Η συνταγή της αγάπης

Η βοήθεια της Ντίνας Νικολάου σε συσσίτιο για εκατό απόρους στον Νέο Κόσμο

Καθώς διανύουμε μέρες γιορτινές, τέσσερις σεφ της τηλεόρασης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επιμεληθούν τα γεύματα συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Η «Espresso» βρέθηκε στο γεύμα αγάπης που ετοίμασε η Ντίνα Νικολάου στον Αγιο Γεώργιο Κυνοσάργους, στον Νέο Κόσμο. Η αγαπητή μαγείρισσα έφτιαξε με τη βοήθεια γυναικών της ενορίας διάφορα φαγητά, τα οποία οι υπεύθυνοι του ιερού ναού πρόσφεραν σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να γευτούν σπιτικό φαγητό, σε συσσίτιο που οργανώθηκε γι’ αυτό ακριβώς τον σκοπό.

Η Ντίνα έφτιαξε πλούσιες μερίδες για τα εκατό άτομα που πέρασαν από τον Αγιο Γεώργιο και μας μίλησε για τα μυστικά της πρόχειρης κουζίνας. Να πούμε, βέβαια, πως η μαγείρισσα μοιράστηκε κάποια… κόλπα και με τις κυρίες που προσφέρουν καθημερινά βοήθεια στα συσσίτια της Εκκλησίας. «Επειδή έπρεπε να μαγειρέψω ένα νηστίσιμο πιάτο, επέλεξα -με τα υλικά που μου διέθεσαν- να κάνω μακαρόνια με μια σάλτσα ντομάτας, στην οποία όμως έβαλα μανιτάρια, καρότο, πράσα και τα έτριψα ώστε να δίνεται η αίσθηση πως είναι… κιμάς. Μάλιστα, για να πάρω την οξύτητα του πελτέ, πρόσθεσα στη σάλτσα πετιμέζι» λέει στην «Espresso» η σεφ και συνεχίζει: «Βέβαια, προκειμένου να κάνω το φαγητό που είχα σκεφτεί και να προσφέρω ένα ωραίο γεύμα στον κόσμο, πήγα στον μανάβη να πάρω κάποια επιπλέον υλικά που θα χρειαζόμουν, όπως τα λαχανικά και το πετιμέζι. Χάρηκα που έδωσα χαρά, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε φιλανθρωπική δράση. H έκπληξη των ανθρώπων που με είδαν εκεί ήταν μεγάλη και η κίνησή τους να με αγκαλιάζουν και να με ευχαριστούν μετά το γεύμα ήταν απίστευτα ζεστή» .

Οταν πάντως τελείωσε το μαγείρεμα, η Ντίνα Νικολάου δεν έφυγε από τον ναό, αλλά βοήθησε στο σερβίρισμα των μερίδων, οι οποίες ήταν πιο χορταστικές από εκείνες που σερβίρονται συνήθως στο συσσίτιο. Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν κάποιους να τη συμβουλεύουν να βάζει λιγότερη σάλτσα, για να φτάσει για όλους. Εκείνη όμως δεν… τσιγκουνεύτηκε και τα κατάφερε να μη μείνει κανένας παραπονεμένος.

«Είναι σημαντικό αυτές τις μέρες να χαρίζουμε χαμόγελα. Μας αφορά όλους και όπως λέει και το σύνθημα του ΣΚΑΪ: “Ολοι μαζί μπορούμε”. Ακόμη και μια μικρή βοήθεια μπορεί να αποτελέσει κομμάτι μιας μεγάλης αλυσίδας προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη».

Και άλλοι σεφ

Εκτός από την Ντίνα Νικολάου όμως, και άλλοι σεφ του ΣΚΑΪ μαγείρεψαν για αντίστοιχα συσσίτια σε διαφορετικές ενορίες της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης. Ετσι, με τη βοήθεια των εθελοντών των ενοριών και των προσφορών που συγκεντρώνονται από το καλάθι του Ολοι Mαζί Μπορούμε ο Αρης Τσανακλίδης ετοίμασε φαγητό στον Αγιο Νικόλαο Καισαριανής, ο Γιάννης Αποστολάκης στον Αγιο Γεώργιο Νέας Ιωνίας και ο Ευτύχης Μπλέτσας στον Αγιο Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα. Ο καθένας έκανε και ένα δικό του πιάτο από τα υλικά που συγκεντρώθηκαν.

Τεριάννα Παππά
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Έξαλλος ο Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Ο Θεοφάνους τελικά είναι πάρα πολύ καβαλημένος»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξέσπασε κατά του Γιώργου Θεοφάνους. Τι συνέβη;

Εξοργισμένη η Φαίη Σκορδά: «Πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που κάνεις, τι άνθρωπος είσαι;»

Συγκλονισμένη φάνηκε να είναι η Φαίη Σκορδά κατά τη...

Τρελά ερωτευμένος ο Φοίβος Παπαδάκης – Η φωτό με τη σύντροφό του

Ο Φοίβος Παπαδάκης πόζαρε αγκαλιά με τη σύντροφό του, Αλίκη Μαρία Νούση.

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Μαρία Καρχιλάκη: Συγκίνηση για τον γάμο της κόρης της

Μια ημέρα γεμάτη έντονα συναισθήματα, χαμόγελα και οικογενειακή ευτυχία...

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...