Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τα… σπάει το facebook του Γιάνη Βαρουφάκη!

Πάνω από 33.200 άτομα (μέχρι χθες βράδυ) ακολουθούσαν τη σελίδα V for Varoufakis, η οποία είναι εμπνευσμένη από το περίφημο κόμικς «V for Vendetta»

Μέσα σε λίγες ώρες έσπασαν ρεκόρ επισκεψιμότητας οι υποστηρικτές του Γιάνη Βαρουφάκη που δημιούργησαν γκρουπ στο facebook με στόχο να φιλοξενούν το έργο και τις απόψεις του νέου υπουργού Οικονομικών. Ηδη, πάνω από 29.600 άτομα παρακολουθούν την εν λόγω σελίδα με τίτλο V for Varoufakis, που τα… σπάει! Το όνομα και η φωτογραφία προφίλ της σελίδας είναι εμπνευσμένα από το περίφημο κόμικς των Αλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ «V for Vendetta», με το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών να απεικονίζεται στη θέση του πιο διάσημου Anonymous όλων των εποχών. Οι υποστηρικτές του κ. Βαρουφάκη έχουν αναρτήσει το πρώτο υλικό στη σελίδα τους, με φωτογραφίες και ρεπορτάζ από την επίμαχη χειραψία μεταξύ του υπουργού και του ισχυρού άνδρα του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να συγκεντρώνουν τα περισσότερα likes.

«Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα συμπαράστασης προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη από Ελλάδα και εξωτερικό. Θα φροντίσουμε να μεταβιβαστούν και στον ίδιο» έγραψαν οι διαχειριστές της σελίδας.fdw4r34t34t

Σε άλλο κείμενο αναφέρουν τις προθέσεις και τους λόγους που τους οδήγησαν στην κίνηση αυτή: «Η σελίδα V for Varoufakis δημιουργήθηκε ως μια κίνηση υποστήριξης της προσπάθειας απεγκλωβισμού από τη λιτότητα, που εκφράζεται κυρίως από τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Πιστεύουμε ότι για τη διαπραγμάτευση χρειάζονται πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να σταθούν αντάξια των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τους δανειστές ως πραγματικούς εταίρους και όχι ως κάποιους στους οποίους χρωστάμε υποτέλεια. Διαδώστε το!».

Με τον νέο υπουργό δεν ασχολούνται μόνο τα social media (των οποίων είναι φαν ο κ. Βαρουφάκης) αλλά και τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά μέσα, με την υπερσυντηρητική γαλλική «Le Figaro» να του πλέκει το εγκώμιο μέσα από κείμενο με την υπογραφή της δημοσιογράφου Marine Rabreau. Το κείμενο έχει τίτλο «Γιάνης Βαρουφάκης, ο οικονομολόγος που έγινε υπουργός για να αλλάξει την Ευρώπη» και είναι ουσιαστικά ένα πλήρες πορτρέτο της ζωής του 53χρονου υπουργού, στο οποίο η δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το ράσο δεν κάνει τον παπά. Ξυρισμένο κρανίο, πουκάμισα έξω και λόγος θρασύς. Η χαλαρότητα του Γιάνη Βαρουφάκη κρύβει την πραγματική αξιοπιστία ενός διεθνούς επιπέδου οικονομολόγου. Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας συμβολίζει την ελπίδα του λαού που πεθαίνει από ασφυξία εξαιτίας της φρικτής λιτότητας αλλά και την ελπίδα για την εξέλιξη μιας νέας ευρωπαϊκής Αριστεράς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...