Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η «Κομανέτσι» που ζει για το… θέατρο!

Η Μπέσσυ Μάλφα αναλύει την πορεία της από τα παιδικά της χρόνια ώς την καταξίωση, θυμάται τις μαθητικές της ανησυχίες και δίνει απάντηση σε όσα είπε γι’ αυτήν ο Πασχάλης.

«Αφόπλισε τους εχθρούς σου με την ευγένεια των τρόπων σου, αλλά την ίδια στιγμή κάνε τους να αισθανθούν τη σταθερότητα της απόρριψής σου» είχε πει ο λόρδος Τσέστερφιλντ. Η Παναγιώτα Βασιλοπούλου, όπως είναι το πραγματικό ονοματεπώνυμο της Μπέσσυ Μάλφα, εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως έχει μια αφοπλιστική ευγένεια.

Παιδί εσωστρεφές, αλλά ταυτόχρονα πολύ, μα πάρα πολύ ζωηρό, η ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. «Ημουν ένα παιδί αρκετά κλειστό, που έπαιζα συνήθως στο σπίτι και τα παιχνίδια μου είχαν να κάνουν με τον χορό και το τραγούδι. Η μητέρα μου δεν με άφηνε να βγαίνω έξω να παίζω, γιατί ήμουν πολύ ζωηρό παιδί, μα πάρα πολύ ζωηρό, και είχε τον φόβο ότι κινδύνευε η ζωή μου σε απροστάτευτο περιβάλλον. Ετσι με κρατούσε μέσα, οπότε κατέστρεφα το σπίτι (σ.σ.: γέλια). Εκανα επικίνδυνα πράγματα. Νόμιζα ότι είμαι η Νάντια Κομανέτσι και ανέβαινα στα κάγκελα του μπαλκονιού, που ήταν στον πρώτο όροφο, και έκανα δοκό. Ε, έφαγα το ξύλο της χρονιάς μου μια φορά και δεν το ξανάκανα. Εβαζα ψαλιδάκια στις πρίζες για να δω αν θα με τινάξει το ρεύμα και άλλα τέτοια “χαριτωμένα”» περιγράφει η ηθοποιός.354f87fg9

Ο πατέρας της, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, και η μητέρα της Ολγα Μάλφα, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Βακαλώ, δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηροί με τα δυο τους παιδιά, την Μπέσυ και τον κατά τρία χρόνια μικρότερο Γιώργο. «Ηταν αυστηροί σε κάποια θέματα, όπως στο να βγαίνω έξω ή στο να μιλάω ευγενικά, αλλά γενικότερα ήταν είχαν ανοιχτό μυαλό». Εκείνος που μάλλον δεν περνούσε καλά στο σπίτι όταν η Μπέσυ είχε «κέφια», ήταν ο αδελφός της. «Ηταν τόσο καλό παιδάκι κι εγώ τον βασάνιζα! Επειδή εγώ δεν γαργαλιόμουν και εκείνος ναι, νόμιζα ότι ήταν κάποια ασθένεια. Του έλεγα λοιπόν ότι θα τον θεραπεύσω και θα τον βοηθήσω να το ξεπεράσει και τον γαργαλούσα αδιάκοπα. Επίσης είχα βρει κι ένα άλλο παιχνίδι. Εκανα ότι λιποθυμούσα και ότι έμπαινε ένας εξωγήινος μέσα στο σώμα μου και του έλεγε πως αν δεν μαζέψει τα παιχνίδια του και δεν καθαρίσει, δεν θα γυρίσει πίσω η αδελφούλα του. Εκείνος, μικρός, το πίστευε!» θυμάται γελώντας.

Αν και είχε περάσει από το μυαλό της να σπουδάσει Ιατρική ή Αστροφυσική, σχέδια για το μέλλον δεν έκανε. Ολα ήρθαν ομαλά και αβίαστα. «Χορό έκανα από τη Δ’ Δημοτικού. Με είχε πάει η μαμά μου, γιατί ήμουν εσωστρεφές παιδάκι και γιατί ήμουν λίγο καμπούρα και φοβόταν μη μου μείνει. Ομως εγώ τον λάτρεψα τον χορό. Εγινε κύριο κομμάτι της ζωή μου».

Στο σχολείο ήταν καλή μαθήτρια, αλλά όχι ιδιαίτερα κοινωνική: «Ημουν πολύ απορροφημένη με τον χορό και το τραγούδι. Ημουν φυτό, ναι. Δεν με απασχολούσε η εμφάνισή μου. Τα μοναδικά πάρτι που είχα πάει ήταν ένα όταν ήμουν στο Δημοτικό και ένα πριν τελειώσω το σχολείο. Να είχα φλερτ; Οχι. Ημουν ένα παιδί με χοντρά φρύδια, σγουρά μαλλιά και σπυράκια. Ημουν και στο θηλέων, ποια αγόρια; (σ.σ.: γέλια). Η αλλαγή επί της ουσίας έγινε όταν πήγα στην Κρατική Σχολή Χορού και αυτό δειλά-δειλά. Πιο πολύ με απασχολούσε εμένα να καβαλήσω μηχανή και να αισθανθώ ελεύθερη από το να ασχοληθώ με την εμφάνισή μου».

Οι σπουδές

Η Μπέσσυ Μάλφα αποφοίτησε από την Ελληνοαγγλική Σχολή «Αγιος Ιωσήφ» (Saint Joseph) και σπούδασε θέατρο στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος  Κουν, χορό στην Κρατική Ορχηστική Σχολή Χορού και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. «Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο τραγούδι και τον χορό, το θέατρο με έτρωγε. Είχα στο μυαλό μου ότι εκεί συγκεντρώνονται όλες οι τέχνες και εκεί ήταν η ανησυχία μου η πραγματική. Στο θέατρο είχα θάρρος, εκεί αισθανόμουν ότι ήμουν κανονικός άνθρωπος. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Προτιμούσα να είμαι πάνω στη σκηνή και να παίζω από το να κάνω φιλίες. Γι’ αυτό και οι φίλοι μου περιορίζονται περισσότερο σε καλλιτέχνες. Δεν νομίζω ότι ως άνθρωπος είχα τη φιλοδοξία να με αποδεχθούν οι γύρω μου. Επαιζα θέατρο, γιατί ήταν μια βαθιά ανάγκη έκφρασης. Δεν θα μπορούσα να υπάρχω χωρίς το θέατρο, θα ήμουν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος. Επαιζα και χαιρόμουν».

455d78f9rΗ καλλιτεχνική της πορεία μετράει πολλούς και πετυχημένους θεατρικούς, τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς ρόλους. «Η τηλεόραση ήρθε με το σίριαλ “Bαμμένα κόκκινα μαλλιά”. Δεν την είχα στο νου μου ως μέσο αναγνωσιμότητας αλλά ως μέρος της δουλειάς του ηθοποιού. Ποτέ δεν είπα ότι θα τα παρατήσω, ακόμα και στη δυσκολία. Είχα δύο προτάσεις να δουλέψω στο Λονδίνο. Τις απέρριψα. Προφανώς είχε να κάνει με την εσωτερική μου ανάγκη να μείνω εδώ. Την πρώτη φορά τα παιδιά μου ήταν 2,5 ετών και η περσινή πρόταση με βρήκε στο “Είναι στιγμές” και παράλληλα στην παράσταση του κυρίου Ρήγα στο θέατρο “Λαμπέτη”. Νομίζω ήταν ευσυνείδητες αποφάσεις και δεν είχε να κάνει με την τόλμη μου ή όχι. Πιστεύω ότι περισσότερη τόλμη χρειάζεται να έχει κανείς για να δουλεύει σε αυτή τη χώρα, όπου δεν αναγνωρίζεται τίποτα, παρά για να φύγει στο εξωτερικό, όπου τον αναγνώρισαν και του έκαναν πρόταση. Ελπίζω την τρίτη φορά να είναι αλλιώς τα πράγματα και να πάω!» λέει.

Σωστή αντίδραση

Στην πρόταση του ΑΝΤ1 να βρεθεί στη θέση του κριτή για το σώου μεταμορφώσεων απάντησε αμέσως θετικά. «Με τη μία δέχτηκα. Γιατί δεν είχε ξαναγίνει τέτοιο πράγμα, γιατί αφορά τη δουλειά μου παρά πολύ και στα τρία σκέλη που με ενδιαφέρουν, γιατί είναι πολύ χαριτωμένο και αποτελείται από έναν θίασο που δεν έχει αποχωρήσεις και στενοχώριες. Νομίζω ότι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι από αυτό. Φυσικά και ήμουν προετοιμασμένη για αντιδράσεις, ξέρω πού πάω, τι δουλειά είναι αυτή που κάνω. Η αντίδραση του Πασχάλη ήταν σωστή, καθώς του μετέφεραν διάφορα πράγματα που δεν έγιναν. Γι’ αυτό κι εγώ είπα ότι αν δείτε προσεκτικά το βίντεο, τα σχόλια που έκανα για την εμφάνιση του Αλευρά, ο οποίος υποδυόταν τον Πασχάλη, δεν αφορούσαν τον κύριο Πασχάλη. Δεν αναφερόμουν σε εκείνον, το αντίθετο μάλιστα» ξεκαθαρίζει η ηθοποιός.

«Στην κριτική επιτροπή είναι άνθρωποι που τους γνωρίζω και τους θαυμάζω. Με τον Γεράσιμο Γεννατά έχουμε παίξει μαζί, ο Αλέξανδρος Ρήγας με έχει σκηνοθετήσει και η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι πρότυπο γυναίκας για εμένα. Είναι πανέμορφη, έξυπνη και στρέιτ στις αντιδράσεις της και στα λόγια της. Η Μαρία Μπεκατώρου είναι αυθεντική, είναι πολύ γλυκός άνθρωπος».

Στάζει μέλι για τον (μπαμπά) Γεράσιμο

«Η πρώτη μας γνωριμία ήταν σε ένα σίριαλ που λεγόταν “Πανδοχείο Βρικολάκων”. Ημασταν συνάδελφοι, υπήρχε πολύ ωραίο κλίμα μεταξύ μας. Εγώ τον θαύμαζα, εκείνος με αντιπαθούσε, νόμιζε ότι είμαι μια όμορφη σνομπ. Τώρα, πώς με έβλεπε όμορφη; Προφανώς με είχε ερωτευτεί (σ.σ.: γέλια) και σιγά-σιγά αναπτύχθηκε μια φιλία, η οποία εξελίχθηκε σε παθιασμένο έρωτα! Είμαστε παντρεμένοι από το 1997, αλλά γνωριζόμαστε από το 1993.957fg8g6

»Δεν μετριούνται αυτά που λατρεύω στον Γεράσιμο. Το πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι, πόσο γοητευτικός άντρας, πόσο καλό πατέρας, πόσο γλυκός άνθρωπος, πόσο σκληρός και αυστηρός όταν χρειάζεται, τα πάντα. Δεν υπάρχει κάτι που να το ξεχωρίζω. Ο Γεράσιμος θέλει να προγραμματίζει τα πράγματα, θέλει να ξέρει τι θα κάνει την επόμενη μέρα, την επόμενη εβδομάδα. Εγώ δεν μπορώ καθόλου να το φτιάξω αυτό, κατ’ αρχάς γιατί η ζωή μου έχει αποδείξει ότι όλα αλλάζουν και κατά δεύτερον αυτό που θέλω να κάνω το κάνω πάρα πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται να το προγραμματίσω. Σε πέντε λεπτά έχω φτιάξει το πρόγραμμα. »Οι κόρες μου έχουν εκφράσει την επιθυμία να γίνουν ηθοποιοί. Δεν με ενοχλεί, με στενοχωρεί για το αβέβαιο πλέον μέλλον της πατρίδας μας. Δεν είμαι αυστηρή μαμά, είμαι πιο ελεύθερη, πιο δημοκρατική. Αφήνω χώρο στα παιδιά να εκφραστούν και γι’ αυτό δεν έχουμε και προβλήματα της εφηβείας. Ο Γεράσιμος είναι πιο αυστηρός».

Την απιστία λέει ότι θα τη συγχωρούσε. «Ετσι φαντάζομαι. Θα τη συγχωρούσα, είτε προερχόταν από τον σύντροφο είτε από φίλους. Για διαφορετικό λόγο στην κάθε περίπτωση. Θεωρώ ότι στο συζυγικό επίπεδο για να φτάσει κάποιος εκεί φταίνε και οι δύο, καθώς προφανώς θα έχουν απομακρυνθεί. Τώρα, σε επίπεδο φιλίας διατηρώ πάντα αποστάσεις και περιμένω ότι μπορεί πάντα να μου την κάνει ο άλλος, οπότε είμαι μια χαρά. Είμαι προετοιμασμένη, άρα και πιο εύκολη στο να συγχωρήσω».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Είναι μητέρα τριών παιδιών και παντρεμένη με τον ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

2. «Δεν πίνω, αλλά αν θα πιω κανένα ποτό το καλοκαίρι, αυτό θα είναι mojito».

3. «Αγαπημένος μου ταξιδιωτικός προορισμός είναι το Λονδίνο».

4. «Μαγειρεύω τρελά! Στην οικογένειά μου τους αρέσουν σχεδόν όλα τα φαγητά μου. Από αστακομακαρονάδα -αν και τέτοιες εποχές πού να βρεθεί αστακός- μέχρι τουρλού, μελιτζάνες ιμάμ και στιφάδο».

5. «Το παραμύθι που μου έλεγε η μαμά μου ήταν “Η κακαριζινιά”».

6. «Αυτή την εποχή το αγαπημένο μου τραγούδι είναι της Rihanna, το “Diamonds”».

7. «Την πρόταση από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα να διδάξω την είδα ως ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά κάποιους σπουδαίους συγγραφείς. Αυτό το λίγο που μπορώ να τους δώσω το κάνω με πάθος και απ’ την καρδιά μου».

8. «Τον χειμώνα θα είμαι με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο θέατρο “Ιλίσια”. Θα παίξουμε το “Δείπνο με φίλους”. Θα είναι μαζί η Ρένια Λουιζίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης, βεβαίως ο κύριος Βαλτινός κι εγώ».

9. «Είχα δύο προτάσεις να συμμετάσχω σε σόου χορού και τραγουδιού, αλλά δεν τις αποδέχθηκα, καθώς δεν είχα χρόνο, λόγω θεάτρου».

10. «Εχω λίγους φίλους εκτός δουλειάς. Παιδικούς φίλους».

11. «Δεν θέλω να ασχολούμαι με ίντριγκες και ανταγωνισμούς».

12. «Αυτό που δεν ξέρετε για εμένα είναι ότι ξεχνάω πάρα μα πάρα πολύ εύκολα, σε δευτερόλεπτα, και οι φίλοι μου με πειράζουν γι’ αυτό».

ΡΑΝΙΑ ΤΡΑΓΟΜΑΛΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...