Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Ληστεία με καυτό σίδερο και στην Εύβοια

Αδίστακτοι κακοποιοί έδεσαν ζευγάρι ηλικιωμένων στα Νέα Στύρα, ξυλοκόπησαν άγρια τον 78χρονο και τον έκαψαν για να τους πει πού βρίσκονται τα κοσμήματα

Αδίστακτοι ληστές με πυρακτωμένο σίδερο χτύπησαν και στην Εύβοια! Τις εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν δέχτηκε την επίθεση δύο κουκουλοφόρων που υπέβαλαν σε βασανιστήρια τον 78χρονο συνταξιούχο αγροφύλακα και την 76χρονη σύζυγό του, έκαναν άνω κάτω το σπίτι τους στα Νέα Στύρα και έφυγαν αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα και αφήνοντας αβοήθητα τα θύματά τους.

H ληστεία-μαρτύριο προκάλεσε θύελλα στην ΕΛ.ΑΣ., λόγω παραλείψεων, καθώς η τοπική Ασφάλεια ενημέρωσε την Ασφάλεια Αττικής ότι επρόκειτο για κλοπή και όχι για ληστεία με ξυλοδαρμό, στην οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκε οικιακό σίδερο! Σημειώνεται ότι μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά βασανισμού με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο σε σπίτια στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, το αρχηγείο είχε δώσει δώσει σαφείς εντολές σε όλες τις υπηρεσίες να αναφέρουν άμεσα στην Ασφάλεια Αττικής κάθε παρόμοια ληστεία.

f4 7

Η ελλιπής ενημέρωση είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει η προβλεπόμενη κινητοποίηση. Ο επικεφαλής των ερευνών απομακρύνθηκε από την υπηρεσία του μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διατάχθηκε από το αρχηγείο και ήδη κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει την έρευνα για τη ληστεία. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως δεν έχουν να κάνουν με τη σπείρα των αδίστακτων Γεωργιανών που μιλούν ελληνικά με βαριά προφορά και δεν αποκλείεται να πρόκειται για μιμητές. Κατά πληροφορίες, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών κινούνται και στο περιβάλλον των θυμάτων. Οι δράστες, που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, έδεσαν χειροπόδαρα το ανδρόγυνο και αφού ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας (!) τον 78χρονο, αναγκάζοντάς τον να τους δώσει 800 ευρώ, έβαλαν το οικιακό σίδερο στην πρίζα και του έκαψαν το μάγουλο προκειμένου να αποκαλύψει πού έκρυβε και άλλα χρήματα αλλά και χρυσαφικά.

Η κόρη των θυμάτων Γεωργία Χουλιαρά περιέγραψε καρέ καρέ στην «Espresso» την κόλαση -διάρκειας 45 λεπτών- που έζησαν οι γονείς της: «Ηταν 2.00 τα ξημερώματα και ο πατέρας μου είχε μόλις σηκωθεί για να πάει στο μπάνιο που βρίσκεται έξω από το σπίτι. Επιστρέφοντας, οι δράστες, που του είχαν στήσει καρτέρι, τον άρπαξαν και τον έσυραν μέσα στο σπίτι με μπουνιές και κλοτσιές.

Του έσπασαν πλευρά και γόνατο

Του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και το ίδιο έκαναν στη μητέρα μου. Τους ρώτησαν πού έχουν κρυμμένα χρήματα και όταν οι γονείς μου απάντησαν ότι δεν είχαν, άρχισαν να γρονθοκοπούν τον πατέρα μου στο πρόσωπο και να τον κλοτσούν σπάζοντάς του δύο πλευρά και το ένα του γόνατο!» δήλωσε χθες, συγκλονισμένη, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο άτυχος 78χρονος.

Οι ληστές, που πιθανότατα γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχαν κοσμήματα, το έκαναν άνω κάτω χωρίς να τα βρουν και επέστρεψαν έξαλλοι στο σαλόνι, όπου έβαλαν το σίδερο στην πρίζα. Οταν οι ηλικιωμένοι δεν απάντησαν πού ήταν κρυμμένα τα χρυσαφικά, ο ένας από αυτούς είπε ψυχρά στη γυναίκα: «Ετσι είσαι; Τώρα θα δεις τι θα κάνω στο πρόσωπο του άντρα σου»! Η 76χρονη έκλαιγε και τους φώναζε να τον αφήσουν, αλλά εκείνοι ακούμπησαν το πυρακτωμένο σίδερο στο μάγουλο του ηλικιωμένου που τελικά αποκάλυψε πού είχε κρυμμένα κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

«Αναστάτωσαν το σπίτι, τα έριξαν όλα κάτω και τους πήραν χρήματα και τα χρυσαφικά που είχαν. Μετά, ευτυχώς, έφυγαν και η μητέρα μου που ήταν δεμένη προσπάθησε σιγά σιγά να πάει μέχρι την κουζίνα και να πάρει ένα μαχαίρι. Οντως, τελικά πλησίασε τον πατέρα μου, του έκοψε τα σκοινιά και έτσι ελευθερώθηκαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο εφιάλτης τους κράτησε περίπου τρία τέταρτα. Οπως είπαν γείτονες στις Αρχές, οι ληστές μάλλον έφυγαν με αυτοκίνητο που τους περίμενε πιο κάτω! Οι γονείς μου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καρύστου, όπου ο πατέρας μου νοσηλεύεται ακόμη με κατάγματα στα πλευρά και το γόνατο και με έγκαυμα στο πρόσωπο από σίδερο».

Η άγρια συμμορία με τους Γεωργιανούς που σπέρνει τον τρόμο σε όλη την Αττική

jhjhjkh

Η ΠΡΩΤΗ ληστεία της σπείρας των Γεωργιανών είχε γίνει στις 3 Μαρτίου στη μονοκατοικία δερματολόγου στη Φιλοθέη, όπου έκαψαν με ατμοσίδερο στην κοιλιά και στα μπράτσα την 55χρονη σύζυγό του και άρπαξαν 2.000 ευρώ, 1.500 δολάρια και κοσμήματα. Στις 7 Ιουλίου εισέβαλαν στη βίλα δικηγόρου στους Θρακομακεδόνες και του προκάλεσαν εγκαύματα μπροστά στη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στις 8 Οκτωβρίου η σπείρα εισέβαλε στο σπίτι 55χρονου μεγαλεμπόρου υγρών καυσίμων στη Βούλα, τον οποίο χτύπησε στο πρόσωπο και το κεφάλι με μεταλλικό κλομπ για να τους αποκαλύψει πού είχε το χρηματοκιβώτιο. Οταν -συγχυσμένος- έδωσε λάθος κωδικό, του έκαψαν τις πληγές. Στις 9 Δεκεμβρίου εισέβαλαν στη μονοκατοικία της 40χρονης ιδιοκτήτριας ινστιτούτου σολάριουμ Αναστασίας Σαγκιώνη στην Πεύκη, την ξύπνησαν μαζί με τη 12χρονη κόρη της και τις έδεσαν, μαζί με μια φίλη της την οποία φιλοξενούσε, την οποία χτύπησαν. Απείλησαν πως θα την κάψουν με το σίδερο, ώσπου αποκάλυψε πού έκρυβε 800 ευρώ, κοσμήματα 20.000 ευρώ και πιστωτικές κάρτες.

Εύα Παπαδάτου

Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...