Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι...

«Ο μοναδικός δρόμος για ανάκαμψη»

Η υποψήφια βουλευτής Ολγα Κεφαλογιάννη με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών μιλάει για εθνική συνεννόηση και αλλαγή σελίδας

Η Oλγα Κεφαλογιάννη πριν από 2,5 χρόνια επωμίστηκε το έργο της αναγέννησης του ελληνικού τουρισμού και τα κατάφερε. Oπως λέει η ίδια κατά τη διάρκεια των επαφών της με συνεργάτες της αλλά και με συμπολίτες της, «πετύχαμε τους στόχους μας, γιατί από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Ενώνει όλους τους Ελληνες σε έναν κοινό στόχο, σε μια κοινή προσπάθεια. Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα ο μοναδικός που οδηγεί με σιγουριά στον δρόμο για την ανάκαμψη».

Με αυτά τα λόγια η πολιτικός με καταγωγή από τα Ανώγεια δίνει το στίγμα της. Εθνική συνεννόηση χρειάζεται ο τόπος για να αλλάξει σελίδα και να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.
Εχει το DNA του αείμνηστου πατέρα της Γιάννη Κεφαλογιάννη, κορυφαίου πολιτικού της Ν.Δ. Δίπλα του έμαθε πολλά και λυπάται που δεν είναι μαζί της. «Νιώθω ένα μεγάλο, δυσαναπλήρωτο κενό που δεν είναι σήμερα μαζί μας ο πατέρας μου, ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια απουσίας. Θα ήταν πολύ περήφανος -και αυτός- με τη σημερινή σας συμμετοχή. Θα ζήταγε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ακόμα πιο δυνατά» είπε εμφανώς συγκινημένη η Ολγα Κεφαλογιάννη κατά την πρώτη προεκλογική ομιλία της στους Κρήτες της Αθήνας. Ηταν ένας φόρος τιμής. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα της για όλα τα εφόδια που της έδωσε για να αντιμετωπίσει τη ζωή, για να προσφέρει στην πατρίδα της.

Οσοι τη γνωρίζουν καλά μιλούν για μια τολμηρή πολιτικό που δεν φοβάται να παίρνει αποφάσεις υψηλού ρίσκου.

Το Ρέθυμνο

Μία από αυτές ήταν και η επιλογή της να είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών, αφήνοντας το Ρέθυμνο που έχει ρίζες και συνάμα ισχυρά πολιτικά ερείσματα.
Στις εκλογές του 2012 η Ολγα Κεφαλογιάννη ήλθε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης αφήνοντας δεύτερο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ένα κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. Με την πρωτιά αυτή η Ολγα Κεφαλογιάννη έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στους ισχυρούς κύκλους της παράταξης. Οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι η ενασχόλησή της στο Μαξίμου ως νομικής συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την ωφέλησε πολιτικά. Η Ολγα Κεφαλογιάννη όποτε της δίδεται η ευκαιρία συναντάται με τον Κώστα Καραμανλή και συζητούν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών, στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στο King’s College του Λονδίνου, στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts στη Βοστόνη. «Η Νομική ήταν η ανώτερη απ’ όλα τα υπόλοιπα από ακαδημαϊκή άποψη. Στην Αγγλία έμαθα κι άλλα, αλλά στην Αμερική έμαθα το σπουδαιότερο: πώς να δουλεύω μέσα σε ομάδα» λέει όταν τη ρώτησα για τις σπουδές της.

Η ίδια εξομολογείται: «Τις τελευταίες 20 ημέρες το ημερήσιο πρόγραμμά μου έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου. Από νωρίς το πρωί είμαι στο πόδι. Πρώτο μου μέλημα είναι μια κούπα με καφέ ή τσάι. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Εφημερίδες και ένα γρήγορο ζάπινγκ στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές. Η πρώτη σύσκεψη είναι στο πολιτικό της γραφείο, γύρω στις 9.00 το πρωί με τους συνεργάτες της. «Πάντα συζητώ, ακούω τις γνώμες τους, τις εισηγήσεις τους και αποφασίζω τι πρέπει να κάνω. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ανατρέπω το προαποφασισμένο πρόγραμμα. Το ίδιο συμβαίνει και στην προσωπική μου ζωή. Ακούω, αλλά πάντοτε κάνω αυτό που θέλω εγώ, γιατί, όπως ξέρετε, οι γυναίκες έχουν πάντα δίκιο» λέει χαμογελώντας.
Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί της διαπιστώνουμε ότι η Ολγα Κεφαλογιάννη είναι λιτή στην έκφραση και χωρίς υπερβολή βγάζει έναν σκληρό κρητικό αέρα. Δύσκολο να βρεις ένα τρωτό σημείο για να την πληγώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...