Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Η «Μπρουκ Λόγκαν» και ο «Έρικ Φόρεστερ» γιορτάζουν τα 36 χρόνια της...

Η σειρά «Τόλμη και Γοητεία» έκανε πρεμιέρα το 1987...

Εντυπωσιάζει στα 92 της μητέρα καταξιωμένης ηθοποιού

Η σικάτη κυρία της φωτογραφίας είναι 92 ετών ωστόσο...

Δύσκολες ώρες για την Αγγελιδάκη και τη Δαρμουσλή – Κάηκε το εστιατόριο...

Δύσκολες ώρες περνάει η οικογένεια της  Έλλης Αγγελιδάκη και...

Εκτός της εκπομπής «Super Κατερίνα» ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος απουσιάζει σήμερα Παρασκευή από την εκπομπή...

Το savoir vivre για υγιεινή και καθαριότητα στα γυμναστήρια

Χρήσιμες συμβουλές για να αποφεύγουμε μικρόβια και (επικίνδυνους και μη) ιούς.

Αν κρίνει κανείς από το ημερολόγιο, το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε ξαναβρεί τον δρόμο για το γυμναστήριο! Αυτό που δεν βρίσκουν όλοι είναι το… savoir vivre υγιεινής που πρέπει να ακολουθείται για να μη θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των άλλων που ασκούνται στα ίδια όργανα, αλλά και του ίδιου του εαυτού τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος το γυμναστήριο να γίνει χώρος όπου «ανθούν» μικρόβια και ιοί, λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνοι. Οι λύσεις για να αποφευχθεί αυτό είναι ο καθένας να τηρεί κάποιους βασικούς και πολύ απλούς κανόνες.

Ας ξεκινήσουμε από το πλαστικό μπουκαλάκι από το οποίο πίνουμε νερό. Καλό είναι αυτό να αντικατασταθεί από μπουκάλι άλλου υλικού, γιατί το πλαστικό επιτρέπει τη συγκέντρωση βακτηρίων. Επίσης, γράφετε πάνω στο μπουκάλι τα αρχικά σας για να μην μπερδευτεί κάποιος άλλος και πιει από το δικό σας. Η επαφή με τα όργανα γυμναστικής και μάλιστα ενώ είμαστε ιδρωμένοι είναι επίσης ένα άλλο «καυτό» ζήτημα. Το πέρασμα με αντισηπτικά μαντηλάκια και το πλύσιμο των χεριών πριν και μετά τη χρήση τους είναι μια πολύ καλή «στρατηγική» υγιεινής. Μετά το τέλος της γυμναστικής το ντους σε δημόσιας χρήσης λουτρά είναι κάτι που απαιτεί πολλές προφυλάξεις. Οι σαγιονάρες είναι το νούμερο ένα όπλο κατά των μικροβίων που μαζεύονται λόγω της υγρασίας στο πάτωμα του ντους, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης κυρίως οι μύκητες.

Μάλιστα, μία φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να βουτάτε και τις σαγιονάρες του γυμναστηρίου σε διάλυμα χλωρίνης. Τέλος, φροντίστε να μη μεταφέρετε τα μικρόβια του γυμναστηρίου στο σπίτι σας. Οι βρόμικες και υγρές τσάντες γυμναστηρίου είναι το βασίλειο των μυκήτων. Για να μη γίνει η δική σας τσάντα λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται είναι οργάνωση. Εχετε λοιπόν μια πλαστική τσάντα για τα ιδρωμένα και βρόμικα ρούχα και εσώρουχα. Με το που φτάσετε στο σπίτι, βάλτε τα ρούχα αυτά κατευθείαν στο πλυντήριο και πετάξτε την πλαστική τσάντα. Σε πλαστική σακούλα θα πρέπει να βάζετε επίσης και τα αθλητικά σας παπούτσια, τα οποία όταν επιστρέψετε σπίτι πρέπει να βγουν στο μπαλκόνι για να αεριστούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκε ο πρώην σύντροφος της Μελίνας Ασλανίδου – Οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο

Η Μελίνα Ασλανίδου υπήρξε ζευγάρι με τον κομμωτή, Βασίλη...

Γενέθλια για τον Γιάννη Λάτσιο – Πόσο χρονών γίνεται;

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Γιάννης Λάτσιος.Ο ισχυρός...

«Πάντα η μαμά μου, μου έβαζε ωραία ρούχα, κοσμήματα και τσιμπιδάκια στα μαλλιά»

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή κυρία της...

«Σασμός»: Αυτός είναι ο λόγος που η σειρά δεν θα προβληθεί απόψε και αύριο Παρασκευή

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι φανατικοί τηλεθεατές της...

Καταγγελίες από τη Νένα Χρονοπούλου για το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καλλιθέα

Παιδιά ακροβατούν σε περβάζια λίγων εκατοστών με κίνδυνο να...

Έλενα Γκρέκου: «Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε το σπίτι για να σπουδάσει ο γιος μου»

Η Έλενα Γκρέκου με αφορμή την αποχώρησή της από...

Με αποκαλυπτική εμφάνιση 48χρονη Ελληνίδα ηθοποιός σε έξοδό της με τον 31χρονο σύντροφό της

Είναι ταλαντούχα, όμορφη και ο χρόνος είναι φίλος της!...