Η ΔΕΗ στο πλευρό ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Μείωση μέχρι και 42% στα τιμολόγιά της.

Μειώσεις μέχρι και 42% προσφέρει η ΔΕΗ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), ενώ προ ημερών ανακοίνωσε και πρόσθετες διευκολύνσεις για τους συνεπείς πελάτες. Μάλιστα κατά το πρώτο δίμηνο εφαρμογής του νέου ΚΟΤ, το διάστημα από 14 Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, κατατέθηκαν 148.765 αιτήσεις.

Με το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ΔΕΗ παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε:

– Ατομα με χαμηλό εισόδημα.

– Τρίτεκνους.

– Μακροχρόνια άνεργους.

– Ατομα με αναπηρία.

– Ατομα που χρειάζονται κατ’ οίκον μηχανική υποστήριξη.

Εύκολα και γρήγορα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας dei.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΚΟΤ, καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς: Δευτέρα έως Παρασκευή: 7 π.μ. – 10.00 μ.μ. και Σάββατο: 7.00 π.μ. –  3.00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι: 1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και τον αύξοντα αριθμό λογαριασμού). 2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και τον  ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι). 3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ’ οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν-δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ, αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων.

Αναλυτικά, οι όροι και προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπως και πίνακας χρήσιμων ερωτήσεων και απαντήσεων παρέχονται στη διεύθυνση: http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31170&nt=19&lang=1    

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ