Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Κραυγή» αγωνίας για τα παιδιά της ηρωίνης

Η Αντζυ Σαμίου απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό για να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των τοξικομανών

Ο γολγοθάς που ανέβηκε μια μάνα πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να στηρίξει με νύχια και με δόντια τον εξαρτημένο από ουσίες γιο της έγινε επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό της χώρας. Σε συγκινητική ανάρτησή της στο facebook η Αντζυ Σαμίου, απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε με το χέρι στην καρδιά και με τη γλώσσα της αλήθειας εκπροσωπώντας όλους εκείνους τους γονείς που τα παιδιά τους έχουν εγκλωβιστεί στον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Υπογράφοντας ως πρώην επαγγελματίας καλλιτέχνις (κατ’ επιλογή της έχει μείνει εκτός χώρου εδώ και πολλά χρόνια), η Αντζυ Σαμίου απεύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό ώστε στο πρόγραμμα μέτρων που έχει εξαγγείλει να προσέξει ιδιαίτερα και τον ευαίσθητο τομέα που αφορά τους εξαρτημένους από ουσίες!

Το δράμα πρίν από δέκα χρόνια

Οπως έχει γίνει γνωστό από την ίδια, πριν από περίπου δέκα χρόνια βίωσε από πρώτο χέρι το δράμα του γονιού που πασχίζει να βγάλει το παιδί του από τον κόσμο των παραισθήσεων. Στη δημόσια εξομολόγησή της γι’ αυτό το θέμα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, το 2008, η Αντζυ Σαμίου δεν έκρυψε ότι με μεγάλο πόνο ψυχής (προκειμένου να ενταχθεί ο γιος της σε πρόγραμμα κέντρου απεξάρτησης) τον άφησε χωρίς χρήματα, ακόμη και… νηστικό.

«Μέσα σε ένα μήνα έχασε 15 κιλά και εγώ πήγα διακοπές, για να νιώσει μόνος του και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης» αποκάλυψε τότε με μεγάλη συγκίνηση: «Κάποια στιγμή το παιδί, ενώ ήταν σε καταστολή, στραβοκατάπιε και το έβλεπα να πνίγεται. Δεν ήξερα τι να κάνω, ένιωθα να χάνω τις αισθήσεις μου και χαστούκιζα τον εαυτό μου για να μη λιποθυμήσω. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις».

Να πούμε ότι η τραγουδίστρια τον πρώτο καιρό του τιτάνιου αγώνα που έδινε για την απεξάρτησή του παιδιού της αντιμετώπισε και η ίδια σοβαρά προβλήματα: κλονίστηκε η υγεία της και μέσα σε έξι μήνες πήρε 32 ολόκληρα κιλά. Την εποχή εκείνη έγραψε και τραγούδησε ένα κομμάτι που απευθύνεται κυρίως στους γονείς των εξαρτημένων παιδιών, το ρεφρέν του οποίου λέει: «Αν τον αγαπάς πρέπει να αλλάξεις / Σκληρή αγάπη, σκληρή αγάπη…».
Μιλώντας για την απόφασή της να δημοσιεύσει την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η Αντζυ Σαμίου ανέφερε στην «Espresso»: «Το έκανα με την καρδιά μου. Εάν δεν έστελνα αυτή την επιστολή στον πρωθυπουργό, σε ποιον θα μπορούσα να τη στείλω; Στην προηγούμενη κυβέρνηση θα γελούσαν. Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύω πως θα δείξει ευαισθησία να σωθεί ο κόσμος και τα παιδιά».

Η συγκινητική επιστολή στον πρωθυπουργό


f4 29

«Κύριε Πρωθυπουργέ, εκατομμύρια Ελλήνων μαζί κι εγώ σάς ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και επιτυχία στο σημαντικό έργο σας! Οι ελπίδες μας στηρίζονται σε εσάς και είμαι βέβαιη πως θα κάνετε το καλύτερο για τη χώρα και τους πολίτες της!

»Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε ήδη εξαγγείλει στο πρόγραμμά σας μέτρα για άτομα ειδικών αναγκών, γι’ αυτό παίρνω την πρωτοβουλία να ζητήσω την προσοχή σας σε έναν ευαίσθητο τομέα που αφορά άτομα εξαρτημένα από ουσίες! Χιλιάδες γονείς κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από δάνεια που πήραν για να πληρώσουν ιδιωτικά κέντρα απεξάρτησης και να σώσουν τα παιδιά τους! Γονείς που τώρα είναι άνεργοι και οι περισσότεροι με κατάθλιψη και εξουθενωμένοι ψυχικά και οικονομικά.

Χιλιάδες νέοι που έχουν απεξαρτηθεί μετά από σκληρούς προσωπικούς αγώνες εκλιπαρούν για εύρεση μιας μόνιμης εργασίας, ώστε να συνεχίσουν ομαλά και φυσιολογικά τη ζωή τους και να κάνουν οικογένεια. Παλεύουν δυστυχώς με την απόρριψη, την ανέχεια και την αποτυχία, πράγμα που βάζει σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή τους λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας αυτών των ατόμων και τον κίνδυνο να υποτροπιάσουν. Η κοινωνία πρέπει να σκύψει με φροντίδα και καλοσύνη πάνω από αυτά τα παιδιά, κύριε Πρωθυπουργέ, και να άρει το στίγμα που τα ακολουθεί.

»Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζω την ευαισθησία σας σε κοινωνικά θέματα και σας ζητώ να μεριμνήσετε άμεσα και εγκαίρως για να σωθούν αυτές οι ζωές και οι κατεστραμμένες οικογένειες! Σας ζητώ να δώσετε προτεραιότητα σε εύρεση εργασίας για τα απεξαρτημένα άτομα και ειδικούς όρους εξόφλησης τέτοιων δανείων από φτωχούς γονείς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον και τα σπίτια τους! Αξίζουν μια καλύτερη μεταχείριση για τον πόνο, την καταστροφή που έχουν υποστεί και τις προσπάθειες που έχουν κάνει ώστε να επιβιώσουν από την κόλαση των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων. Είμαι βέβαιη πως θα ακούσετε τη φωνή μου και, πιστέψτε με, χιλιάδες απεγνωσμένων Ελλήνων γονέων και νέων ανθρώπων θα σας ευγνωμονούν αλλά και θα φανούν χρήσιμοι στην κοινωνία! Μετά τιμής Αντζυ Σαμίου, πρώην επαγγελματίας καλλιτέχνις».

Η διαδικτυακές κόντρες με τον Αδωνι

Η Αντζυ Σαμίου είναι μαχητική και με «όπλα» της τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει πολλές φορές αντιπαρατεθεί με τον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη για τη λιτότητα την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας.

Μια από τις τελευταίες διαδικτυακές κόντρες τους είχε να κάνει με -τι άλλο;- τα χρήματα. «Βάλτε στις φυλακές πρώτα τους καταχραστές, και αφήστε πού θα βρούμε τα λεφτά» έγραψε η τραγουδίστρια σε tweet της προς τον Αδωνη, τονίζοντας επίσης ότι «δεν έχει καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που περνάει ο λαός, γιατί το… παίζει Φρειδερίκη».

Συγκεκριμένα η στιχομυθία τους είχε ως εξής:Αδωνης Γεωργιάδης: «Στον πραγματικό κόσμο ζω κι εγώ, αγαπητή, και στη χειρότερη οικονομική μου κατάσταση. Σιχαίνομαι την κλάψα».Αντζυ Σαμίου: «Μα, τώρα είσαι με τα καλά σου; Με 8.000 ευρώ τον μήνα και πωλήσεις από τα βιβλία, δεν σου περισσεύει για… χαβιάρι;»

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...