Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ζευγάρι Γερμανών πίσω από το εμπόριο σκύλων

Δικηγόρος υπέβαλε μήνυση για φιλοζωική εταιρία «βιτρίνα» που βρίσκεται πίσω από το λαθρεμπόριο αδέσποτων

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το εμπόριο της φρίκης με θύματα αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία «ταξιδεύουν» παράνομα στη Γερμανία και φέρεται ότι είτε καταλήγουν στα… χέρια κτηνοβατών είτε μετατρέπονται σε πειραματόζωα, έρχονται στο φως έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η δικηγόρος Κατερίνα Τζόλη και την οποία ερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η «Espresso» αποκάλυψε με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ της τις παράνομες μεταφορές σκύλων, κάθε ράτσας και ηλικίας, έπειτα από συλλήψεις που έγιναν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (συνελήφθησαν ένας Ελληνας και δύο Γερμανίδες) και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου στις «αποσκευές» μιας Ολλανδέζας υπήρχαν πέντε τετράποδα. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της κυρίας Τζόλη, 1.000 σκυλιά έχουν φύγει για… σεξ κυρίως στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

«Περισσότερα από 600 σκυλιά έχουν ταξιδέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ακόμη 400 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα “δίχτυα” τους φτάνουν στις Σέρρες, στον Βόλο, στη Δράμα και σε πολλές άλλες πόλεις, όπου ενημερώνονται για την ύπαρξη αδέσποτων και καταφυγίων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα» αναφέρει η δικηγόρος. Οπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά για το λαθρεμπόριο αδέσποτων, πίσω από τη γερμανική φιλοζωική εταιρία-βιτρίνα κρύβεται ένα ζευγάρι Γερμανών, οι οποίοι από το 2010 συλλέγουν αδέσποτα από γειτονιές και από καταφύγια, στους ιδιοκτήτες των οποίων υπόσχονται ότι τα άτυχα ζώα θα δοθούν για υιοθεσία σε οικογένειες. Η εταιρία διαθέτει τρία κέντρα συγκέντρωσης αδέσποτων στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά: «Υπάρχει ειδικό σάιτ που δείχνει παραπλανητικές φωτογραφίες σκυλιών με οικογένειες στη Βόρεια Ευρώπη».e34rt23q4rt3wt

«Στην πραγματικότητα τα ζώα καταλήγουν σε κτηνοβάτες ιδιοκτήτες, σε σκοτεινά δωμάτια ξενοδοχείων πολυτελείας που προσφέρουν υπηρεσίες για να ικανοποιούν τις άρρωστες ορέξεις των πελατών τους και κάποια σε κέντρα πειραμάτων» προσθέτει η κυρία Τζόλη.

Η δικηγόρος καταγγέλλει τη λειτουργία κυκλώματος με «πλοκάμια» ανά την Ελλάδα που εκμεταλλεύεται την απουσία του κράτους και συλλέγει ανενόχλητο αδέσποτα. Μάλιστα, η ίδια έχει καταθέσει μήνυση και κατά αξιωματικού του αστυνομικού τμήματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», στο οποίο επιρρίπτει ευθύνες για πλημμελή έλεγχο των διαβατηρίων των σκύλων.

«Τα σκυλιά μεταφέρονται με πτήσεις από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όπου προκειμένου να ταξιδέψουν, παρουσιάζονται νομιμοφανή διαβατήρια από ιδιώτες κτηνιάτρους. Κανονικά, θα έπρεπε τα έγγραφά τους να φέρουν σαφείς ενδείξεις ελέγχου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και να γίνονται ενδελεχείς έρευνες των ζώων, από πού προέρχονται και πού καταλήγουν» δηλώνει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...