουμινοκατασκευές στον Αγιο Στέφανο, η Κυριακή Κάλφα είχε συστηθεί ως «Λαζαρίδη». «Ευθέως μου είπαν ότι είναι πολύ πλούσιο ζευγάρι, κάτοικοι Εκάλης, ότι η Κυριακή Κάλφα είχε στην ιδιοκτησία της τέσσερις μεζονέτες σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, διαμερίσματα και καταστήματα στην Καλαμαριά από κληρονομιά του πατέρα της, οικόπεδα στη Χαλκιδική, στον Λευκώνα Σερρών, στο Νευροκόπι Δράμας κλπ. Μου αποκάλυψαν ότι η Κυριακή Κάλφα είναι ανιψιά και μοναδική κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας που ανήκε στην Ελληνοεβραία Μοντ Χατζηλαζάρου».
3e2rqrawer 3Ο επιχειρηματίας γνώρισε το ζεύγος το 2007, όταν αποφάσισαν να ανακαινίσουν το σπίτι όπου έμεναν τότε στη Δροσιά και «για την εργασία που εξετέλεσα πληρώθηκα» ανέφερε ο επιχειρηματίας στη μήνυσή του, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» στις 22 Ιανουαρίου. Για τον ίδιο λόγο τον πλησίασαν και το 2010, οπότε ανέλαβε να τους φτιάξει ένα υπόστεγο στο κομμωτήριό τους στην περιοχής της Ανοιξης, «για το οποίο, τεχνηέντως, δεν με πλήρωσαν ποτέ». Η «φιλία» τού κόστισε τελικά 220.000 ευρώ!

Χίλια πρόσωπα

Η «Espresso» έχει αποκαλύψει με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα πώς κατάφεραν να αρπάξουν 4.500.000 ευρώ από επιχειρηματίες, γιατρούς και δικηγόρους, τους οποίους προσέγγιζαν δήθεν φιλικά. Η Κάλφα χρησιμοποιούσε διαφορετικά επίθετα, όπως Λαζαρίδη, Ξημεράκη, Κατόπη, Ιωαννίδου, Λεοντίου, ενώ ο σύντροφός της Ηλίας Ξημεράκης συστηνόταν και ως… Ξυλούρης! Με την αιτιολογία πως τάχα ως μοναδικοί κληρονόμοι θα αποκτούσαν από μέρα σε μέρα την αμύθητη περιουσία της Ελληνοεβραίας Χατζηλαζάρου, πλησίαζαν ευκατάστατους πολίτες των οποίων γνώριζαν τα περιουσιακά στοιχεία και τους ζητούσαν δάνεια για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες σχετικά με την αποδοχή της κληρονομιάς.
y535345y45Η μεγάλη περιουσία της Χατζηλαζάρου ήταν κάθε φορά το «δόλωμα» που έριχνε η Κάλφα, η οποία σύμφωνα με την πλαστογραφημένη διαθήκη, υπήρξε η μοναδική και η αγαπημένη ανιψιά της πάμπλουτης ηλικιωμένης. Η απατεώνισσα είχε εύκολο και το… κλάμα για την υποτιθέμενη συγγενή της και έπειθε -κυρίως- πλούσιες χήρες, ιερείς, επιχειρηματίες και μεγαλογιατρούς. Μόνο από έναν πρώην δήμαρχο στην Κρήτη, σύμφωνα με τις μηνύσεις, κατάφερε μαζί με τον συνεργό της να βάλουν στην τσέπη 1.000.000 ευρώ, ενώ από πασίγνωστο μεγαλογιατρό άρπαξαν πάνω από 500.000 ευρώ!

Η αμύθητη περιουσία της Χατζηλαζαρου και η κομπίνα
3e2rqrawer 1
Η Μοντ Χατζηλαζάρου γεννήθηκε στον Βόλο το 1902 και πέθανε στην Κηφισιά τον Φεβρουάριο 1999, αφήνοντας πίσω της περιουσία αξίας 25 δισ. δραχμών, με 21 ακίνητα στην Αθήνα, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και ράβδους χρυσού. Το 2002, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ένα πιστοποιητικό σύμφωνα με το οποίο η Χατζηλαζάρου δεν είχε συγγενείς. Δύο χρόνια αργότερα όμως (και πέντε μετά τον θάνατο της πάμπλουτης ηλικιωμένης) μία άγνωστη ως τότε Γαλλίδα προσκόμισε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τη φερόμενη ως «ιδιόγραφη» διαθήκη της Χατζηλαζάρου, γραμμένη στα γαλλικά, με ημερομηνία σύνταξης 3/11/1998. Η υποτιθέμενη διαθήκη ερχόταν σε αντίθεση με το πιστοποιητικό του Δήμου Βόλου, αφού αναγνώριζε ως μοναδική κληρονόμο την Κυριακή Κάλφα, την οποία η εκλιπούσα φερόταν να αποκαλεί «αγαπημένη μου ανιψιά»!

Σύμφωνα με τη διαθήκη-«μαϊμού», η θανούσα εγκαθιστούσε ως ειδική κληροδόχο την Κυριακή Κάλφα του Δημητρίου, με την υποχρέωση αυτή να δώσει μετά τον θάνατο της κληρονομουμένης: το ποσό των 300.000.000 δραχμών στη Γαλλίδα… (αναφέρεται το όνομά της), το ποσό των 100.000.000 δραχμών στο Παιδικό Χωριό SOS, το ποσό των 100.000.000 δραχμών σε γνωστό δικηγόρο και το ποσό των 50.000.000 δραχμών στην οικιακή βοηθό της! Γι’ αυτή την πλαστή διαθήκη ασκήθηκε το 2005 ποινική δίωξη. Η Κυριακή Κάλφα στη συνέχεια αποφυλακίστηκε συνεχίζοντας την παράνομη δράση της με τον κατά δέκα χρόνια νεότερο σύζυγό της. Από τότε και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2014, οπότε συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, Κάλφα και Ξημεράκης κατάφεραν να εξαπατήσουν δεκάδες θύματα.

Θάνο Μακρογαμβράκη
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...