Ανασχηματισμό ζητούν επιτακτικά (πλέον) Βενιζέλος και Κουβέλης

Αμεσες αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης, καθώς και στα πρόσωπα που την απαρτίζουν ζητούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, ασκώντας με αυτό τον τρόπο πίεση στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα ήθελε ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί μετά το συνέδριο του κόμματος, στα τέλη Ιουνίου. Τώρα όμως βλέπει ότι οι αρρυθμίες πολλαπλασιάζονται και εξετάζει το ενδεχόμενο επίσπευσης της αναδόμησης, με αρκετούς να την προσδιορίζουν για αμέσως μετά το Πάσχα. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως χάρη στις θυσίες των πολιτών η χώρα είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση και προσθέτει: «Τώρα που έχει γίνει διεθνώς δεκτό ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, το ζήτημα είναι να αναδειχθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ως εθνικός μας στρατηγικός στόχος».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε χθες πως η λειτουργία της κυβέρνησης σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. «Ως εκ τούτου» συνεχίζει «επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί. Η σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου θα ήταν χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να δούμε και τις όποιες αλλαγές πρέπει να υπάρξουν στο κυβερνητικό σχήμα. Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».

Γ.Σ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ