Ενα… κεράκι για τα Γλυπτά από Πατούλη – Ψινάκη

Στο κάλεσμα διαμαρτυρίας των δύο ανδρών για την επιστροφή των Γλυπτών 3.000 έδωσαν το «παρών»

Κρατώντας ένα κερί στο χέρι περίπου 3.000 Αθηναίοι -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης και παρά τη βροχή παρέμειναν εκεί για να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά, ζητώντας έτσι την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Ολοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της Ενωσης Ηλία Ψινάκη, που μόνο τυχαίο δεν ορίστηκε για το βράδυ της Κυριακής. Την ώρα που το άγαλμα του Ιλισού επέστρεφε από το Ερμιτάζ στο Βρετανικό Μουσείο, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν με τον τρόπο τους για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών. Πολλοί κάτοικοι του Μαραθώνα ακολούθησαν τον δήμαρχό τους στη συγκέντρωση, ενώ ο δήμος είχε φροντίσει να προμηθεύσει κεριά όσους δεν είχαν φέρει δικά τους.

Πρώτος έφτασε έξω από το μουσείο ο Ηλίας Ψινάκης, ενώ λίγη ώρα αργότερα έκανε την εμφάνισή του ο Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από την εντυπωσιακή σύζυγό του και δημοτική σύμβουλο Πεύκης Μαρίνα Πατούλη. Ο δήμαρχος Μαραθώνα υποκλίθηκε μπροστά της και της πρόσφερε ένα τριαντάφυλλο, το οποίο εκείνη κρατούσε καθ’ όλη την ώρα της διαμαρτυρίας μαζί με τη λευκή λαμπάδα της.

«Αυτή η κίνηση ήταν μια αρχή, ένα λιθαράκι για την επιστροφή των Μαρμάρων. Μέσα από αυτή τη συμβολική προσπάθεια, κάτω από το φως το κεριών, αλλά και μέσω της αμφικτιονίας των πόλεων, ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών. Η ώρα που επιλέξαμε είναι η ώρα που θα επιστρέψουν τα Γλυπτά από την Αγία Πετρούπουλη στο Λονδίνο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ενώ ο Ηλίας Ψινάκης συμπλήρωσε: «Είμαι συγκινημένος γιατί δεν περίμενα τόσο πολύ κόσμο. Επειδή η μέρα αυτή είναι συμβολική και θα την κάλυπταν και τα ξένα πρακτορεία δεν περίμενα ότι σε προεκλογική περίοδο και με βροχή θα έδινε το “παρών” τόσος κόσμος και θα τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο. Ο θεός της Ελλάδος βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί αυτή η διαμαρτυρία».

«Μέσα από αυτήν την προσπάθεια θεωρώ ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι ως Ελληνες, γιατί ένας λαός που δεν σέβεται την πολιτιστική του κληρονομιά, το ιστορικό του παρελθόν, δεν μπορεί να έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον, άρα είναι επιτακτική ανάγκη και ιδιαίτερα στις κρίσιμες εποχές που όλοι βιώνουμε και σε πολιτικό επίπεδο να διαφεντεύουμε όλη την πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει η χώρα μας και να προσπαθήσουμε να τη φέρουμε στην πατρίδα μας» είπε η Μαρίνα Πατούλη.
Το «παρών» έδωσαν η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Τεριάνα Παππά

Φωτό:Δημήτρης Γκολφομήτσος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Έφυγε από την Κεφαλονιά η μητέρα της Μυρτώς – Ψυχολογικά ράκος

Η οικογένεια της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή...

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου: Μία αγάπη βγαλμένη από παραμύθι – Χωρίστηκαν μετά από 69 χρόνια

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα και αχώριστα ζευγάρια του καλλιτεχνικού κόσμου.

Δείτε τον Μιχάλη Μανιάτη στο Κολωνάκι να περπατάει με μπαστούνι

Ο Μιχάλης Μανιάτης πέρα από σπουδαίος ηθοποιός αν και δεν σπούδασε ποτέ και υπήρξε και ωραίος άντρας.

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...