Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Η XXL συμμορία του Μοριά

Εννέα ακόμη πρόσωπα στη δικογραφία για τη σπείρα ναρκωτικών, που μετρούσε αρχικά περίπου 180 μέλη

Αλλα εννέα πρόσωπα περιλαμβάνει η συμπληρωματική δικογραφία που σχημάτισε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας για μία από τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις του κυκλώματος-μαμούθ, το οποίο είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του σε μεγάλο μέρος της χώρας, καλλιεργώντας και διακινώντας χασίς, ηρωίνη και άλλα ναρκωτικά.
Το γιγαντιαίο κύκλωμα των… άεργων, που είχε εξαρθρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2014, περιλάμβανε αρχικά περίπου 180 μέλη (!), τα οποία φέρεται ότι δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση ηρωίνης και άλλων ουσιών σε Πελοπόννησο και Αττική. Το δίκτυο, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελούσαν τρεις ξεχωριστές ομάδες, ενώ στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης είχαν συλληφθεί τότε συνολικά 20 άτομα. Συγκεκριμένα, πέντε σε Μεσσηνία και Λακωνία και 15 στον νομό Ηλείας (σε Αμαλιάδα, Πύργο, Λευκοχώρι, Βαρθολομιό, Γαστούνη και Σαλμώνη).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας απόστρατος αστυνομικός από τη Μεσσηνία, ο οποίος είχε υπηρετήσει και στον Πύργο, καθώς και ένας εν ενεργεία δασικός υπάλληλος, ενώ κάποιοι από τους κατηγορουμένους εκτίουν ήδη ποινές για άλλες υποθέσεις. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και 40.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών. Στη συμπληρωματική δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας για συμμετοχή σε μια από τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις του κυκλώματος περιλαμβάνονται ακόμα οκτώ Ελληνες, ηλικίας από 26 ως 73 ετών, και ένας 39χρονος Αλβανός.

Σε βάρος των εννέα αυτών προσώπων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση κακουργηματικές και πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Η νέα δικογραφία σχηματίστηκε από την αξιοποίηση στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεων και από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών. Μάλιστα περιλαμβάνει ακόμη 26 άτομα, τα οποία όμως παραμένουν άγνωστα.

Οι δραστηριότητες

Οπως είχε γίνει γνωστό από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας τον περασμένο Δεκέμβριο, οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν κυρίως στη χασισοκαλλιέργεια και στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης και ηρωίνης σε χρήστες σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής. Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων αναγκών τους, καθώς είναι άεργοι!
Μάλιστα, για να κρύβουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις για τις οποίες δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά στοιχεία τους, αλλά στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών, «αχυράνθρωπων» (ghost persons). Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενών τους, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες επικοινωνούσαν συνθηματικά.

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...