Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Θρίλερ με τους εννέα Ελληνες αγνοουμένους

Οι συγγενείς επιστρέφουν από την Ιταλία χωρίς κανένα νέο για την τύχη των δικών τους ανθρώπων

«Ζούμε ένα θρίλερ δίχως τέλος! Κανείς δεν μπορεί να μας πει το παραμικρό». Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας των συγγενών των Ελλήνων αγνοουμένων της τραγωδίας με το φλεγόμενο «Norman Atlantic», οι οποίοι βρέθηκαν στην Ιταλία με τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων στα χέρια και την ελπίδα οι άνθρωποί τους να έχουν διασωθεί. Ενας ένας οι συγγενείς επιστρέφουν πλέον στην Ελλάδα, καθώς με τη βοήθεια του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές αρχές του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε, οι οποίες τούς διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν άλλοι Ελληνες τραυματίες στα νοσοκομεία της Απουλίας.

Οκτώ ημέρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο μοιραίο πλοίο το αλαλούμ με την τύχη των αγνοούμενων επιβατών καλά κρατεί, καθώς μέχρι και χθες ελληνικές και ιταλικές Αρχές έδιναν διφορούμενα στοιχεία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές, συνολικά 453 είναι οι διασωθέντες επιβάτες και μέχρι κι αυτή τη στιγμή οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 15, με τους εννέα εξ αυτών να είναι Ελληνες.

Μακάβρια λίστα

Σε εννέα ανέρχονται και οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, με τον αριθμό των Ελλήνων να έχει ανέβει στους τρεις. Τελευταίος στη μακάβρια λίστα των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους προστέθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, ο Γεράσιμος Καζαντζίδης, ενώ έχουν ήδη αναγνωριστεί ο Κώστας Κουφόπουλος και ο Νίκος Παράσχης.

Παράλληλα μέχρι και χθες, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός εισαγγελέας Ετορε Καρντινάλι, οι Αρχές κατάφεραν να εισέλθουν σε ορισμένους χώρους του πλοίου, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατή η πρόσβαση στο γκαράζ, απ’ όπου εικάζεται ότι ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά, ώστε να εξακριβωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν νεκροί εγκλωβισμένοι οδηγοί φορτηγών ή μετανάστες. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία διασωθέντα, πιθανόν μετανάστες να είχαν ανάψει φωτιά στο γκαράζ για να ζεσταθούν! Σε κάθε περίπτωση, οι εστίες πυρκαγιάς που ακόμα σιγοκαίνε σε χώρους του «Norman Atlantic» ίσως χρειαστούν ακόμα μέρες προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο, επισήμανε ο κ. Καρντινάλι. Ο,τι απέμεινε από το «Norman Atlantic» ελλιμενίζεται στο Μπάρι, ενώ οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του μοιραίου πλοίου. Μέσα σε χώρους του πλοίου επικρατούν θερμοκρασίες έως και 70 βαθμών Κελσίου (!), γεγονός που καθιστά απαγορευτική κάθε απόπειρα εισόδου σε αυτό. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να μη γίνει οποιαδήποτε ρίψη νερού, προκειμένου να μην αλλοιωθούν τυχόν στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Ξεκίνησε έρευνα για την αιτία της πυρκαγιάς

Τις προηγούμενες ημέρες ο Ιταλός εισαγγελέας Ετορε Καρντινάλι έστρεψε τα πυρά του εναντίον των ελληνικών Αρχών για το πρωτοφανές αλαλούμ με τη λίστα των επιβατών του μοιραίου πλοίου. Ομως χθες φέρεται ότι είχε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, προκειμένου -σύμφωνα με πληροφορίες- να ζητήσει τη συνεργασία των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού συμβάντος και την απόδοση ευθυνών.

Την ίδια ώρα, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών έχει ξεκινήσει έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς. Στο πλοίο είχαν μπει τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, αναμένεται να φτάσει στο Μπρίντιζι και επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...