Η απιστία και ο πλούτος φαίνονται στα δάκτυλα

Τι έδειξε έρευνα για τις συνήθειες των δύο φύλων στο σεξ σε σχέση με το χέρι τους

Τα χέρια δεν δείχνουν μόνο… τη μοίρα μας, όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον κάποιοι, αλλά μπορούν να αποτελέσουν και παράγοντα πρόγνωσης της απιστίας. Οσοι έχουν πιο μακρύ παράμεσο δάκτυλο σε σχέση με τον δείκτη είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους, ενώ όσοι έχουν ίδιου μήκους με τον δείκτη μάλλον είναι πιστοί.

Ψυχολόγοι των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Northumbria μελέτησαν 600 άνδρες και γυναίκες σε Βρετανία – ΗΠΑ, των οποίων κατέγραψαν εκτός από το μήκος των δακτύλων, και τις σεξουαλικές συνήθειες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η έκθεση στη μήτρα σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης έχει μακροχρόνια επίδραση στο μήκος των δακτύλων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν πιο μακρύ παράμεσο είναι πιθανόν να έχουν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

«Αυτή η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ανθρώπων σε κάθε φύλο, που ακολουθούν διαφορετικές στρατηγικές ζευγαρώματος» σχολιάζει ο δρ Ράφαελ Βλοντάρσκι από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Πάντως, όσοι έχουν μακρύ παράμεσο θεωρούνται πολλαπλά ευνοημένοι, συμφωνούν οι περισσότεροι επιστήμονες. Και τούτο γιατί, για παράδειγμα, όσο πιο μακρύς είναι ο παράμεσος ενός άνδρα σε σχέση με τον δείκτη του τόσο πλουσιότερος πιθανώς να είναι. Εχει ακόμη πιθανότητες να είναι εξωστρεφής, τολμηρός και να παίζει κάποιο μουσικό όργανο.

Αυτή ή η κατηγορία αντρών έχει όμως και «μειονεκτήματα», αφού είναι πιο πιθανό να καταλήξουν στη φυλακή, να δολοφονηθούν ή να τρελαθούν. Τέλος, παλιότερες έρευνες έχουν αποφανθεί ότι οι γυναίκες με μακρύ παράμεσο είναι συχνότερα ομοφυλόφιλες σε σχέση με τις υπόλοιπες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ