Ο Γιώργος «χτύπησε» δύο φορές

Η ηγετική εμφάνιση Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο και την Κυριακή ενόχλησε τον Βενιζέλο.

Σωσίβιο για να πιαστεί ψάχνει απεγνωσμένα το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας προς ό,τι κινείται από το Κέντρο προς τα Αριστερά, μεταξύ αυτών και στη ΔΗΜΑΡ. Ομως ο Φώτης Κουβέλης απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για κοινή εκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, την οποία απηύθυνε από το βήμα του 9ου συνεδρίου του κόμματος. Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα υπερασπίζεται την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής δράσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε και σε άλλη πηγή… δίχτυα, στους ψηφοφόρους εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Τα αποτελέσματα της… ψαριάς θα φανούν στο εγγύς μέλλον.

Από τις «δυνατές στιγμές» του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ήταν η είσοδος στο ΣΕΦ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το Σάββατο το απόγευμα, άρτι αφιχθέντος από ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιώργος αποθεώθηκε, κάτι που προβλημάτισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε και νέα ηγετική εμφάνιση χθες για να ψηφίσει. Μόλις εμφανίστηκε, έτυχε και πάλι θερμής υποδοχής από όλους τους συνέδρους, γεγονός που ενόχλησε σφόδρα τους βενιζελικούς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δώδεκα σημεία θέλησε να θέσει τους δικούς του άξονες προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν όψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, προτείνοντάς του παράλληλα τρόπους με τους οποίους το σχήμα θα ξεπεράσει παθογένειες και δυσλειτουργίες. «Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός της τρικομματικής κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά στη δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος στέλνοντας το μήνυμα στο Μαξίμου για κυβέρνηση τετραετίας.

Το συνέδριο έκλεισε με την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του. Τα μέλη της επιτροπής θα είναι 180, τα πενήντα από τα οποία θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο κομματικό όργανο αριστίνδην. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας συμμετείχαν περίπου 3.000 σύνεδροι, ενώ όσοι έθεσαν υποψηφιότητα ήταν 287. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έντονες ήταν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των τάσεων που επικρατούν μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ