Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής έκλεισε το Κέντρο στην Καλλιθέα

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τα...

Από περιζήτητος εργένης και καρδιοκατακτητής του χθες «μεταμορφώθηκε» σε κλασικό «χαζομπαμπά»

Ο γνωστός ηθοποιός βγήκε απογευματινή βόλτα με την κορούλα...

«Η δική μας οικογένεια»: Ο Αντρέας ζηλεύει όταν βλέπει την Καίτη να...

Η Ειρήνη προσπαθεί να φροντίσει τον εαυτό της και...

Οι εξελίξεις της σειράς «Μαύρο Ρόδο»: Ο Θέμης πιάνει τον Παράσχο στα...

Εσωτερικές συγκρούσεις που απαιτούν άμεσες αποφάσεις, κρίσιμες αναμετρήσεις και...

«Εβγαλαν στο σφυρί το Μον Ρεπό»

Η βρετανική «Telegraph» έγραψε ότι το ιστορικό ανάκτορο πωλείται, με τον δήμαρχο της Κέρκυρας να διαψεύδει.

5d988f75«Φωτιά» έχει ανάψει στην Κέρκυρα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», σύμφωνα με το οποίο το ιστορικό ανάκτορο Μον Ρεπό βγαίνει στο «σφυρί»! Το άρθρο, που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, διανθισμένο και με το «ενδιαφέρον της βασίλισσας Ελισάβετ» για το κερκυραϊκό παλάτι, ξεσήκωσε τις τοπικές αρχές, με τον δήμαρχο να στέλνει επιστολή διάψευσης στη βρετανική εφημερίδα.

«Το Μον Ρεπό είναι ιδιοκτησία της Κέρκυρας. Εμείς έχουμε τους τίτλους ιδιοκτησίας και μάλιστα πρόσφατα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε τις μελέτες για την αξιοποίηση των ακινήτων» τονίζει στην «Espresso» o δήμαρχος της Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής διαψεύδοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πώλησης. «Η δημοτική Αρχή συντηρεί τα κτίρια που υπάρχουν μέσα σε αυτό, όπως η Βίλα Τίτο, το νοσοκομείο, οι στρατώνες, το θερινό θέατρο της Ρένας Βλαχοπούλου κ.ά., τα οποία έχουμε βάλει σε πρόγραμμα ανακατασκευής, εκτός από το μουσείο, το οποίο αν και είναι του δήμου, το διαχειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο και έχει επισκευάσει. Μήπως εννοούσαν το Τατόι και το μπέρδεψαν; Τι να πω; Εστειλα μια επιστολή στην “Telegraph” και περιμένω να μου απαντήσουν».

Το Μον Ρεπό, το κτήμα στο οποίο έκαναν τις διακοπές τους οι βασιλικές οικογένειες που πέρασαν από την Ελλάδα τα τελευταία 180 χρόνια, περιλαμβάνει εκτός από το παλάτι μια έκταση άνω των 250 στρεμμάτων με θαυμάσιους κήπους αλλά και μεγάλη αρχαιολογική αξία, καθώς το κτήμα βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιόπολης, με ευρήματα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ. Το 1831 ο Αγγλος αρμοστής των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Ανταμ (Frederic Adam) για χάρη της αγαπημένης του γυναίκας, της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού, έχτισε τη θερινή του έπαυλη σε σχέδια του Αγγλου αρχιτέκτονα Γουάιτμορ (Whitmore). Εκεί εγκαταστάθηκε από το 1863 και για αρκετό διάστημα η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Σίσσυ, ενώ το 1864 η έπαυλη και οι κήποι πέρασαν στη δικαιοδοσία του τότε βασιλιά Γεωργίου Α’, ο οποίος ονόμασε την ιδιοκτησία του πλέον Μον Ρεπό, δηλαδή «η ανάπαυσή μου». Εκεί γεννήθηκε και ο Φίλιππος Μαουνμπάντεν, ο μετέπειτα δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιάζει στα 92 της μητέρα καταξιωμένης ηθοποιού

Η σικάτη κυρία της φωτογραφίας είναι 92 ετών ωστόσο...

Παντρεύτηκε ο πρώην σύντροφος της Μελίνας Ασλανίδου – Οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο

Η Μελίνα Ασλανίδου υπήρξε ζευγάρι με τον κομμωτή, Βασίλη...

Χαμογελαστή και με διαπεραστικό βλέμμα από παιδί η Ελληνίδα πρωταγωνίστρια

Το χαμόγελό της και το βλέμμα είναι ίδιο μέχρι...

Δύσκολες ώρες για την Αγγελιδάκη και τη Δαρμουσλή – Κάηκε το εστιατόριο των συζύγων τους

Δύσκολες ώρες περνάει η οικογένεια της  Έλλης Αγγελιδάκη και...

Αυτή είναι η αντίδραση της Όλγας Τρέμη μετά τη συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου

Μετά τη συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου στο περιοδικό ΟΚ...