Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ζητεί νέα έρευνα για τον διπλό φόνο

Να ανοίξει η υπόθεση της Καρπάθου αξιώνει η Καλλιόπη Πρωτόπαπα: «Βρείτε επιτέλους τον φονιά της μητέρας και της αδελφής μου»

Αίτηση για τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης υπέβαλε στη Δικαιοσύνη, μέσω του δικηγόρου της Κωνσταντίνου Διακονή, η κόρη της 79χρονης Αννας Πρωτόπαπα και αδελφή της 44χρονης Ειρήνης, οι οποίες είχαν βρεθεί άγρια δολοφονημένες μέσα στο σπίτι τους στο Οθος Καρπάθου, στις 30 Μαΐου του 2013. «Βρείτε τον φονιά της μητέρας και της αδελφής μου» αξιώνει η Καλλιόπη Πρωτόπαπα, που θεωρεί ότι δεν έγιναν οι πρέπουσες ενέργειες στην έρευνα που διεξήχθη. Γι’ αυτό προσέφυγε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου με αίτηση ανάσυρσης από το αρχείο της προκαταρκτικής δικογραφίας που σχηματίστηκε για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας. Μεταξύ άλλων, στην αίτηση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η μητέρα μου ανευρέθη πεσμένη μπρούμυτα στον χώρο του μπάνιου, φέρουσα βαρύ τραύμα, που αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της, ενώ ως αιτία θανάτου της ορίσθησαν οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί από αμβλύ θλον όργανο. Η αδελφή μου ευρέθη πεσμένη ανάσκελα στον ενιαίο χώρο σαλονιού-κρεβατοκάμαρας, πίσω από την κεντρική θύρα της οικίας, με τυλιγμένο στον λαιμό της μία φορά χωρίς κόμπο το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης και φέρουσα τέσσερα τραύματα, προκληθέντα από αιχμηρό αντικείμενο στην αριστερή κοιλιακή χώρα. Ως αιτία θανάτου της ορίσθηκε τραυματικός πνευμοθώρακας που προκλήθηκε συνεπεία νυγμού από νύσσον και τέμνον όργανο, πιθανότατα μαχαίρι (όχι οδοντωτό). Οι αιμορραγικές διηθήσεις της δε στην κεφαλή και οι λοιπές εκχυμώσεις και εκδορές που διαπιστώθηκαν υποδηλώνουν ξυλοδαρμό».

Σκοπιμότητες

Σύμφωνα με την ίδια, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διέταξε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, η οποία δεν απέδωσε καρπούς αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών. Αυτό είχε αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, να μπει η υπόθεση στο αρχείο «επιβεβαιώνοντας έτσι σιωπηρά ή αφήνοντας να αιωρείται η παραπλανητική, άκρως σουρεαλιστική, πρόχειρη ή υποκρύπτουσα σκοπιμότητες εκδοχή των διενεργησάντων την προκαταρκτική εξέταση προανακριτικών υπαλλήλων του Α.Τ. Καρπάθου, σύμφωνα με οποίους η αδελφή μου δήθεν σκότωσε τη μητέρα μου και στη συνέχεια αυτοκτόνησε»!

Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε την αίτηση για την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο, επειδή η συμπεριφορά της αδελφής της προς τη μητέρα τους «ουδέποτε χαρακτηρίσθηκε από βιαιότητα ή βίαιες εξάρσεις. Επειδή ο τερατώδης τρόπος με τον οποίον αμφότερες επλήγησαν, αλλά και η γωνία από την οποίαν επλήγη η αδελφή μου στην κοιλιακή χώρα αποκλείουν το ενδεχόμενο του μεταξύ τους διαπληκτισμού και της αυτοκτονίας της Ειρήνης Πρωτόπαπα. Επειδή το όργανο του εγκλήματος δεν ευρέθη εντός της οικίας και επειδή το γεγονός της δολοφονίας αυτών από τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν είχε πρόσβαση στην οικία, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από την με χειρουργικό και δεξιοτεχνικό τρόπο σκισμένη στις γωνίες σήτα του σπιτιού, προκειμένου ο άγνωστος δράστης να εισέλθει από εκεί».

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...