Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

45 τάπερ για πολιτικούς, δικαστές, επιχειρηματίες

Ετοίμαζαν δεκάδες πανίσχυρες αυτοσχέδιες βόμβες που προορίζονταν για επιχειρηματίες, πολιτικούς και δικαστές

Πολεμικό κλίμα εν μέσω της προεκλογικής περιόδου θα δημιουργούσε μετά την απόδρασή της από τις φυλακές Κορυδαλλού η ηγετική ομάδα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με απανωτές βομβιστικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών, δικαστικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας! Με την «τεχνογνωσία» του Χριστόδουλου Ξηρού, δεκάδες τάπερ που περιείχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς με «συνταγή» 17Ν, αλλά πέντε φορές πιο ισχυρούς (!), θα έστηναν ένα εφιαλτικό τρομοκρατικό σκηνικό.
et354t345t 8Τις εκτιμήσεις του αντιτρομοκρατικού επιτελείου για όσα σχεδίαζαν οι τρομοκράτες μόλις δραπέτευαν από την Α’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού επιβεβαιώνουν οι ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγράφουν ονόματα και διευθύνσεις στόχων των βομβιστικών επιθέσεων που προγραμμάτιζαν. Πολλές σημειώσεις βρέθηκαν σκισμένες και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούν να τις ανασυνθέσουν.
et354t345t 2Στο ίδιο διαμέρισμα-γιάφκα βρέθηκαν πάνω από 45 τάπερ που είχαν μέσα καλωδιώσεις και ποσότητες ισχυρού εκρηκτικού υλικού με την προσθήκη νιτρομεθανίου, προκειμένου να αυξάνεται η ισχύς της κάθε βόμβας. Οι μηχανισμοί αυτοί έρχονται από το… παρελθόν, καθώς (όπως λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση για τα οπλοστάσια των παλαιών τρομοκρατικών οργανώσεων και κυρίως της οργάνωσης 17Ν) η συνδεσμολογία τους είναι πανομοιότυπη με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που κατασκεύαζε κατά το παρελθόν η οργάνωση, αλλά πολύ ισχυρότεροι. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο άνθρωπος που έδωσε τις οδηγίες για την κατασκευή αυτών των πανίσχυρων μηχανισμών δεν είναι άλλος από τον «Μανώλη» της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό.
et354t345t 3Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ενδείξεις ότι τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σκόπευαν να τοποθετήσουν τις βόμβες σε σπίτια πολιτικών προσώπων, εκπροσώπων της Δικαιοσύνης και γνωστών επιχειρηματιών, με σκοπό να προκαλέσουν μπαράζ εκρήξεων με σοβαρότατες υλικές ζημιές, ακόμη και τραυματισμούς προσώπων!

et354t345t 6Χθες το πρωί οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν σταθμευμένο σε ένα απόμερο σημείο στην περιοχή του Σχιστού στο όρος Αιγάλεω το όχημα διαφυγής που θα χρησιμοποιούσαν οι φυλακισμένοι τρομοκράτες όταν θα δραπέτευαν από την Α’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Πρόκειται για ένα μικρό βαν, το οποίο είχε κλέψει πριν από περίπου δύο εβδομάδες η ομάδα Ξηρού από την περιοχή του Γαλατσίου, όπου το είχε σταθμεύσει ο ιδιοκτήτης του, και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζεται.
et354t345t 5Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το όχημα ακολουθώντας τον χάρτη που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου και είχε σημειωμένη με κόκκινο μαρκαδόρο τη διαδρομή διαφυγής των επίδοξων δραπετών. Το βαν ήταν «καθαρό» και δεν περιείχε όπλα, ενώ στο σημείο που το είχε σταθμεύσει η επιχειρησιακή ομάδα που οργάνωνε την απόδραση υπήρχε απόλυτη θέα τόσο των φυλακών όσο και των δρόμων γύρω από αυτές. Το σχέδιο των τρομοκρατών ήταν να φτάσουν εκεί με το αρχικό όχημα, το οποίο θα εγκατέλειπαν στο απόμερο σημείο και με το κλεμμένο βαν θα έφταναν μέσω του Αλεποχωρίου στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Οι ρομαντικές βόλτες στην παραλία με τη 40χρονη «αμαζόνα» των Πυρήνων

ΣΥΧΝEΣ επισκέψεις στο σπίτι όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός και… ρομαντικές βόλτες μαζί του στην ακροθαλασσιά (!) έκανε η μυστηριώδης γυναίκα μετρίου αναστήματος με το καρέ μαλλί, που φαίνεται να παίζει κεντρικό ρόλο στην ασύλληπτη ομάδα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς! Για την παρουσία της σαραντάρας «αμαζόνας», όπως είναι το προσωνύμιο που της έχουν δώσει τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, στη γιάφκα της Αναβύσσου υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Οι ειδικοί αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής έχουν ήδη σκιαγραφήσει τα χαρακτηριστικά της περίπου 40 ετών γυναίκας, η οποία στο παρελθόν εμφανιζόταν σε γιάφκες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, οδηγώντας μάλιστα ένα μαύρο τζιπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για το πρόσωπο που είχε καταφέρει να ξεφύγει κάτω από τη μύτη τους το 2013, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που είχαν πραγματοποιήσει σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας. Τότε είχαν συλλάβει ένα μέλος των Πυρήνων από τη Θεσσαλονίκη, που είχε κατεβεί στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει τα ασύλληπτα εκείνη την εποχή μέλη της οργάνωσης στην εκτέλεση βομβιστικών επιθέσεων.

Η «αμαζόνα» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς είχε αρχίσει να απασχολεί πρώτη φορά την Αντιτρομοκρατική στις αρχές του 2013, όταν είχε εντοπιστεί ένα κρησφύγετο των ληστών του Βελβεντού στα Σίδερα Χαλανδρίου. Τότε οι αστυνομικοί είχαν μαρτυρίες στα χέρια τους για μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας από τους ενοικιαστές και τους θαμώνες του διαμερίσματος, η οποία έφτανε στην πολυκατοικία με μαύρο τζιπ. Από εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν τον ρόλο της, παρά το γεγονός πως ποτέ δεν είχαν καταφέρει να τη συλλάβουν.

Είναι η ίδια περίοδος που οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια γυναίκα είχε τοποθετήσει σε ένα διαφημιστικό σταντ τη βόμβα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Η επόμενη αναφορά για την «αμαζόνα» ήταν κατά τον εντοπισμό της γιάφκας των Πυρήνων στα Τουρκοβούνια, όπου είχαν μαρτυρίες για μια 40άρα με καρέ και μαύρο τζιπ.

Αναζητούν την Αγγελική σε «καταφύγιο» της Δάφνης
et354t345t 7
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το «οίκημα ασφαλείας» που θα χρησιμοποιούσε η επιχειρησιακή ομάδα, η οποία θα πλαισίωνε τον Χριστόδουλο Ξηρό, έχουν επεκταθεί πια ακόμα και στην περιοχή της Δάφνης, όπου είχε θεαθεί δύο φορές η αναζητούμενη Αγγελική.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από τις κάμερες του μετρό, στο οποίο απεικονίζεται η 22χρονη να βγαίνει από τον σταθμό της Δάφνης και μάλιστα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Το γεγονός αυτό έχει κινητοποιήσει το αντιτρομοκρατικό επιτελείο και από χθες το πρωί κλιμάκια της υπηρεσίας χτενίζουν την περιοχή -με έρευνες ακόμα και πόρτα πόρτα-, με τις φωτογραφίες της Αγγελικής ανά χείρας, αναζητώντας το κτίριο όπου πιθανότατα κρύβεται.

Οσον αφορά τον μυστηριώδη «Θεοχάρη», δηλαδή τον άνθρωπο που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου, φαίνεται πως οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει πλήρως τα στοιχεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο αυτό είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...