Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Γολγοθάς δίχως τέλος για τους συγγενείς των νεκρών

Δεκατρείς ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά οι σοροί των θυμάτων παραμένουν στην Ιταλία, καθώς η νεκροψία και ο επαναπατρισμός τους καθυστερεί εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών της ιταλικής Δικαιοσύνης

Μαρτύριο δίχως τέλος για τις οικογένειες των τριών Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο «Norman Atlantic». Δεκατρείς ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά οι σοροί των θυμάτων παραμένουν στην Ιταλία, καθώς η νεκροψία και ο επαναπατρισμός τους καθυστερεί εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών της ιταλικής Δικαιοσύνης. «Οχι μόνο ο δικός μου άνθρωπος, όλοι οι Ελληνες νεκροί βρίσκονται ακόμα στην Ιταλία και δεν έχει γίνει ακόμη ούτε νεκροψία» δήλωσε χθες με εμφανή αγανάκτηση ο Δημήτρης Καζαντζίδης, γιος του Γεράσιμου Καζαντζίδη, ο οποίος μαζί με τον Κώστα Κουφόπουλο και τον Νίκο Παράσχη είναι οι τρεις συμπατριώτες μας που έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα ως νεκροί από τη ναυτική τραγωδία.

«Το Σάββατο έκανα την αναγνώριση του πτώματος, και από το Σάββατο δεν έχει γίνει τίποτα. Οι ελληνικές Αρχές δεν ξέρουν τίποτα, κανένας. Είμαστε μόνοι μας» συνέχισε ο γιος του αδικοχαμένου 55χρονου, προσθέτοντας ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- η νεκροψία στη σορό του πατέρα του και των άλλων δύο Ελλήνων θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και «βλέπουμε πότε θα έρθουν».

Η καθυστέρηση στον επαναπατρισμό των σορών, που δεν επιτρέπει στους συγγενείς να κηδέψουν τους ανθρώπους τους, οφείλεται στη δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία. Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο Πάολο Φραντσέσκο Καμπανάλε, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Καζαντζίδη, για να επιτραπεί ο επαναπατρισμός των τριών σορών θα πρέπει πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίζεται για το δυστύχημα, γι’ αυτό η σχετική γνωστοποίηση πρέπει να κοινοποιηθεί επίσημα σε όλους τους εμπλεκομένους. «Επειδή η νεκροψία μπορεί να γίνει μόνο μία φορά, αυτοί πρέπει να μάθουν την ημέρα που θα γίνει, ώστε να βάλουν δικό τους δικηγόρο και δικό τους γιατρό» λέει ο κ. Καμπανάλε. 

Νεκροψία
r1423r34tr3t 1Οπως επισημαίνει, αρχικά η νεκροψία είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε επειδή οι ιταλικές Αρχές δεν πρόλαβαν να την κοινοποιήσουν σε δύο από τους κατηγορουμένους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ετσι ο εισαγγελέας αποφάσισε να «σιγουρέψει» την κοινοποίηση ορίζοντας ως νέα ημερομηνία την προσεχή Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Καμπανάλε, ο εισαγγελέας έχει δεσμευτεί ότι η διαδικασία για τον επαναπατρισμό των σορών θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στο εσωτερικό του μοιραίου πλοίου, θα συνεχιστούν αύριο το πρωί με την είσοδο πυροσβεστών και στο τελευταίο γκαράζ, καθώς απόψε το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση για τη μείωση της θερμοκρασίας, με τον ψεκασμό ειδικού χημικού που χρησιμοποιείται στις πετρελαιοβιομηχανίες. Υπενθυμίζεται ότι 15 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, εκ των οποίων οι εννέα είναι Ελληνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...