Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Θεοφάνια με θερμοκρασίες Βόρειου Πόλου

Οι τολμηροί που αψήφησαν τα παγωμένα νερά και βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με πολικές όμως θερμοκρασίες πραγματοποιήθηκε φέτος ο αγιασμός των υδάτων σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο πολλοί ήταν οι τολμηροί που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό!

Στην Αθήνα

Στην Αθήνα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, όπου έγινε με κάθε επισημότητα ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων. Ακόμη μία χρονιά πάντως ο εορτασμός των Θεοφανίων σημαδεύτηκε από παράδοξα και ρεκόρ.

Στην Κρήτη

Ο «Σήφης» ο κροκόδειλος δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει τους κατοίκους του Αμαρίου στο Ρέθυμνο να τηρήσουν την παράδοση που θέλει ανήμερα τα Θεοφάνια να γίνεται η ρίψη του σταυρού στο Φράγμα των Ποταμών. Πέντε άτομα αψήφησαν το χιόνι αλλά και τα… σαγόνια του «ασύλληπτου» κροκόδειλου και έπεσαν στα παγωμένα νερά της λίμνης. Μια διαφορετική ρίψη σταυρού απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Ενυδρείο Κρήτης, στις Γούρνες Ηρακλείου. Ο δύτης βούτηξε (ανάμεσα σε… σαργούς) στα νερά της κεντρικής δεξαμενής προκειμένου να πιάσει τον σταυρό και καταχειροκροτήθηκε από μικρούς και μεγάλους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.
re2134rq3w4t 2
Για 17 χρονιές

Ο Δημήτρης Μεντεκίδης κατάφερε για 17η (!) συνεχόμενη χρονιά να πιάσει πρώτος τον σταυρό στα παγωμένα νερά του Παγασητικού. Παρά τον χιονιά, δεκάδες Βολιώτες κατέβηκαν στην παραλία προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τον εορτασμό. Φέτος βούτηξαν επτά πεζοναύτες και έξι πολίτες, κάποιοι για πρώτη φορά. Δύο άτομα που ρίχτηκαν στη «μάχη» του σταυρού μοιράστηκαν την «πρωτιά» στη Σύρο. Ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ έκρινε άκυρη την πρώτη ρίψη, με αποτέλεσμα να ρίξει για δεύτερη φορά τον σταυρό στο νερό. Παρ’ όλα αυτά υπήρξε νέος γύρος ενστάσεων, με αποτέλεσμα ο μητροπολίτης να «χρίσει» και τους δύο κολυμβητές «νικητές».

Ο μαθητής

Στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού κόλπου ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης αψήφησε το κρύο και βούτηξε μαζί με ακόμη δεκαεννέα νέους, μεταξύ τους άλλοι τρεις ανήλικοι, κατά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων. Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου έσφιξε τα δόντια, κολύμπησε πιο γρήγορα απ’ όλους και κατόρθωσε να φτάσει πρώτος στον σταυρό που έριξε στη θάλασσα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος. Επιασε τον σταυρό, τον ασπάστηκε και στη συνέχεια τον έδωσε και στους υπόλοιπους νέους που βούτηξαν για να προσκυνήσουν. «Βούτηξα επειδή ήθελα να στείλω ένα μήνυμα χαράς, ελπίδας και αγάπης σε όλο τον κόσμο. Κολυμπάω οκτώ χρόνια, είμαι μέλος στον Ναυτικό Ομιλο Μακεδονίας» είπε ο 13χρονος Νίκος ελάχιστα λεπτά αφότου βγήκε από τα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...