Εγκλημα στο πάρκο Τύθης

Οργή για τον θάνατο δύο ποιμενικών σκύλων και δύο ελαφιών στον υγρότοπο της Πιερίας

Οργή και θλίψη προκαλεί η ενέργεια αγνώστων να δηλητηριάσουν δύο ελάφια και δύο ποιμενικά σκυλιά στο πάρκο Τύθης στους Νέους Πόρους Πιερίας. Ο άλλοτε παρατημένος υγρότοπος έχει μετατραπεί σε μια όαση για προστατευόμενα είδη πουλιών και ψαριών, αλλά δέχεται το τελευταίο διάστημα επίθεση από αγνώστους. Οι υπεύθυνοι του πάρκου μάλιστα θεωρούν ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα συνεχή περιστατικά διαρρήξεων και καταστροφών στον περιφραγμένο χώρο του υγρότοπου είναι καταπατητές που τον βλέπουν ως φιλέτο!

«Σκότωσαν τον Ηρακλή, τον Αργο και τα ελάφια μας, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Τα περιστατικά έγιναν σταδιακά τις προηγούμενες μέρες. Πρώτα σκότωσαν τα δύο ελάφια και στη συνέχεια τους δύο ποιμενικούς. Στο παρελθόν είχαμε χάσει ελάφια από φυσικά αίτια και στην αρχή σκεφτήκαμε ότι είχαμε να κάνουμε με αιφνίδιο θάνατο των ζώων. Οταν είδαμε ότι χάσαμε και τα σκυλιά διαπιστώσαμε ότι ήταν κάτι οργανωμένο. Στείλαμε δείγματα από τα νεκρά ζώα στις αρμόδιες υπηρεσίες και περιμένουμε απάντηση για τα αίτια θανάτου τους. Δεν υπήρχαν σημάδια πυροβολισμού και το πιο πιθανόν είναι να πρόκειται για δηλητηριασμένα δολώματα ή φόλες» λέει στην «Espresso» ο επιστημονικός υπεύθυνος του πάρκου Τύθης Κώστας Κουκάρας.
«Οι επιθέσεις που δεχόμαστε από το 2012, οπότε δημιουργήθηκε το πάρκο, είναι πολύ συχνές και κατά καιρούς εντατικοποιούνται. Κάθε τόσο μας καταστρέφουν την περίφραξη, ενώ τα περιστατικά λαθροθηρίας και λαθραλιείας είναι συχνά. Εφτασαν στο σημείο να διαρρήξουν το μουσείο και να καταστρέψουν μέρος του μουσειακού υλικού. Επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Η δολοφονία όμως ζώων μάς επιβάλλει να αλλάξουμε τακτική» προσθέτει. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι κάποιοι βλέπουν τον υγρότοπο ως φιλέτο επενδυτικών ευκαιριών ή ευκαιρία αναδιανομής γης, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν υγρότοπο ενταγμένο στο εθνικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών.
Προτού ο εγκαταλειμμένος υγρότοπος μεταμορφωθεί σε πάρκο υπήρχαν παντού μπάζα και σκουπίδια, ενώ οι λαθροκυνηγοί «αλώνιζαν» ελεύθεροι. Ο πρώην εγκαταλειμμένος χώρος φιλοξενεί σήμερα το πρώτο ιχθυοτροφικό – οικοτουριστικό πάρκο της Ελλάδας, που είναι επισκέψιμο για το κοινό που μπορεί να θαυμάσει την πλούσια χλωρίδα (με πάνω από 600 είδη φυτών) και πανίδα που αποτελείται από ερωδιούς, κύκνους, πάπιες, φλαμίνγκο και γλάρους.

Νίκος Πιτσιακίδης 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Έφυγε από την Κεφαλονιά η μητέρα της Μυρτώς – Ψυχολογικά ράκος

Η οικογένεια της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή...

Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου: Μία αγάπη βγαλμένη από παραμύθι – Χωρίστηκαν μετά από 69 χρόνια

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα και αχώριστα ζευγάρια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Δείτε τον Μιχάλη Μανιάτη στο Κολωνάκι να περπατάει με μπαστούνι

Ο Μιχάλης Μανιάτης πέρα από σπουδαίος ηθοποιός αν και δεν σπούδασε ποτέ και υπήρξε και ωραίος άντρας.