Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Αδωνη

Οι κούφιες υποσχέσεις του Γεωργιάδη για τον Στάθη Λαζαρίδη και ο θυμός της συζύγου

Θυμός, πικρία και απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που πνίγουν ξανά από χθες τη σύζυγο του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2007 τραυματίστηκε σοβαρά σε ενέδρα στα Ζωνιανά. Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) εξακολουθεί να της ζητάει να πληρώσει την οφειλή των 20.698,80 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησης των γονιών του άτυχου Στάθη το 2010 στο Ισραήλ, όπου ο ίδιος νοσηλευόταν σε κλινική αποκατάστασης. Και αυτό, όπως όλα δείχνουν, παρά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του πρώην υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος -πριν από περίπου ένα μήνα, μετά το ρεπορτάζ της «Espresso»– την καθησύχασε για δεύτερη φορά, λέγοντάς της πως θα διευθετήσει προσωπικά το θέμα!
eqw43rqwr 2
Το Ελεγκτικό

Οπως λέει η Μαρία Λαζαρίδη, βαρέθηκε να ακούει κούφιες υποσχέσεις! Χθες η ανακοπή και η αίτηση αναστολής του χρέους που είχε κάνει η 35χρονη συζητήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η εισήγηση ήταν να γίνει δεκτή η αναστολή, όμως οι δικηγόροι του Δημοσίου και του ΕΟΠΥΥ (που αντικατέστησε τον ΟΠΑΔ) επέμειναν στην απόρριψη της αίτησης. Το Ελεγκτικό επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του (σε περίπου δύο μήνες).

«Αλλη μία φορά δεν έγινε αυτό που μου είχαν πει. Εγώ άλλα περίμενα κι άλλα έγιναν. Μίλησαν οι δικηγόροι μου, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύζυγός μου, είπαν ποιος καταχράστηκε τα λεφτά και ότι εκεί θα έπρεπε να απευθυνθούν. Δυστυχώς όμως θετικός ήταν μόνο ο επίτροπος Επικρατείας, σε αντίθεση με τους δικηγόρους του Ελληνικού Δημοσίου και του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι εμφανίστηκαν ανένδοτοι, λέγοντας ότι δεν εγκρίνουν το αίτημα αναστολής».

Αγανάκτηση

Η Μαρία Λαζαρίδη παραδέχτηκε ότι έχει μέσα της θυμό, διότι «το Δημόσιο δεν φρόντισε να ψάξει το θέμα όλα αυτά τα χρόνια, από τη στιγμή που ο Στάθης τραυματίστηκε και βρίσκεται καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Ο σύζυγός μου ξύπνησε μια μέρα για να πάει στη δουλειά του και δεν ξαναγύρισε στο σπίτι μας. Είναι απάνθρωπο να έρχονται τώρα και να μου ζητούν χρήματα, ύστερα από όλα αυτά που έχουμε περάσει και ακόμα περνάμε! Μας έχουν μπλέξει σε μια υπόθεση για την οποία δεν ευθυνόμαστε και πρέπει αυτοί να βρουν τη λύση».
eqw43rqwr 4Ενας εκ των δύο συνηγόρων της κυρίας Λαζαρίδη, ο Δημήτρης Βερβεσός, δήλωσε στην «Espresso»: «Εχει καταλογιστεί να δώσει ένα ποσό η γυναίκα του ειδικού φρουρού. Είχαμε προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο λέγοντας ότι κακώς θα τα πληρώσει ο Στάθης Λαζαρίδης τα λεφτά. Αφενός, διότι ο ίδιος αδυνατούσε να τα ξοδέψει λόγω της κατάστασής του και, αφετέρου, γιατί αυτός που διαχειρίστηκε τον λογαριασμό με τα χρήματα ήταν ο πατέρας του. Ο ΟΠΑΔ έστειλε ένα χαρτί στη ΔΟΥ και η Εφορία με τη σειρά της κάνει αναγκαστική εκτέλεση, δηλαδή κινεί διαδικασία είσπραξης χρημάτων με τη διαδικασία του δημόσιου καταλογισμού. Ουσιαστικά λέει “φέρτε τα λεφτά πίσω”. Το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΟΠΥΥ ζήτησαν να απορριφθεί η αίτηση, αλήθεια, με τι σκεπτικό;».

Τα 20.698 € του ΟΠΑΔ

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ είχε διευκρινίσει ότι ο ΟΠΑΔ χρηματοδότησε τη μετάβαση του Στάθη Λαζαρίδη και του συνοδού του στο Ισραήλ, προκαταβολικά, με το ποσό των 390.000 ευρώ για τα νοσήλια και τα έξοδα διαμονής τους εκεί. Μετά το πέρας της νοσηλείας εκκρεμούσαν 14.680 ευρώ, για τα οποία δεν δόθηκαν παραστατικά στον ΟΠΑΔ, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να μην εγκριθεί από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Το ποσό, το οποίο έχει αυξηθεί με τους τόκους τεσσάρων ετών, αγγίζει πλέον τα 20.698,80 ευρώ!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...