Αντίστροφη μέτρηση για 20+2 οργανισμούς

Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοινώνει τους φορείς του Δημοσίου που καταργούνται και οι εργαζόμενοι βλέπουν την έξοδο.

Μαύρο Πάσχα θα κάνουν οι εργαζόμενοι είκοσι δημόσιων οργανισμών, καθώς μετρούν αντίστροφα τις ημέρες μέχρι να απολυθούν. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Μεγάλη Τρίτη ή το πολύ μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη την κατάσταση με τα πρώτα είκοσι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν, στο πλαίσιο της μείωσης των κρατικών δαπανών. Και όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των υπό κατάργηση δημοσίων οργανισμός βρίσκονται τα εξής νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου:  1. Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού 2. Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών 3. Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών 4. Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – «Ο Γέρος του Μοριά» 5. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων 6. Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας 7. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας 8. Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία 9. Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου 10. Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου 11. Ινστιτούτο Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων 12. Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας 13. Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας 14. Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Συνεργασίας 15. Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων 16. Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου 17. Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις» 18. ΑΕΜΥ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) 19. Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης 20. Εταιρεία Διανομής Αερίου Α.Ε.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται επίσης η κατάργηση της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔΑΕ), καθώς επίσης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με μετατροπή του σε ανώνυμη εταιρεία, ώστε να λειτουργεί στο πρότυπο των ειδησεογραφικών πρακτορείων του εξωτερικού. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών συνεχίζεται και μπορεί την τελευταία στιγμή να υπάρξουν κάποιες ανατροπές όσον αφορά την κατάργηση δύο ή τριών από τους παραπάνω οργανισμούς. Ωστόσο οι αλλαγές θα είναι μικρές.

Η λίστα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, που έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς. Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στις απολύσεις περίπου 2.000 υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Μαΐου προκειμένου να αξιοποιήσει αμέσως τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει αντίστοιχα 2.000 προσλήψεις από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ