Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι γνωστές (και άγνωστες) κυρίες των πολιτικών αρχηγών!

Στο πλευρό των συζύγων ζουν από κοντά όλες τις δύσκολες στιγμές τους και μοιράζονται τα προβλήματα

Μια και είμαστε μία ανάσα από τις βουλευτικές εκλογές, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους όλοι μας γνωρίζουμε καλά. Αφανείς ηρωίδες είναι οι γυναίκες τους, που ενδέχεται να σταθούν στο πλευρό τους ως πρώτες κυρίες της χώρας.

Λίγοι όμως είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις συντρόφους τους, με τις οποίες στο πλευρό τους μοιράζονται τη ζωή τους και τους προβληματισμούς τους.

Αλλες περισσότερο γνωστές, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συνοδεύσει τον σύζυγό τους σε επίσημες εκδηλώσεις και άλλες σχεδόν… άγνωστες, αφού αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ρητό που λέει ότι πίσω από έναν ισχυρό άνδρα κρύβεται μια έξυπνη και δυναμική γυναίκα ταιριάζει γάντι στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι και σε αυτές τις εκλογές διεκδικούν την ψήφο μας.

Λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των πιο κρίσιμων εθνικών εκλογών από τη Μεταπολίτευση και μετά -ενδεχομένως και από συστάσεως του ελληνικού κράτους- η «Espresso» παρουσιάζει τις γυναίκες που βρίσκονται δίπλα στους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι από τη Δευτέρα -με σύνεση και νηφαλιότητα- καλούνται να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και την οικονομική ανέχεια στην οποία έχει περιέλθει. Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Πάνος Καμμένος, Φώτης Κουβέλης, Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν στο πλάι τους τις γυναίκες τους, που τους στηρίζουν. Κυρίες δυναμικές και όλες ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ.

Δεν είναι ακριβώς celebrities. Ούτε με το τι φοράνε ασχολούμαστε ούτε με το τι ανέβασαν στο Instagram ούτε με την ανανέωση στα μαλλιά τους.

Μπορούν όμως πολύ εύκολα να γίνουν. Οι γυναίκες των πολιτικών αρχηγών οφείλουν να είναι καθωσπρέπει, σοβαρές και διακριτικές, γιατί το παραμικρό ατόπημά τους θα φτάσει να γίνει πρωτοσέλιδο και ίσως να επηρεάσει την πολιτική καριέρα των συζύγων τους.

fwefsdfdfsdfsdΗ σύζυγος του πρωθυπουργού είναι η κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία Ακη Κρητικού της βιομηχανίας Κύκνος. Οσοι γνωρίζουν τη Γεωργία μιλούν για μια γυναίκα με μεγάλη εσωτερική δύναμη, πνευματικότητα, αστική ευγένεια και ήθος. Δεν της αρέσει η δημοσιότητα. Η Γεωργία είναι το alter ego του προέδρου της Ν.Δ. Παντρεύτηκαν πριν από 22 χρόνια και έχουν μία κόρη και έναν γιο.

dfqeffsefsdfsΗ Μπέτυ Μπαζιάνα είναι σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και κατάγεται από την Καρδίτσα. Είναι μαζί από το 1990, οπότε ήταν και οι δύο μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων. Ακόμα και σήμερα αποτελεί τη νόμιμη σύντροφό του εκτός γάμου, καθώς έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Σήμερα είναι καθηγήτρια Πληροφορικής σε σχολείο. Εχουν δύο γιους.

er43tw4tweΗ Αναστασία Κουτσούμπα είναι η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσούμπα, πρόεδρου του ΚΚΕ, με τον οποίο έχει μία κόρη. Είναι νεότερη κατά δύο χρόνια από τον 58χρονο Δημήτρη Κουτσούμπα. Η κυρία Κοντογιάννη είναι μαθηματικός, καθηγήτρια στη μέση εκπαίδευση. Απέχει από την πολιτική και συνδικαλιστική σκηνή της Αθήνας, καθώς ζει μόνιμα με τον σύζυγό της και την κόρη τους στη Λιβαδειά.

fdwef3r3rtgregΗ Νίκη Θεοδωράκη είναι σύζυγος του Σταύρου Θεοδωράκη, προέδρου του Ποταμιού. Είναι μαζί από το 1989. Η Δομνίκη Θεοδωράκη έχει φροντίσει -όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα στον γνωστό δημοσιογράφο- να είναι η αφοσιωμένη σύζυγος και να κινείται πάντα στη «σκιά» του Σταύρου. Είναι η «ψυχή» του εστιατορίου Αλάτσι, το οποίο έχουν μαζί. Εχουν μία κόρη, την Αργυρώ.

f44t5345yΗ Φωτεινή Πάλλα είναι η σύζυγος του Φώτη Κουβέλη, προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Το ζεύγος Κουβέλη παντρεύτηκε το 1974, τη χρονιά που γεννήθηκε η Μαρία, η μεγαλύτερη από τις δύο κόρες τους. Γνωρίστηκαν στο σχολείο. Εχουν δύο κόρες, τη Μαρία και την Ευαγγελία, οι οποίες έχουν ήδη παραλάβει τη σκυτάλη στο γραφείο της Φωτεινής Πάλλα – Κουβέλη.

dassadf34Η Βασιλική Μπακατσέλου, σύζυγος του Ευάγγελου Βενιζέλου, προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι παντρεμένη μαζί του από το 1980. Η Λίλα Μπακατσέλου, κόρη του γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Απόστολου Μπακατσέλου, εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως δικηγόρος. Η κόρη τους Ελβίνα συμμετέχει ενεργά στο έργο του πατέρα της, αφού τον βοηθάει στο πολιτικό γραφείο του.

asdasasdasdasdascΗ Ελενα Τζούλη είναι η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Εχουν αποκτήσει μία κόρη και ένα γιο, την Πολύτιμη και τον Λευτέρη, ενώ ο Καμμένος έχει και τρεις γιους από τον πρώτο γάμο του. Με την Ελενα Τζούλη γνωρίστηκαν σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Εκείνος ήταν νεαρός βουλευτής της Ν.Δ. και εκείνη νέα δικηγόρος. Η γνωριμία τους άλλαξε τη ζωή και των δύο.

sdasfdwerfgte4trrrtrtreΗ Αντα Παπανδρέου είναι παντρεμένη με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου από το 1989. Εχουν μία κόρη, τη Μαργαρίτα – Ελενα. Η Πατρινιά, γόνος γνωστής οικογενείας, στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Η ίδια είναι ο μεγάλος του έρωτας και διατηρεί ήπιο προφίλ, καθώς δείχνει να μην είναι φτιαγμένη για κοσμικότητες.

d45t3y54554Η σύζυγος του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι, όπως λένε αυτοί που τους γνωρίζουν, «συνώνυμη» με τον τηλεοπτικό σταθμό που έχει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Γνωρίστηκαν πριν από 42 χρόνια και έκτοτε είναι πάντα μαζί. Πρωτοσυναντήθηκαν το καλοκαίρι του 1969, όταν εκείνη εργαζόταν ως μοντέλο και εκείνος έψαχνε ένα μανεκέν για να πάει στη βραδιά των καλλιστείων και να μοιράσει τσιγάρα στον κόσμο για διαφήμιση. Εχουν έναν γιο, τον Γιάννη.

asd24rt545t45yΕδώ και 28 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Η Ελένη Ζαρούλια, η οποία δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται τον ναζισμό, είναι η σιδηρά κυρία του κόμματος. Μάλιστα έχουν περάσει στην ιστορία ως το δεύτερο ζευγάρι πολιτικών -μετά τον Στέφανο Μιχαλόπουλο και τη Φωτεινή Δεκάζου- που κάθονται μαζί στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Εχουν μία κόρη, την Ουρανία.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...