Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Για 24 ώρες στην κατάψυξη

Ο χιονιάς επιστρέφει με νέα πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους έως και το βράδυ της Τρίτης

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού, με επιστροφή του χιονιά ακόμη και στα νησιά, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται να σημειωθεί σήμερα, ενώ η σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται ισχυρές βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα πέσουν στα βόρεια ορεινά αλλά ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα, στη δυτική και κεντρική χώρα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στις ορεινές περιοχές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά κατά τόπους, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αφού από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να πέσουν χιόνια στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στις ορεινές περιοχές της Κρήτης και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Την ίδια στιγμή, οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, εντάσεως ακόμη και 9 μποφόρ. Στη Μακεδονία και τη Θράκη η επιδείνωση θα ξεκινήσει με νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ θα ακολουθήσει χιονόπτωση και το βράδυ οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά 8 μποφόρ. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τα δυτικά και σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται βαθμιαία βελτίωση, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως έως 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα και χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Καταιγίδες

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, ενώ το βράδυ αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά έως 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, ενώ θα σημειώσει σημαντική πτώση από το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...