Ολόκληρη η Αυστραλία θα μιλάει ελληνικά τον προσεχή Μάρτιο!

«Μιλήστε ελληνικά… παντού, στο σπίτι σας, στον δρόμο, στη δουλειά και στο σχολείο»!

«Μιλήστε ελληνικά… παντού, στο σπίτι σας, στον δρόμο, στη δουλειά και στο σχολείο»! Αυτό προτρέπουν την ομογένεια της Αυστραλίας οι εμπνευστές της νέας καμπάνιας, με τίτλο Speak Greek in March (μιλήστε ελληνικά τον Μάρτιο), που στοχεύει στη διατήρηση και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας στη μακρινή χώρα των καγκουρό. Στο πλαίσιο του φιλόδοξου εγχειρήματος εξετάζεται το ενδεχόμενο ο προσεχής Μάρτιος να καθιερωθεί ο μήνας που θα ενθαρρύνονται όλοι να μιλούν ελληνικά στην Αυστραλία, πρωτίστως οι ομογενείς, αλλά όχι μόνο!

Η επιλογή του μήνα δεν είναι τυχαία, καθώς εορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου διοργανώνονται ελληνικά φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας. Η ιδέα για τη νέα καμπάνια ανήκει στον Σάκη Ζαφειρόπουλο, πρόεδρο της «Φροντίδας» και του καναλιού 31 και πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Εβδομάδας, πρώην δήμαρχο του Φίτζροϊ, πρώην διευθυντή του υπουργείου Μετανάστευσης και πρώην διευθυντή της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας SBS.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο διευθυντής των σχολείων της Κοινότητας Μάνος Τζιμπράγος και ο διευθυντής του κολεγίου Ομηρος Τάσος Δουβαρτζίδης υιοθέτησαν την προσπάθεια, που προβλήθηκε από την πρώτη σελίδα της αγγλικής έκδοσης του «Νέου Κόσμου», προκαλώντας μάλιστα ενθουσιασμό στους ομογενείς. Η καμπάνια Speak Greek in March αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους με τη συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων, σχολείων και μέσων ενημέρωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ