Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι ήρωες του «Game of thrones» σε νέο κύκλο ανατροπών

Η πρεμιέρα στις ΗΠΑ της 5ης σεζόν και οι αλλαγές στο σενάριο που προβληματίζουν τα εκατομμύρια των «τηλεοπτικών υπηκόων»

Μπορεί φέτος στις 12 Απριλίου στην Ελλάδα να γιορτάζουμε το Αγιο Πάσχα, οι φανατικοί θαυμαστές του «Game of thrones» όμως θα πανηγυρίζουν την πρεμιέρα της 5ης σεζόν της σειράς-φαινόμενο. Το πρώτο επίσημο τρέιλερ του 5ου -και ίσως του πιο ακριβού- κύκλου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στους φαν αλλά και προβληματισμού, αφού φαίνεται ότι οι παραγωγοί David Beniof και D.B. Weiss, πάντα υπό την καθοδήγηση του George R.R. Martin, αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τα γραφόμενα του συγγραφέα της σειράς βιβλίων «A song of Ice and Fire».34e2134r234r 5

Ετσι, ο Lord Varys ταξιδεύει μαζί με τον Tyrion Lannister πέρα από τη Στενή Θάλασσα, τον συμβουλεύει, ενώ τάσσεται ανοικτά υπέρ της Daenerys Targaryen, η οποία θα έρθει αντιμέτωπη με… γοητευτικούς και μη κινδύνους. Ο Jaime Lannister, μαζί με τον πάλαι ποτέ σωματοφύλακα του Tyrion, τον Bronn, θα βρεθούν στο Dorne, εκεί όπου οι κάτοικοι ακόμη θρηνούν για τον θάνατο του πρίγκιπά τους Oberyn Martell. Η ερωμένη της «Κόκκινης έχιδνας» αναμένεται να κρατήσει μεγαλύτερο ρόλο φέτος, όπως και η Sansa Stark, η οποία υπό την καθοδήγηση του Petyr Baelish ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της μητέρας της Kat και του αδερφού της Robb. Η μικρή της οικογένειας Stark, η Arya, επισκέπτεται τον Ναό του Μαύρου και του Ασπρου στο Braavos, ώστε να μάθει τα μυστικά των «σκοτεινών τεχνών».

Η αγωνία κορυφώνεται, βέβαια, στον Βορρά και στο Τείχος, όπου οι Whitewalkers πλησιάζουν, οι Αγριοι ζητούν προστασία, ενώ η οικογένεια Bolton (πρόδωσε τους Starks) ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο καμένο και κατεστραμμένο Winterfell. Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα της ιέρειας του Κόκκινου Θεού, της Melisandre. Από τις σκηνές, πάντως, που αναμένονται με αγωνία είναι εκείνη στην οποία η Cercei Lannister, η πρώην βασίλισσα του Westeros (βλέπει την… αντίζηλό της Margaery Tyrell να παντρεύεται και τον δεύτερο γιο της, τον Tommen, μετά τον θάνατο του Joffrey), οδηγείται στον «Δρόμο της ντροπής». Πρόκειται για μια σκηνή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Εκκλησία της Κροατίας, αφού το γύρισμα έγινε στο Ντουμπρόβνικ, όπου «εδρεύει» το King’s Landing.

Σε ισπανικό έδαφος34e2134r234r 1

Πριν από λίγο καιρό ήρθαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα που γίνονται σε τρεις διαφορετικές χώρες. Αν και ανάμεσά τους θα μπορούσε να βρίσκεται η Ελλάδα, οι υπεύθυνοι της αμερικανικής παραγωγής προτίμησαν την Ισπανία προκειμένου να «ζωντανέψουν» κάποια από τα πιο σημαντικά μέρη του κόσμου του Martin. Στην Οσούνα θα στηθεί η αρένα του Meereen, όπου ένας -όχι και τόσο παλιός- γνώριμός μας θα δώσει μάχη ζωής ή θανάτου, η Σεβίλη μετατρέπεται σε… Dorne, πατρίδα των Martells, ενώ η Κόρδοβα θα φιλοξενήσει σκηνές σκλαβοπάζαρου, αφού θα… γίνει η πόλη Volantis.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όποιο μέρος φιλοξενεί γυρίσματα του «Game of thrones» γίνεται αυτόματα πόλος έλξης για τους τουρίστες. Πριν από περίπου μία εβδομάδα το γραφείο τουρισμού του Ντουμπρόβνικ, σε συνεργασία με το HBO που προβάλλει το σίριαλ, διοργάνωσε τουρ για δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο με σκοπό δουν από κοντά τα μέρη όπου γυρίζεται το τηλεοπτικό φαινόμενο των τελευταίων τεσσάρων ετών. Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Βόρεια Ιρλανδία, η οποία «φιλοξενεί» τον γενναίο Βορρά της σειράς (από το Winterfell μέχρι το παγωμένο Τείχος και όχι μόνο) είχε έσοδα 110,7 εκατομμυρίων λιρών (!), ποσό που έχασε μέσα από τα χέρια της η Σκωτία που αρνήθηκε να δώσει μέρη για γυρίσματα. Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο χρόνια είχε ακουστεί πως οι παραγωγοί ζήτησαν τόπους στην Ελλάδα για να «ζωντανέψουν» κάποιες σκηνές, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε. Ωστόσο ποτέ δεν μάθαμε κάτι πιο συγκεκριμένο από επίσημα χείλη.

Διάσημοι πρωταγωνιστές σε ρόλους-κλειδιά

Ποιοι είναι οι νέοι ήρωες που θα εμφανιστούν στην πέμπτη σεζόν της σειράς; Ο δημοφιλής Jonathan Pryce («Pirates of the Caribbean», «Evita», κ.ά.) θα υποδυθεί τον High Sparrow, τον επικεφαλής του τάγματος των Σπουργιτιών, που θα γίνει Μέγας Σέπτον.

Τον γνωρίσαμε ως Mr. Eko στη σειρά «Lost», όμως τώρα ο Akkinuoya Agbaje («The Bourne identity», «Thor: The dark world», «Pompeii») θα αναλάβει τον ρόλο ενός δουλέμπορου Malko, στα χέρια του οποίου θα πέσουν δύο από τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς. Ανάλογη δουλειά (με… ευγενικές καταβολές ωστόσο) κάνει και ο Yezzan, τον οποίο θα υποδυθεί ο Enzo Cilenti («Nine», «The theory of everything»).

Η μάγισσα

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο τελευταίος των Μοϊκανών» Jodhi May θα ενσαρκώσει τη μάγισσα Maggy the Frog, που είχε δώσει έναν θανάσιμο χρησμό στη νεαρή Cercei (Nell Williams).

Την εκδίκησή τους για τον θάνατο του πατέρα τους Oberyn Martell θα αναζητήσουν οι νόθες κόρες του με το όνομα «Φίδια της Ερήμου». Η Keisha Castle Hughes, η Jessica Henwick και η Rosabell Laurenti Sellers θα ενσαρκώσουν τις τρεις από αυτές. Στον ρόλο του άρχοντα του Dorne, Doran Martell, θα δούμε τον Alexander Siddig («Syriana», «Clash of Titans»), ενώ τον γιο του Trystane Martell θα παίξει ο Toby Sebastian.

Τέλος, τον επικεφαλής της φρουράς του Doran, τον Areo Hotah, θα ενσαρκώσει ο θηριώδης Deobia Oparei («Moulin Rouge», «Pirates of the Caribbean: On stranger tides»).

Ελισσάβετ Κυρίτση 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...