Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Κραυγή απελπισίας από τον λατρεμένο των μόδιστρων

Οι δύο απόπειρες αυτοκτονίας στο κελί και οι εφιαλτικές στιγμές στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού

Από τα λαμπερά ντεφιλέ, στις σκοτεινές ατραπούς των ναρκωτικών και από εκεί στο «κρύο» κελί της φυλακής, στη διπλή απόπειρα αυτοκτονίας και στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Κάπως έτσι συνοψίζεται η έως τώρα πορεία του 35χρονου πρώην «Mr. International» Σάκη Δαρίβα, ο οποίος μεσουράνησε στις πασαρέλες την προηγούμενη δεκαετία και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αξέχαστους σχεδιαστές, όπως ο Τίμης Παρίσης και ο Μιχάλης Ασλάνης. Η ζωή του πρώην μοντέλου, που εκτίει ποινή στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών για απάτη, θα μπορούσε να «στηρίξει» ακόμη και το σενάριο μιας χολιγουντιανής ταινίας.

Επιτυχία

Σε μικρή ηλικία κατάφερε να μπει στον μαγικό κόσμο του μόντελινγκ και να γίνει η… αρσενική μούσα για πασίγνωστους Ελληνες σχεδιαστές που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην εγχώρια βιομηχανία της μόδας. Η επιτυχία και η λάμψη όμως δεν κράτησαν πολύ. Οταν τα φώτα έσβησαν και έμειναν μόνον οι «σκιές» από τις καταχρήσεις ουσιών, ένα σοβαρό λάθος τελικά του στέρησε όλα όσα κέρδισε και τον έστειλε στη φυλακή. Ακόμη ένα θλιβερό επεισόδιο του ταραχώδους βίου του άλλοτε εστεμμένου «κούρου» αποκάλυψε η «Espresso» μόλις λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όταν αποπειράθηκε -και μάλιστα δύο φορές- να αυτοκτονήσει στο κελί του στη Νιγρίτα!
r34t5 3Ο 35χρονος μιλάει στην «Espresso» -πρώτη φορά μετά τη διπλή απόπειρα να βάλει τέλος στη ζωή του- μέσα από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, απ’ όπου αναμένεται να φύγει με προορισμό και πάλι το κατάστημα κράτησης στις Σέρρες, στις αρχές Φεβρουαρίου. 

«Τρελάθηκα»

Ο Σάκης Δαρίβας περιγράφει τα χρόνια που έχει περάσει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και τη σχέση του με εμβληματικές μορφές του χώρου της μόδας, ενώ αποκαλύπτει και τον λόγο για τον οποίο επιχείρησε να αυτοκτονήσει, καταπίνοντας -κατά τα λεγόμενά του- ένα κουτί με χάπια:

«Δεν έκανα τις απόπειρες γιατί μου έκοψαν την άδεια που είχα ζητήσει, όπως ειπώθηκε! Ημουν καταβεβλημένος και βαθιά στενοχωρημένος γιατί μου είχαν φερθεί άσχημα κάποιοι συγκρατούμενοί μου. Στο υπαρχιφυλακείο άκουσα ένα σχόλιο για τον ανδρισμό μου. Και… αυτό ήταν! Τρελάθηκα!» λέει ο Σάκης Δαρίβας.
r34t5 1Και εξηγεί όσα ακολούθησαν: «Κλειδώθηκα στην τουαλέτα και πήρα ένα κουτί με εβδομήντα χάπια για την καρδιά, τα οποία είναι του συγκρατούμενού μου, με αποτέλεσμα να με βρουν αναίσθητο. Στο νοσοκομείο μού έκαναν πλύση στομάχου και όταν συνήλθα, υπέγραψα με δική μου ευθύνη το εξιτήριο και επέστρεψα στη φυλακή. Αυτοί ήθελαν να με κρατήσουν δυο τρεις μέρες, όμως εγώ δεν ήθελα να ζήσω!». Λίγες ώρες αργότερα έκανε και δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας: «Στη φυλακή ένας υπάλληλος άρχισε τις απειλές! “Δεν θα πας στο κελί σου. Εκανες απόπειρα και θα πας στα πειθαρχεία!” μου έλεγε. Δεν άντεξα την πίεση και στο πειθαρχείο αποπειράθηκα να κρεμαστώ με μια κουβέρτα. Είχαν όμως κάμερες και με το που είδαν τι πήγα να κάνω, ήρθαν και με “μάγκωσαν”. Μετά με κλείσανε σε ένα δωμάτιο με ένα στρώμα και σπασμένα παράθυρα και φορούσα μόνο ένα κοντομάνικο μπλουζάκι».

«Ηταν να αποφυλακιστώ εδώ και οκτώ μήνες, αλλά μου το στέρησαν»

Ο ΠΡΩΗΝ εστεμμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς, ο οποίος νοσηλεύεται προσωρινά στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, δηλώνει πως έχει ανακτήσει τη χαμένη ηρεμία του.

Ομως δεν ήταν πάντα καλά τα πράγματα για εκείνον, καθώς -όπως υποστηρίζει- έχει στοχοποιηθεί: «Ο διευθυντής στα Διαβατά (σ.σ.: εκεί είχε προφυλακιστεί) δεν ήταν κοντά στους κρατουμένους. Με πρόφαση ότι βρήκαν στην κατοχή μου δύο λιποζάν, με ξύπνησαν ένα πρωί και μου έκαναν πειθαρχική μεταγωγή για τη Νιγρίτα, χωρίς να περάσω από εισαγγελέα, που είναι παράνομο. Πιστεύω ότι ο πραγματικός λόγος που έγινε αυτό ήταν ότι μερικές μέρες πριν, όταν δούλευα στο σούπερ μάρκετ της φυλακής, κατήγγειλα ότι αλλοδαποί “γράφουν” μεροκάματα χωρίς να δουλεύουν, επειδή από πίσω υπάρχουν κάποιοι “αρχηγοί” και στη διοίκηση φοβούνται για έκτροπα» λέει ο Σάκης Δαρίβας.

Και προσθέτει: «Στη Νιγρίτα είχα ηρεμήσει, μέχρις ότου ήρθε νέος διευθυντής -εκείνος των Διαβατών- και άρχισαν πάλι τα προβλήματα. Εχω κάνει μια τρισέλιδη αναφορά προς το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ηταν να αποφυλακιστώ εδώ και οκτώ μήνες, καθώς συμπλήρωνα τα 2/5 της ποινής μου. Ομως μου στέρησαν την ελευθερία. Εχω άρρωστη μητέρα και μια αδελφή καρκινοπαθή, που με περιμένουν».

Το πρώην μοντέλο δεν ξεχνά πάντως να πει καλά λόγια για έναν αρχιφύλακα στις φυλακές Νιγρίτας, ο οποίος βοηθάει τους κρατούμενους, δίνοντάς τους μεροκάματα.

Η σύλληψηκαι το πάρτι με κόκα στον Μιχ. Ασλάνη

Ο ΣΑΚΗΣ Δαρίβας προφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2013. Οταν πέθανε ο σχεδιαστής Τίμης Παρίσης, του οποίου ήταν στενός συνεργάτης, μπήκε στο κατάστημά του που δεν είχε σφραγιστεί από την Αστυνομία και αφαίρεσε κάποια ρούχα, τα οποία κατόπιν «βάφτισε» με άλλη ονομασία και τα πουλούσε σε άλλη τιμή. Γι’ αυτό καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη οκτώ ετών, ενώ η δίκη του στο Εφετείο είναι προγραμματισμένη στα τέλη Ιανουαρίου 2015: «Επειδή είχα φτύσει αίμα βοηθώντας την επιχείρηση, θεώρησα σωστό ότι τα ρούχα έπρεπε να περιέλθουν στην κατοχή μου. Ετσι, πήγα νύχτα, τα πήρα και πήγα σε μια γυναίκα να τα πουλήσω. Μου είχε δώσει 8.000 ευρώ και έμεναν άλλα 8.000. Ομως, όταν πήγα να τα πάρω, τηλεφώνησε στην Αστυνομία και με συνέλαβαν» θυμάται ο πρώην «Mr. International».
35t325tw345w34tyΑκαριαίος θάνατος

Ο Δαρίβας ήταν ο πρώτος (μαζί με τον επί πολλά χρόνια οικονομικό σύμβουλο και δεξί χέρι του Τίμη Παρίση) που βρήκε νεκρό τον γνωστό σχεδιαστή στο διαμέρισμά του: «Τον βρήκαμε κάτω από τον νιπτήρα, με τη βρύση να τρέχει και την κούπα του καφέ ακόμη στα δάχτυλά του. Ο ιατροδικαστής μάς είπε πως ήταν ακαριαίος θάνατος, πνευμονικό οίδημα. Ο Τίμης δανείστηκε από την τράπεζα 1.000.000 ευρώ και δεν ήξερε πώς να τα πληρώσει. Πλήρωνε και 30.000 ευρώ ενοίκιο τον μήνα. Γι’ αυτό χαντακώθηκε. Δεν τον έκλεψαν, όπως λέγανε. Γίνανε και τέτοια σκηνικά, αλλά δεν θέλω να πω ονόματα. Θα πω μόνο ότι αυτή που έκλεβε τον Μιχάλη Ασλάνη είχε περάσει και από τον Τίμη και εκ των υστέρων ανακαλύψαμε ότι έλειπαν 300 φορέματα από την αποθήκη» περιγράφει.
r34t5 2Ο 35χρονος μιλάει και για τον χαμό του Μιχάλη Ασλάνη: «Ο Μιχάλης “έφυγε” για 175.000 ευρώ. Βγήκε ένταλμα σύλληψης, ενημερώθηκε τρεις μέρες πριν και αυτοκτόνησε. Ηταν η τρίτη απόπειρα που έκανε. Οταν έμενε στον Λυκαβηττό είχε ξανακάνει απόπειρα, για αισθηματικούς λόγους. Το 2002, μαζί με όλη αυτή την “κλίκα”, που δήθεν έκλαιγε στην κηδεία του, πηγαίναμε στο σπίτι του και μας καλοτάιζε. Οταν έπεφτε το φως του ήλιου έφερναν μια πιατέλα που ήταν μες στην κόκα και “ρουφούσαν” όλοι! Ο Μιχάλης δεν “έπινε” τίποτα! Ηταν ευαίσθητος χαρακτήρας και πολύ καλό παιδί».

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...