Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

«Γιώργο, μην το κάνεις!»

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να αποτρέψουν τον Γ. Παπανδρέου από τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος

Μπαράζ πιέσεων από ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Επιστολή σε δραματικούς τόνους προς τον Γιώργο Παπανδρέου έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Κ. Σκανδαλίδης. Σε αυτήν τον καλεί «να μην τον τυφλώσει καμία σκοπιμότητα της στιγμής» και να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος εισπράττοντας, όπως αναγράφει, από την ιστορία «την ηχηρή αποδοκιμασία της και την οριστική καταδίκη της».

Λίγες ώρες μετά μια δεύτερη πρωτοβουλία ομάδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο περιεχόμενο, εξελίχθηκε στον χώρο της Βουλής, με την ευκαιρία της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που οδήγησε την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκαν κορυφαία και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του Κινήματος και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια προσπάθεια να μεταπεισθεί ο πρώην πρωθυπουργός από τη διαφαινόμενη πρόθεσή του για απόσχιση από το ΠΑΣΟΚ και δημιουργία νέου κομματικού φορέα.

Στη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, πέραν του κ. Ανδρουλάκη, πήραν μέρος η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Γιάννης Δριβελέγκας, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Του ζήτησαν να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος λέγοντάς του, σύμφωνα με πληροφορίες: «Κανείς δεν θέλει να υποχωρήσεις από τις απόψεις σου, τις οποίες συμμερίζονται πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Αυτές όμως πρέπει να τις συζητήσουμε σε ένα ανοιχτό συνέδριο μετά τις εκλογές».

Η Γεννηματά

Στη διάρκεια της συνάντησης έγιναν και αναφορές στο παρελθόν, που προκάλεσαν στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, με τη Φώφη Γεννηματά να λέει, κατά πληροφορίες, στον Γιώργο Παπανδρέου «μεγαλώσαμε μαζί από παιδιά, δεν μπορούμε να είμαστε αντίπαλοι», ενώ ο Δημήτρης Κρεμαστινός του επισήμανε ότι «ένας Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι εκτός ΠΑΣΟΚ». Η συζήτηση διήρκεσε 20λεπτά και σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν ολοκληρώθηκε, ο κ. Παπανδρέου απάντησε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι θα σκεφτεί όλα όσα του είπαν.
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είμαστε τώρα μπροστά σε εκλογές. Υπάρχει υποχρέωση σε όλους μας, παρ’ όλες τις πικρίες, τα προβλήματα ή και τη διαφορετικότητα εν μέρει των απόψεών μας, να είμαστε μαζί και να μη διασπαστούμε». Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ συνεδριάζουν συνεχώς οι αρμόδιες επιτροπές για να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Εκλογική Επιτροπή του κόμματος με τη σκέψη φυσικά στις αποφάσεις που ενδέχεται να λάβει ο Γ. Παπανδρέου.

Αιχμές κατά πάντων από Βενιζέλο

Σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές τόσο για το Ποτάμι όσο και για το νέο κόμμα που ετοιμάζει ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στον ρόλο του εγγυητή της ενότητας: «Αυτό τον εγγυητικό ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει κανείς άλλος μέσα στο πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί να τον παίξει ούτε φυσικά η αντιπολίτευση, που διεκδικεί να κυβερνήσει χωρίς πρόγραμμα, ούτε νέα κόμματα, που έρχονται να λειτουργήσουν ως η νέα ΔΗΜ.ΑΡ., με τις αβεβαιότητες, τις ασάφειες και τις αντιφάσεις που είχε η ΔΗΜ.ΑΡ. στην προηγούμενη Βουλή».

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...