Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Σάλος σε live της Pink

Σάλος με τη συναυλία της Pink στο Λονδίνο, όπου...

Ο συζυγοκτόνος μεγιστάνας και τα λόγια της συζύγου πριν από το...

Σαν να ένιωθε από καιρό το άγγιγμα του θανάτου...

Σκότωσε με 12 μαχαιριές την 73χρονη σύζυγό του

Σκηνές βγαλμένες από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκαν χθες στην Αλεξανδρούπολη,...

Απόστολος Λύτρας: No smoking στο κελί 4 και αίτηση διαζυγίου από τη...

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές ώρες από τη στιγμή...

Το hi-tech όπλο που εντοπίζει τρομοκράτες, αγνοούμενους και εκρηκτικά

Η σούπερ συσκευή που χρησιμοποιούν οι ξένες ειδικές δυνάμεις, ενώ στην Ελλάδα παραμένει στα αζήτητα.

45d874gt2Ενα σούπερ όπλο, κατάλληλο ακόμη και για την επίλεκτη ομάδα αστυνομικών του CSI, που καλείται να λύσει τα πιο σκοτεινά εγκλήματα, έχει εφεύρει ο σχεδιαστής συστημάτων, ερευνητής και εφευρέτης Κωνσταντίνος Στρωματιάς. Ο εν αποστρατεία συνταγματάρχης που υπηρετούσε μέχρι και το 2009 στο σώμα Ερευνας και Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό, σύγχρονο όπλο υψηλής ενέργειας, που θα μπορούσε να κάνει άτρωτη την Ελλάδα από κάθε απειλή: το σύστημα «KΥΚΛΟΤΡΟΝ», το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει από μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις εκρηκτικές ύλες, όπλα, χημικά-πυρηνικά, νάρκες, ναρκωτικά σε θάλασσα και στεριά, ενώ μπορεί να εντοπίσει ακόμη και… αγνοούμενους. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», ήδη η εφεύρεση χρησιμοποιείται εδώ και λίγες ημέρες για πρώτη φορά στη χώρα μας, τόσο από την Αγγελική Νικολούλη, για τον εντοπισμό αθλητικού παράγοντα που έχει εξαφανιστεί στη Νέα Μάκρη, όσο και από ντετέκτιβ στη Θεσσαλονίκη, για τον εντοπισμό ενός άνδρα του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη.

Οι εκπληκτικές δυνατότητες που έχει το «υπερμηχάνημα», το οποίο χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στη Ρωσία, για την ανίχνευση χημικών και πυρηνικών υλικών, έχουν γνωστοποιηθεί στις ελληνικές αρχές που όμως αγνόησαν τελείως το σούπερ όπλο, αν και θα μπορούσε να αποτελέσει το δυνατό χαρτί για το υπουργείο Αμυνας, τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών, Εξαφανίσεων και φυσικά την Αντιτρομοκρατική. Το «ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ» θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην προστασία των πολιτών και των ζωτικών χώρων συναθροίσεως πολιτών, όπως αεροδρόμια, μετρό, λιμένες, μέσα μαζικής μεταφοράς, κυβερνητικά κτίρια κ.λπ. «Η εφεύρεση αυτή πιστοποιήθηκε ως μέθοδος και υλοποιήθηκε σε πλήρες λειτουργικό σύστημα μετά από πολυετή επιστημονικά πειράματα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνολογίες, όπως αυτές της μικροηλεκτρονικής και του φαινομένου του μαγνητικού συντονισμού» λέει στην «Εspresso» o κ. Στρωματιάς που έχει στην κατοχή του δεκαέξι διπλώματα ευρεσιτεχνίας, νόμιμα κατοχυρωμένα στον Ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

«Δεν απαιτείται η χρήση άλλου συστήματος για επιβεβαίωση της ύπαρξης των υλικών δομών που εντοπίζονται και καταγράφονται. Δεν αλλοιώνεται το εκρηκτικό γέμισμα από τη χρήση των συσκευών μαγνητικού συντονισμού και δεν ενεργοποιούνται εκρηκτικοί μηχανισμοί από τη χρήση του συστήματος» εξηγεί ο ίδιος και συμπληρώνει: «Μπορούμε να εντοπίσουμε από μεγάλες αποστάσεις, έως και 20.000 μέτρα, εκρηκτικές ύλες, νάρκες, όπλα, μέταλλα και φυσικά αν έχουμε το DNA του αγνοούμενου, έχουμε τη δυνατότητα να φθάσουμε στο σημείο όπου βρίσκεται. Είναι δυνατή η ψηφιακή καταγραφή εκρηκτικών υλών από μεγάλες αποστάσεις, χωρίς ο κατέχων τρομοκράτης να το αντιλαμβάνεται, με συνέπεια την υλοποίηση “αόρατης” παρακολούθησης και καταγραφής κινήσεων τρομοκρατικών ομάδων».

Οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί από το 2007 με σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο κ. Στρωματιάς στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, αλλά ακόμη μέχρι και σήμερα περιμένει την απάντηση. «Οι ξένες υπηρεσίες στις οποίες απευθύνθηκα αμέσως κατάλαβαν ότι το “ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ” είναι άριστη λύση για εντοπισμό στόχων μέσα από κινούμενο όχημα, για προστασία VIP και συναφών αποστολών. Επίσης αποτελεί μοναδική λύση για προστασία από εκρηκτικά κινούμενου οχήματος ή πομπής οχημάτων. Είναι μοναδικό παγκόσμια για στρατιωτική χρήση. Εντοπίζονται άρματα μάχης, πάσης φύσεως οπλισμένα στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης, πυροβολαρχίες, αποθήκες πυρομαχικών, πλοία επιφανείας, υποβρύχια και άλλα μέσα -κινούμενα και μη- που φέρουν πυρομαχικά από αποστάσεις χιλιομέτρων» τόνισε ο κ. Στρωματιάς και πρόσθεσε: «Εντοπίζονται κινήσεις εχθρικών στρατευμάτων (και μεμονωμένων ανδρών) από χιλιόμετρα, νύχτα και μέρα, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, στη Ρωσία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την ανίχνευση χημικών και πυρηνικών υλικών».

Βρίσκει πυρομαχικά και ναρκωτικά από απόσταση χιλιομέτρων

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη προειδοποίηση ύπαρξης εκρηκτικών υλών-πυρομαχικών-ναρκωτικών, ανθρώπινης ύπαρξης και άλλων υλικών δομών. «Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένα σύστημα που να έχει την ικανότητα να εντοπίζει εκρηκτικές ύλες από μεγάλες αποστάσεις. Τα υπάρχοντα μέχρι σήμερα συστήματα εντοπίζουν εκρηκτικά στα 90-100 μέτρα, όταν η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας για τυποποιημένο ελάχιστο ποσό εκρηκτικής ύλης στρατιωτικών προδιαγραφών (1/2 λίβρα ΤΝΤ) είναι τα 300 μέτρα. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την επικινδυνότητα χρήσης των συνήθων συστημάτων εντοπισμού εκρηκτικών που διατίθενται στο εμπόριο» τονίζει ο εφευρέτης και συνεχίζει: «Επιπλέον δεν είχαμε μέχρι σήμερα δυνατότητα να εμποδίσουμε τρομοκράτες ή δολιοφθορείς να πλησιάσουν τους στόχους τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το “ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ” λοιπόν μπορεί να ανιχνεύσει εκρηκτικά και άλλους στόχους σε μεγάλη απόσταση (αρκετά χιλιόμετρα), να τους εντοπίσει επακριβώς σε ψηφιακό χάρτη και να τους καταγράψει σε ψηφιακή βάση δεδομένων. Δίνει την επιχειρησιακή δυνατότητα και τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας και να εξαλείψουν την απειλή έγκαιρα, προτού αυτή πλησιάσει στον στόχο. Ανιχνεύει και εντοπίζει στόχους σε αποστάσεις από 0 έως 20 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη μάζα που διαθέτουν. Σε επίσημες δοκιμές σε χώρα του Κόλπου εντοπίστηκε στρατιωτική βάση σε απόσταση 115 χιλιομέτρων». Αποτελεί ιδανική λύση για επιτήρηση οικιών, VIP, συνεδριακών χώρων, διεθνών εμπορικών κέντρων, διυλιστηρίων, αγωγών καυσίμων, αεροδρομίων, σταθμών (τρένων, λεωφορείων, πλοίων κ.λπ.). Βρίσκει άριστη εφαρμογή στον έλεγχο εμπορευματοκιβωτίων, εκρηκτικών ουσιών, ναρκωτικών κρυμμένων σε κάθε μέσο με κάθε τρόπο και από μεγάλη απόσταση.

«Φως στο τούνελ» με τη σούπερ συσκευή

Η Αγγελική Νικολούλη ήρθε σε επαφή με τον Κωνσταντίνο Στρωματιά και μαζί διεξάγουν έρευνες στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη για τον εντοπισμό του 48χρονου Κώστα Κολιαβασίλη, αθλητικού παράγοντα στην ποδοσφαιρική ομάδα Μαρκό, στο Μαρκόπουλο, ο οποίος αγνοείται από τις 31 Μαρτίου. Ο ίδιος προτού εξαφανιστεί αποκάλυψε στην αδελφή του και σε έναν φίλο του ότι θα συναντούσε μια παρέα, ανάμεσά τους κάποιον Δημητρίου αγνώστων λοιπών στοιχείων, στο Πόρτο Ράφτη προκειμένου να του παραδώσουν ομόλογα από τις επενδύσεις. Επίσης, ο γνωστός ιδιωτικός ντετέκτιβ Δημήτρης Πελεκάσης με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου όπλου διεξάγει έρευνες στη Θεσσαλονίκη, για τον εντοπισμό ενός άνδρα. «Δεν μπορώ να σας πω πολλά αυτή τη στιγμή. Η γυναίκα του αγνοούμενου υποστηρίζει χρόνια τώρα ότι ο άνθρωπος έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Η ηλικιωμένη μητέρα του όμως υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα δολοφονίας. Οι έρευνες είναι σε καλό δρόμο» σημείωσε ο κ. Πελεκάσης στην «Espresso».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Ντετέκτιβ Πειραιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποζημίωση-μαμούθ του mr coca-cola σε εργαζομένη του! – Τη βίασε και του παίρνει 839.830.000€

Αστρονομική αποζημίωση, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στην...

Ανω κάτω έκανε την εκπομπή του Αρναούτογλου η Στέλλα Μπεζαντάκου

Χαμός με το «Μπλουζάκι» της Στέλλας Μπεζαντάκου στο πλατό...

Δύο κυρίες του Σασμού πήραν μεταγραφή στον ΑΝΤ1

Ελαμψαν, ξεχώρισαν, αγαπήθηκαν πολύ και συγκίνησαν. Από τον «Σασμό»...

Κοκλώνης στην πόρτα της εξόδου από το Οpen

Ραγδαίες εξελίξεις στο Open, καθώς το επικείμενο διαζύγιο του...

Ο Κώστας Καραμανλής με τη Νατάσα Παζαΐτη και τον γιο τους στο Ηρώδειο

Ο Κώστας Καραμανλής, η Νατάσα Παζαΐτη και ο γιος...