Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

«Τον λάτρευα, τον είχα σαν πατέρα μου»

«Είμαι αθώος» είπε στην ανακρίτρια ο 26χρονος που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του Κουμανταρέα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 26χρονος Στεφάν Ματασαρεάνου μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια για την υπόθεση δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα. Ο νεαρός Ρουμάνος φέρεται ότι υποστήριξε με δάκρυα στα μάτια πως δεν σκότωσε τον 83χρονο συγγραφέα: «Τον λάτρευα! Τον είχα σαν πατέρα. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό!» ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τη στιγμή που έβγαινε από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού φώναξε: «Είμαι αθώος! Δεν έχω κάνει τίποτα, τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο».

Τρεις ώρες κράτησε η απολογία του 26χρονου, στη σύλληψη του οποίου (προ ημερών) ήταν αυτόπτης μάρτυρας μια γειτόνισσά του! Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, υποστήριξε πως θεωρούσε ευεργέτη του τον Κουμανταρέα, με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση από τότε που ήταν 17 ετών. Οπως φέρεται ότι είπε, γνώριζε και τη σύζυγο του συγγραφέα, η οποία απεβίωσε πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς τους είχε βοηθήσει σε μετακόμιση και στην επισκευή επίπλων. Για τη μοιραία νύχτα υποστήριξε πως είχε πάει με τον 29χρονο συγκατηγορούμενό του Κοσμίν Γκαϊτάν στο διαμέρισμα της οδού Ζακύνθου, στην Κυψέλη, για να ζητήσουν από τον συγγραφέα να τους δανείσει χρήματα, κάτι που συχνά συνήθιζε να κάνει. Ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά πως γνώριζε ότι ο Κουμανταρέας είχε στο σπίτι μεγάλο χρηματικό ποσό από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.
g546yt2r23 1Στο μεταξύ, γειτόνισσα του 26χρονου περιγράφει καρέ καρέ στην «Espresso» την επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας για τη σύλληψή του. Η ίδια είχε από μέρες αντιληφθεί να κινούνται στη μικρή γειτονιά της οδού Προμηθέως αστυνομικοί, άλλοι πεζή και άλλοι με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες.

Η μαρτυρία

«Τους έβλεπα εδώ και μία εβδομάδα να κόβουν βόλτες στη γειτονιά, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου ότι ήταν για τον Στεφάν. Πίστεψα στην αρχή πως ίσως είχε να κάνει με την υπόθεση του Ξηρού! Ομως προχθές, που ήμουν στο μπαλκόνι, είδα δύο άντρες με πολιτικά να βγαίνουν γρήγορα από τον διπλανό φούρνο, την ώρα που ο νεαρός βγήκε από την πόρτα της πολυκατοικίας του. Αμέσως έπεσαν πάνω του. Αυτός αντέδρασε και τον έριξαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς όμως να τον χτυπήσουν. Μάλιστα εκείνη την ώρα άρχισε να φωνάζει “βοήθεια”, αλλά οι αστυνομικοί τού απάντησαν: “Αστυνομία είμαστε. Συλλαμβάνεσαι!” Την ίδια στιγμή άλλοι δύο συνάδελφοί τους έτρεξαν να τους βοηθήσουν, ενώ ένα αυτοκίνητο ήρθε με μεγάλη ταχύτητα και φρενάρισε στο σημείο όπου είχαν ακινητοποιήσει τον νεαρό. Αμέσως τον σήκωσαν, τον έβαλαν μέσα και έφυγαν» λέει η γυναίκα, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οπως προσθέτει, ο 26χρονος και η οικογένειά του δεν είχαν προκαλέσει προβλήματα στη γειτονιά: «Κανείς δεν το περίμενε… Η μητέρα του είναι μια αξιοπρεπής γυναίκα που καθαρίζει σκάλες για να ζήσει τα δύο παιδιά της, τον Στεφάν και την αδελφή του. Το ίδιο σοβαρός κύριος είναι και ο πατριός τους, που είναι τεχνίτης αλουμινοκατασκευών».

«Σφίγγα» ο δεύτερος Ρουμάνος για τα 150.000 ευρώ
g546yt2r23 3
Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από χθες και ο δεύτερος Ρουμάνος που αναζητούταν για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, καθώς παρουσιάστηκε μόνος του στην Εισαγγελία Αθηνών συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν οδηγήθηκε το απόγευμα στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Σε μια πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ο Γκαϊτάν φέρεται ότι παραδέχτηκε πως ήταν παρών στον χώρο, χωρίς να διευκρινίζει εάν βρισκόταν ή όχι εντός του διαμερίσματος του συγγραφέα. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως δεν έχει καμιά σχέση με τον στραγγαλισμό του πεζογράφου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 29χρονο Ρουμάνο αν έχει στην κατοχή του τα 150.000 που είχε εισπράξει ο Μένης Κουμανταρέας από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά και τα οποία φαίνεται ότι αποτέλεσαν το κίνητρο της δολοφονίας, εκείνος απάντησε πως ό,τι έχει να πει θα το πει ενώπιον του ανακριτή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...