Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Πόλεμος για Αντζελα

Η απόφαση της Γκερέκου να μπει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στην Κέρκυρα προκαλεί αντιδράσεις. Επιστολή Βενιζέλου σε Σαμαρά

Πνέουν μένεα στη Χαριλάου Τρικούπη εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και της Αντζελας Γκερέκου μετά την απόφασή της να κατέβει υποψήφια στην Κέρκυρα με τη Νέα Δημοκρατία. Κορυφαία στελέχη κάνουν λόγο για «άστεγους τυχοδιώκτες» βουλευτές, οι οποίοι προκειμένου να εκλεγούν δεν υπολογίζουν κόμματα και αρχές.
Η μεταγραφή της κυρίας Γκερέκου προκάλεσε την έντονη ενόχληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Μάλιστα απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία κάνει λόγο για «αντιαισθητική» και «ανήθικη» πράξη. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει: «Αγαπητέ Αντώνη, δεν περίμενα ότι η Ν.Δ. θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη, όπως αυτή της κυρίας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σε ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα».

Εξάλλου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της υφυπουργού Πολιτισμού. «Μεγάλη ομάδα άστεγων, τυχοδιωκτικών πολιτικών στελεχών, δεν έχουν πρόβλημα να αλλάζουν στέγη ανεξαρτήτως αρχών, ιδεολογίας και πολιτικής διαδρομής. Δυστυχώς αυτά είναι φαινόμενα παρακμής. Αν υπάρχει μετακίνηση από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς λόγο ή ο μόνος λόγος είναι το προσωπικό βόλεμα, ο κακώς εννοούμενος επαγγελματικός προσανατολισμός ενός στελέχους, τότε δεν υπάρχει ηθική βάση» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε ονομαστικά στην Αντζελα Γκερέκου.

«Η κυρία Γκερέκου ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισε κάποια στιγμή μέτρα του Μνημονίου, διεγράφη, επανήλθε, τη στηρίξαμε στις περιφερειακές εκλογές και μετά την πρότεινα και ανέλαβε υφυπουργός Πολιτισμού. Εκανε τη Δευτέρα την αυτονόητη δήλωση ότι στρατεύεται στο ΠΑΣΟΚ που είναι η παράταξή της και δύο ημέρες μετά συμφώνησε με τη Ν.Δ. να μετακινηθεί. Αυτό είναι ακραίο» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν την κίνηση «ανεπίτρεπτη για τα πολιτικά ήθη», που παραβιάζει κάθε έννοια και κώδικα πολιτικής συμπεριφοράς, ειδικά όταν πρόκειται για δύο κόμματα που συνεργάζονται στην κυβέρνηση.
Από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου μιλούν για «πρακτικές Μαυρογιαλούρου, των δεκαετιών του ’50 και του ’60». Τονίζουν ότι όλα αυτά θυμίζουν την παλαιοδεξιά των χειρότερων εποχών. Επίσης συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι η κυρία Γκερέκου είναι υπουργός με πρόταση του Κινήματος και θα όφειλε τουλάχιστον, έστω και τώρα, να παραιτηθεί.

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κατέβει υποψήφια στην Κέρκυρα με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ανέλυσε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε χθες στον Real FM: «Σήμερα βρέθηκα σε ένα σταυροδρόμι. Ή να γίνω διαιτητής σε έναν αλληλοσπαραγμό, σε έναν εμφύλιο κομματικό, εις βάρος της Κέρκυρας και των Ιονίων, ή να κάνω μια καινούργια αρχή, μία επιλογή που πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη».
Σχολιάζοντας την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου τόνισε: «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος – θα πω τα καλύτερα γι’ αυτόν. Χειρίστηκε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη, με όποια λάθη, με όποιες αστοχίες, με οτιδήποτε. Αλλά πάρα πολύ δύσκολη και σε πολλά σημεία τα κατάφερε, και μάλιστα πάρα πολύ καλά σε σχέση με τη σταθερότητα της χώρας. Δυστυχώς οι εξελίξεις ξεπερνούν και εκείνον και εμένα».

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...