Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η… επιχείρηση απελευθέρωσης των «Πυρήνων»

Οι σημειώσεις για τις βόμβες, οι έρευνες για την τρίτη γιάφκα και οι απειλές σε δημοσιογράφους

Χειρόγραφες σημειώσεις με τον γραφικό χαρακτήρα της νεαρής Αγγελικής Σ., στις οποίες γίνεται λόγος για προσμίξεις χημικών υγρών για την παρασκευή ισχυρών εκρηκτικών που θα έσπερναν τον τρόμο στην Αθήνα, εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στη γιάφκα του Λουτρακίου. Η 22χρονη Αγγελική, που αναζητείται παντού, φέρεται -σύμφωνα με διαρροές από την Αντιτρομοκρατική- να οδήγησε εν αγνοία της τους αστυνομικούς στη γιάφκα της Ανάβυσσου όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός!
3e234rq234wr 3Οπως λένε οι αστυνομικοί, μετά τη στοχοποίησή της από τις επισκέψεις της σε κρατούμενο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού άρχισαν να την παρακολουθούν διακριτικά.

Οι συναντήσεις

Το αποτέλεσμα ήταν να την εντοπίσουν και σε άλλες ύποπτες συναντήσεις που είχε στο κέντρο της Αθήνας και τελικά να την ακολουθήσουν τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τη γιάφκα του «Μανώλη» της οργάνωσης 17Ν. Ωστόσο, αυτές οι διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. ίσως αποτελούν τέχνασμα με σκοπό να αποκρύψει την ύπαρξη του πληροφοριοδότη που κατά (ανεπιβεβαίωτες επισήμως) πληροφορίες «έδωσε» τον καταζητούμενο δραπέτη διεκδικώντας την είσπραξη του 1.000.000 ευρώ της επικήρυξης (αν όχι ολόκληρο, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος).

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αφού θα τίναζε στον αέρα την Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, η επιχειρησιακή ομάδα του Ξηρού θα κρυβόταν σε μια τρίτη γιάφκα, ένα «οίκημα ασφαλείας» στο οποίο θα παρέμενε ώσπου να ατονήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της. Σε χάρτη που βρέθηκε στη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου υπάρχουν σημειωμένες διαδρομές διαφυγής έπειτα από την επίθεση στον Κορυδαλλό, όπου φαίνεται καθαρά πως η ομάδα των Πυρήνων, που θα απελευθερωνόταν από τη φυλακή, θα κατευθυνόταν μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Λουτράκι.

Αγώνας δρόμου

Αυτό το κτίριο έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου να ανακαλύψουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, για το οποίο έχουν πληροφορίες πως φέρεται ότι το έχει νοικιάσει η 22χρονη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν προσδιορίσει γεωγραφικά μια ολόκληρη περιοχή των νοτίων προαστίων, από το Νέο Φάληρο έως και τη Νέα Σμύρνη, με πιο πιθανό σημείο την περιοχή του Ασυρμάτου στον Αγιο Δημήτριο, όπου διεξάγουν έρευνες, ώστε να το εντοπίσουν.

Στο μεταξύ, τα δεκάδες τάπερ με έτοιμους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν στη γιάφκα της Περαχώρας συνηγορούν ότι οι φυλακισμένοι για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ετοίμαζαν μπαράζ από τρομοκρατικές ενέργειες μόλις θα τους απελευθέρωνε ο Ξηρός με την καταδρομική επιχείρηση στην Α’ πτέρυγα των φυλακών. Σημειώνεται ότι ο πατέρας της Αγγελικής με νέες δηλώσεις του επανέλαβε ότι ανησυχεί για τη ζωή της κόρης του: «Ας εμφανιστεί. Δεν θα την αφήσουμε μόνη της, θα τη στηρίξουμε». Αναφορά στην 22χρονη έκαναν και τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων με κείμενό τους σε ιστοσελίδα, με το οποίο απειλούν τον δημοσιογραφικό κόσμο λόγω των εκτεταμένων αναφορών στη νεαρή. Αναφέρουν ότι «είναι φίλη της εξέγερσης, της αναρχίας, της ελευθερίας» και κλείνουν το κείμενό τους με τη φράση «θα εκδικηθούμε».

Ο χάρτης και τα ευρήματα
3e234rq234wr 1 0
ΤΙΣ γιάφκες σε Ανάβυσσο και Περαχώρα Λουτρακίου εξακολουθούν να ελέγχουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ενώ χθες δημοσιοποιήθηκαν νέα σημαντικά ευρήματα. Στο κρησφύγετο της Αναβύσσου βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ένας χάρτης με χειρόγραφες σημειώσεις που πιθανότατα αφορούν το δρομολόγιο διαφυγής των τρομοκρατών μετά το εφιαλτικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, ένας σιγαστήρας πυροβόλου όπλου, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου με προσαρμοσμένα καλώδια και μπαταρία (πιθανότατα για χρήση του ως πυροκροτητή) και κάδοι με λαστιχένια εξαρτήματα αυτόματου ποτίσματος με καρφιά (για την καταστροφή των ελαστικών των οχημάτων). Επίσης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού στην Περαχώρα βρέθηκαν δύο κλεμμένα οχήματα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...