Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το σχέδιο των Πυρήνων για εξόντωση του Ξηρού

Συνελήφθη ο 23χρονος «σοφέρ» του Χριστόδουλου και ο Αλβανός «ταξιτζής» της Αγγελικής

Ολο και νέα πρόσωπα του κοινού Ποινικού Δικαίου, που με κάποιο τρόπο έχουν συνδεθεί με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και τον Χριστόδουλο Ξηρό, ανακαλύπτει μέσα από τις έρευνές της η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς φέρεται ότι είχαν παραγγείλει τη δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς δυσαρεστήθηκαν από τις αποτυχίες του να ανατινάξει το Α.Τ. Ιτέας και τη ΔΟΥ Κορυδαλλού, όπου οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν είχαν εκραγεί! Η αποκάλυψη έγινε από τη φράση «απόλυση Χριστόδουλου» που αποκρυπτογράφησε η Αντιτρομοκρατική, όταν αποκωδικοποίησε κάρτες μνήμης που ήταν κρυμμένες σε ταμπακιέρα η οποία βρέθηκε στη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η φράση ερμηνεύεται ως «βγάλε από τη μέση τον Χριστόδουλο» και απευθυνόταν στην 23χρονη Αγγελική, τη μοναδική που γνώριζε την ύπαρξη της ταμπακιέρας! Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 29χρονος Αλβανός που διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτοκίνητο την Αγγελική στις μετακινήσεις της ακολουθώντας οδηγίες του ομοεθνούς του βαρυποινίτη Ν.Φ.!

Η απόδραση

Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη ένας 23χρονος ομογενής από τη Ρωσία (αρμενικής καταγωγής), ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο… σοφέρ της ομάδας στην εφιαλτική επιχείρηση «Γοργοπόταμος» την οποία προετοίμαζε, σύμφωνα την Αντιτρομοκρατική, ο Ξηρός για να τινάξει στον αέρα τις φυλακές Κορυδαλλού και να απελευθερώσει τρομοκράτες και ποινικούς της Α’ πτέρυγας.

Ο νεαρός, που είναι σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές, συνελήφθη τη στιγμή που έμπαινε σε πολυκατοικία στην Ανω Γλυφάδα, όπου έχει νοικιάσει διαμέρισμα.

Τα αποτυπώματά του είχαν βρεθεί από τους ειδικούς των εργαστηρίων στο εσωτερικό του κλεμμένου κλειστού βαν που είχε εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική σταθμευμένο σε απόμερο σημείο στο όρος Αιγάλεω.

Πρόκειται για το όχημα που θα χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς μετά την απόδρασή τους προκειμένου να φτάσουν στο κρησφύγετο που φέρεται ότι είχε νοικιάσει στην Περαχώρα Λουτρακίου η 23χρονη αναζητούμενη Αγγελική.

Στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής που τον συνέλαβαν ο 23χρονος «σοφέρ» του Ξηρού είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχε πάρει εντολή από κάποιον (δεν τον κατονόμασε όμως) να κλέψει ένα βαν και να το σταθμεύσει στο όρος Αιγάλεω. Το συγκεκριμένο όχημα ο νεαρός ποινικός το έκλεψε από το Γαλάτσι και πράγματι το πήγε στο σημείο που του είχε υποδείξει ο άγνωστος εντολέας του. Μάλιστα φέρεται ότι υποστήριξε στους αστυνομικούς πως ο ίδιος δεν γνώριζε ούτε για λογαριασμό ποιων προσώπων θα έκλεβε το όχημα ούτε και γιατί, πού ή ποιοι θα το χρησιμοποιούσαν. Ο 23χρονος θα απολογηθεί την Τρίτη.

Αποτυπώματα

Την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εμπλοκή των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος» αλλά και τη σχέση τους με ποινικούς μέσα και έξω από τις φυλακές φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και διάφορα άλλα ευρήματα που ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, έπειτα από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί των εργαστηρίων στη γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες ανιχνεύτηκαν αποτυπώματα φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Πρόκειται για σημειώματα που φέρεται ότι μετέφερε η 23 Αγγελική στον Ξηρό και στους άμεσους συνεργάτες του, και τα οποία είχε παραλάβει από τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης που τα συναντούσε κατά τη διάρκεια των «ελεύθερων» επισκεπτηρίων που είχε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παρόμοιες σημειώσεις βρέθηκαν και στη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου. Οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν και σε αυτές αποτυπώματα και DNA, τα οποία ταυτοποίησαν με κρατούμενους τρομοκράτες και ποινικούς. Από αυτά τα ευρήματα δεν αποκλείεται στο μέλλον να προκύψει σύνδεση των μελών των Πυρήνων με το κύκλωμα των εκβιαστών μέσα από τις φυλακές, το οποίο εξάρθρωσε το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.
4r234twet 2
Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...