Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Η αλήθεια για το «Araevo»

Προανάκριση για τις συνθήκες της τραγωδίας στη Λιβύη, που στοίχισε τη ζωή δύο ναυτικών

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου των δύο άτυχων ναυτικών, ενός Ελληνα και ενός Ρουμάνου, μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων «Araevo». Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι (ώρα 13.30) της 4ης Ιανουαρίου στο λιμάνι Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη, όταν το «Araevo» δέχτηκε επίθεση από πολεμικό αεροσκάφος της Λιβύης. Χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή στον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά, ο οποίος έχει αναλάβει την προανάκριση, να εξετάσει υπό ποιες ακριβώς συνθήκες έχασαν τη ζωή τους οι δύο ναυτικοί.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι αξιωματικοί του στρατού της Λιβύης δήλωσαν πως το πλοίο είχε προειδοποιηθεί να μην εισέλθει στο λιμάνι Ντέρνα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως μετέφερε ισλαμιστές μαχητές. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει διαψεύσει αυτές τις «αναφορές» στον Τύπο επισημαίνοντας πως το δεξαμενόπλοιο ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρία National Oil Corporation (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα – Ντέρνα χωρίς προβλήματα. Για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αεροπορική επίθεση και προσθέτοντας πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες του περιστατικού, να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς και να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων. Την επίθεση καταδίκασε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.

Δηλώσεις

«Καταδικάζουμε αυστηρά τον βομβαρδισμό. Η κλιμάκωση της βίας στη Λιβύη εναντίον εμπορικών συμφερόντων επιδεινώνει μια σύγκρουση που είναι στην ουσία της πολιτική». Επιπλέον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως η βία συνεχίζει να «απειλεί την ακεραιότητα, την ενότητα, την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία ζωτικών θεσμών στη Λιβύη, ιδιαίτερα της εθνικής πετρελαϊκής εταιρίας. Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας για να βοηθήσουν τον λιβυκό λαό να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα διακυβέρνησης ανοιχτό σε όλα τα κόμματα».

Το δεξαμενόπλοιο «Αraevo» της εταιρίας Aegean Shipping Anagement S.A. κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας τις σορούς των δύο άτυχων ναυτικών. Εν συνεχεία θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Σημειώνεται πως το πλοίο έχει 26 άτομα πλήρωμα, τρεις Ελληνες, δύο Ρουμάνους και 21 Φιλιππινέζους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...