Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Τα παραμύθια με πριγκίπισσες που έχουν «δράκους»

«Γαλαζοαίματες» με «προίκα» σκάνδαλα και ένοχα μυστικά, που κάνουν άνω κάτω με τη συμπεριφορά τους τα… παλάτια!

Οταν η καστανομάτα με τα «αγγελικά» μαλλιά πριγκίπισσα γνώρισε τον εντυπωσιακό παίκτη του χάντμπολ με το ολυμπιακό μετάλλιο, φάνηκε ότι θα ήταν το απόλυτο παραμυθένιο ζευγάρωμα. Εμελλε ωστόσο το ειδύλλιο της ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας, της κόρης της βασίλισσας Σοφίας και του Χουάν Κάρλος, με τον Ινάκι Ουρνταγκαρίν να εξελιχθεί σε τεράστιο φιάσκο. Το σκάνδαλο διαφθοράς και απάτης στο οποίο ενέπλεξε τη σύζυγό του δεν την έχει κάνει μόνο υπόδικη, αλλά έχει πλήξει και ανεπανόρθωτα την πριγκιπική εικόνα της και τις σχέσεις της με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Η Κριστίνα όμως δεν είναι η μόνη πριγκίπισσα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει για την ιδιότητά της η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας από τις παραμύθια. Οι οικογενειακοί βασιλικοί οίκοι είναι γεμάτοι πριγκίπισσες σε κόντρα ρόλους.

Καλίνα της Βουλγαρίας
e423r34rt3w 3
Η μοναχοκόρη του εξόριστου τσάρου Συμεών του Β’ της Βουλγαρίας είναι γνωστή για το αιρετικό στιλ της. Κάποτε ξύρισε τα μαλλιά της επειδή έχασε ένα στοίχημα, ενώ άλλη φορά εμφανίστηκε σε επίσημη χοροεσπερίδα με πορτοκαλιά μαλλιά. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τα μίντια όταν αναφέρονται στη 42χρονη Καλίνα χρησιμοποιούν συνήθως επίθετα όπως «προκλητική». Επίσης, δεν θεωρήθηκε ιδιαίτερα πριγκιπικός ούτε ο γάμος της με τον Ισπανό τυχοδιώκτη Κίτιν Μουνιόθ, πρώην κομάντος.
*Βαθμός πριγκιπικής καταλληλότητας, κατά τα πρότυπα των παραμυθιών: 7/10. Πολύ τολμηρή μεν, αλλά υπερήφανη για το στιλ της.

Μαξίμα της Ολλανδίας
e423r34rt3w 6
Οταν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Βίλεμ Αλεξάντερ (στέφθηκε πέρυσι) παντρεύτηκε την τραπεζίτισσα Μαξίμα από την Αργεντινή, το 2001, ο γάμος τους επισκιάστηκε από τις αποκαλύψεις για το παρελθόν του πατέρα της, ο οποίος ήταν μέλος της σκληρής στρατιωτικής χούντας. Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε συμμετοχή του στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εκείνη την εποχή, δεν παρέστη στον βασιλικό γάμο για να μην προκαλέσει. Ωστόσο αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με τη φημολογία, η βασίλισσα Βεατρίκη, μητέρα του Βίλεμ, δεν χώνεψε ποτέ τη Μαξίμα και έκανε τα πάντα για να δυσκολέψει τον γάμο τους.
*Βαθμός πριγκιπικής καταλληλότητας, κατά τα πρότυπα των παραμυθιών: 8/10. Παρά τα εν λόγω σκάνδαλα, είναι από τις πιο αγαπητές πριγκίπισσες της Ευρώπης.

Λετίθια της Ισπανίας
e423r34rt3w 5
Το 2004 ο πρίγκιπας Φελίπε της Ισπανίας άφησε άναυδους τους Ισπανούς ανακοινώνοντας τον αρραβώνα του με τη Λετίθια Ορτίθ Ροκασολάνο, τη λαμπερή παρουσιάστρια ειδήσεων. Δεν τους αιφνιδίασε η δημοσιογραφική ιδιότητά της, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία του «βιογραφικού» της, καθώς δεν είχε τα «φόντα» να γίνει σύζυγος διαδόχου. Ανάμεσα στα άλλα, είχε κάνει σχέση με Νοτιοαμερικανό ροκ σταρ, αποτυχημένο γάμο με δάσκαλο γυμνασίου, αλλά και μία ημίγυμνη φωτογράφιση για τις ανάγκες του εξωφύλλου ποπ άλμπουμ. Επίσης, έχει τη φήμη πολύ φιλόδοξης γυναίκας, με πολλές εκρήξεις και προφανή αδυναμία στην πλαστική χειρουργική. Πρόσφατο βιβλίο που την αφορά κάνει λόγο για χρήση ναρκωτικών και μυστική έκτρωση στην εφηβεία της.
*Βαθμός πριγκιπικής καταλληλότητας, κατά τα πρότυπα των παραμυθιών: 4/10. Δείχνει να είναι έτοιμη να σπρώξει με αγκωνιά τον πρίγκιπα έξω από την άμαξα.

Βικτόρια της Σουηδίας
e423r34rt3w 2
Η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας μιλάει τέσσερις γλώσσες και εκφώνησε τον πρώτο δημόσιο λόγο της σε ηλικία μόλις 18 ετών. Ομως η πίεση να είναι καθωσπρέπει μάλλον ήταν δυσβάσταχτη για την ίδια και έτσι το 1996 αποκαλύφθηκε ότι έπασχε από ανορεξία και η οικογένειά της φρόντισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ για να συνέλθει με τη βοήθεια ειδικών. Ο γάμος της το 2010 με τον Ντάνιελ Γουέστλινγκ, τον πρώην προσωπικό γυμναστή της, έγινε θέμα συζήτησης, καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχαν επιτρέψει σε Σουηδό δισεκατομμυριούχο να τους «χρηματοδοτήσει» τον μήνα του μέλιτος στον Νότιο Ειρηνικό.
*Βαθμός πριγκιπικής καταλληλότητας, κατά τα πρότυπα των παραμυθιών: 7/10. Θλιβερή η ιστορία της, αλλά έχει πριγκιπική στόφα.

Μάρτα Λουίζ της Νορβηγίας
e423r34rt3w 1
Η μεγαλύτερη αδερφή του Χάακον είναι γνωστή για τα χίπικα καμώματά της. Εμπνευσμένη από την αγάπη της για τους νορβηγικούς μύθους, δημιούργησε οικογενειακή επιχείρηση διασκέδασης και έχει τραγουδήσει με τη χορωδία Γκόσπελ του Οσλο. Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι έχει υποστηρίξει πως μπορεί να επικοινωνεί με ζώα και αγγέλους, ενώ η πρόσφατη αποκάλυψη ότι έχει πάρε δώσε με Αμερικανίδα μέντιουμ που διαφημίζει την επικοινωνία της με νεκρούς έχει προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια.
*Βαθμός πριγκιπικής καταλληλότητας, κατά τα πρότυπα των παραμυθιών: 5/10. Η Μάρτα Λουίζ είναι περισσότερο… ξωτικό παρά πριγκίπισσα.

Μέτε Μαρίτ της Νορβηγίας
e423r34rt3w 4Οπως έχει παραδεχθεί και η ίδια η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου Χάακον, ως Μέτε Μαρίτ Τιέσεμ Χόιμπι είχε άτακτη ζωή. Πρώην σερβιτόρα και ανύπαντρη μητέρα ενός παιδιού, το οποίο απέκτησε με κατάδικο έμπορο ναρκωτικών, φέρεται να το έχει κάψει σε διάφορα ύποπτα πάρτι. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας της, δε, ο αλκοολικός Σβεν, ήταν παντρεμένος με στριπτιζέζ που είχε τα μισά του χρόνια. Ωστόσο η πριγκίπισσα κατάφερε να κερδίσει την καρδιά του λαού της ζητώντας συγγνώμη για τον έκλυτο βίο της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από τον γάμο της.
*Βαθμός πριγκιπικής καταλληλότητας, κατά τα πρότυπα των παραμυθιών: 4/10. Μεταμορφωμένη, αλλά είναι πολλοί οι… σκελετοί στην ντουλάπα της.

Κατερίνα Νικολοπούλου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...