Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί για την ανοδική τάση της εποχικής γρίπης

ΤΗΝ εμφάνιση της επικίνδυνης εποχικής γρίπης και τον φετινό χειμώνα σηματοδοτούν οι δύο θάνατοι εξαιτίας της νόσου

ΤΗΝ εμφάνιση της επικίνδυνης εποχικής γρίπης και τον φετινό χειμώνα σηματοδοτούν οι δύο θάνατοι εξαιτίας της νόσου, οι οποίοι έχουν καταγραφεί έως σήμερα στη χώρα μας από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης παρουσιάζει ανοδική τάση, ωστόσο ακόμη βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί τέσσερα σοβαρά και εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης. Πρόκειται για ηλικιωμένους άνδρες, ηλικίας από 72 έως 88 ετών, με χρόνια προβλήματα υγείας, που εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς τους ασθενείς, οι δύο έχασαν τη μάχη για τη ζωή.
Συγκεκριμένα, στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης της χώρας ελέγχθησαν για ιούς γρίπης συνολικά 21 κλινικά δείγματα και ειδικότερα 18 από νοσοκομεία και τρία από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας (Sentinel) του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ένα από αυτά ήταν θετικό για τον ιό γρίπης Α (Η3Ν2).

Οπως σημειώνεται, οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μικρή περαιτέρω αύξηση σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη νόσο είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός που πρέπει να γίνεται τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο (προτού ξεκινήσει η εποχική γρίπη) ή καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Έφυγε από την Κεφαλονιά η μητέρα της Μυρτώς – Ψυχολογικά ράκος

Η οικογένεια της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή...

Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου: Μία αγάπη βγαλμένη από παραμύθι – Χωρίστηκαν μετά από 69 χρόνια

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα και αχώριστα ζευγάρια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Δείτε τον Μιχάλη Μανιάτη στο Κολωνάκι να περπατάει με μπαστούνι

Ο Μιχάλης Μανιάτης πέρα από σπουδαίος ηθοποιός αν και δεν σπούδασε ποτέ και υπήρξε και ωραίος άντρας.