Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Γκουρμέ δημιουργίες κατ’οίκον από επαγγελματίες σεφ!

Τα δίδυμα αδέλφια που μαζί με τη φίλη τους μαγειρεύουν (!) στο σπίτι εναλλακτικά γεύματα

Δύο αδέλφια μαζί με μια φίλη και συνάδελφό τους προσφέρουν εν μέσω κρίσης εναλλακτικά (γιορτινά) γεύματα με γκουρμέ δημιουργίες στο σπίτι οποιουδήποτε θέλει να καταπλήξει την παρέα του με γευστικές δημιουργίες, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτεί βιβλία μαγειρικής, ούτε καν να… ανάψει το μάτι της κουζίνας! Οι δίδυμοι Δημήτρης και Θανάσης και η φίλη τους Κατερίνα είναι τρεις νεαροί επαγγελματίες σεφ «κατ’ οίκον» που, όπως λένε στην «Espresso», εδώ και δύο χρόνια μαγειρεύουν αποκλειστικά για τον εκάστοτε πελάτη, υποσχόμενοι γαστρονομικά «ταξίδια», με σύνθημα «Eat at Home» (φάτε στο σπίτι)!

Με ραντεβού

Ο τρόπος που δουλεύουν είναι απλός. Κλείνουν ραντεβού με τον κύριο ή την κυρία του σπιτιού, μαθαίνουν την περίσταση για την οποία καλούνται να μαγειρέψουν, τις προτιμήσεις των καλεσμένων και προτείνουν ένα πλήρες μενού. Αγοράζουν οι ίδιοι τα υλικά, φοράνε τις άσπρες ποδιές τους και μπαίνουν με κέφι στην κουζίνα. «Πηγαίνουμε στη λαϊκή και στο κρεοπωλείο, αγοράζουμε τα καλύτερα προϊόντα, παίρνουμε τα δικά μας οικιακά σκεύη που μας είναι απαραίτητα για να μαγειρέψουμε ό,τι έχουμε σκεφτεί, στρώνουμε το τραπέζι με τα δικά μας πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, αν χρειαστεί, και σερβίρουμε τις σπεσιαλιτέ μας» λέει ο 32χρονος Θανάσης Σταμούδης. Ο ίδιος, ο αδελφός του Δημήτρης και η 27χρονη Κατερίνα Τζεμανάκη εργάζονται σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, πάντα έψαχναν λύσεις για να ενισχύσουν το μηνιαίο εισόδημά τους και τελικά το πέτυχαν.
4rf4w5tywert 6«Θυμάμαι κάποιο βράδυ, ένας καλός φίλος μου με πήρε τηλέφωνο πανικόβλητος και μου ζήτησε να τρέξω στο σπίτι του! Οταν πήγα, μου είπε ότι ετοίμαζε γεύμα για τη σύντροφό του αλλά ως αρχάριος στην κουζίνα, έκαψε το φαγητό. Μου ζήτησε λοιπόν να του ετοιμάσω γρήγορα κάτι γευστικό για να μην ντροπιαστεί μπροστά στην κοπέλα του, η οποία από ώρα σε ώρα θα έφτανε για να απολαύσει το δείπνο που της είχε υποσχεθεί. Του μαγείρεψα και όλα πήγαν καλά. Τότε σκέφτηκα ότι αυτό, αν γινόταν πιο οργανωμένα, θα μπορούσε να αποτελέσει “διέξοδο” για πολλά νοικοκυριά, αλλά και μία ενδιαφέρουσα επαγγελματική προοπτική για εμένα! Το πρότεινα στον αδελφό μου και στην Κατερίνα, η οποία επεξεργαζόταν την ίδια ιδέα από καιρό» εξηγεί ο Δημήτρης Σταμούδης.

Οπως περιγράφει η 27χρονη Κατερίνα: «Η ιδέα του με βρήκε σύμφωνη, γιατί μιλώντας με φίλους και γνωστούς, άλλοι μου έλεγαν ότι δεν ξέρουν να μαγειρεύουν και άλλοι ότι ήθελαν να προσκαλέσουν μια μεγάλη παρέα και να γευματίσουν αλλά χωρίς τη φασαρία ενός εστιατορίου και χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν. Ηθελαν να μείνουν στο σπίτι και να ευχαριστηθούν τη θαλπωρή ενός οικείου χώρου χωρίς απαραίτητα να συμβιβαστούν με σουβλάκια και πίτσα».

Μοριακή
4rf4w5tywert 1Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι τρεις σεφ κατάφεραν να διατηρήσουν τη δουλειά τους στα εστιατόρια και να βελτιώσουν τα οικονομικά τους μαγειρεύοντας στα σπίτια γκουρμέ, μοριακή ή απλή κουζίνα! Οι ίδιοι λένε ότι καλύπτουν όλα τα βαλάντια και φτιάχνουν εντυπωσιακά πιάτα, από σαλάτα με κινόα και σολομό, λαχανοντολμάδες θαλασσινών μέχρι μακαρόνια με κιμά.
4rf4w5tywert 3Η μαγειρική ικανότητά τους άρχισε να γίνεται γνωστή από στόμα σε στόμα. Οι τρεις τους έχουν πλέον πλούσιο «βιογραφικό», καθώς έχουν μαγειρέψει για τραπέζια με πολιτικούς, σε πολυτελή σκάφη, γιορτές και γάμους, αλλά και για οποιονδήποτε έχει εκφράσει ενδιαφέρον να επισφραγίσει μια ξεχωριστή στιγμή με τα αγαπημένα του πρόσωπα με ένα λαχταριστό γεύμα. «Μαγειρεύουμε για όλα τα πορτοφόλια και για όλους τους ανθρώπους, από τον εργένη ή την εργαζόμενη γυναίκα που θέλει να προσφέρει ένα όμορφο κυριακάτικο τραπέζι στην οικογένειά της, μέχρι τις κυρίες στην Εκάλη, την Κηφισιά και τη Φιλοθέη» λέει ο 32χρονος Θανάσης.
4rf4w5tywert 4Οι σεφ κατ’ οίκον συμφωνούν ότι εκείνο που τους προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι ότι πετυχαίνουν να μαγειρέψουν με φαντασία και πάντα διαφορετικά μενού, «αφού κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός», όπως λέει η νεαρή Κατερίνα. Το μόνο που ζητούν από τον πελάτη τους είναι να τους προσδιορίσει ένα μπάτζετ (δηλαδή περίπου πόσα χρήματα θέλει να διαθέσει) και τα βασικά στοιχεία του μενού (κρέας, ψάρι κ.λπ.). «Οι τιμές ορίζονται ανά άτομο και διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση και φυσικά με τα πιάτα που ετοιμάζουμε. Ενδεικτικά, ένα απλό τραπέζι στο σπίτι μπορεί να κοστίσει από 40 ευρώ το άτομο, με όλα έτοιμα από εμάς, και να φτάσει έως τα150 ευρώ» τονίζει ο Δημήτρης.
4rf4w5tywert 5
Ευτράπελα στην κουζίνα

Οι εμπειρίες τους από τις κουζίνες των άλλων σπιτιών είναι πολλές, με ευτράπελα αλλά και περίεργα περιστατικά. «Ενας άντρας μού ζήτησε να του μαγειρέψω γιατί ήθελε να πείσει τη γυναίκα του για την αγάπη του ώστε να αλλάξει γνώμη και να μην τον χωρίσει, ενώ μια κυρία μου παρήγγειλε του αγίου Βαλεντίνου ένα πλούσιο γεύμα μόνο με θαλασσινά για τον άντρα της» λέει ο Δημήτρης Σταμούδης. «Μια άλλη κυρία μού έκανε τα γλυκά μάτια όση ώρα μαγείρευα, αλλά της εξήγησα ότι είμαι δεσμευμένος και μόνο τότε σταμάτησε» θυμάται ο Θανάσης. «Υπάρχουν και οι νοικοκυρές που ανησυχούν μη τυχόν τους σπάσουμε κάτι ή μη λερώσουμε, αλλά όλα αυτά μέχρι να δουν πώς δουλεύουμε, γιατί τη δεύτερη φορά μάς εμπιστεύονται. Παραδίδουμε την κουζίνα καθαρή μετά το μαγείρεμα, μένουμε στο σπίτι μέχρι να βγει και το τελευταίο πιάτο και έχουμε, αν θέλει ο πελάτης, άνθρωπο για να σερβίρει το κρασί, όπως στα εστιατόρια» εξηγούν τα δύο αδέλφια.

Από τον
Βασίλη Μάλεση
Φωτό: Δ. Γκολφομήτσος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...